Uğur Mumcu bu iz üzerindeyken öldürüldü!

LOOPUSED

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
Uğur Mumcu bu iz üzerindeyken öldürüldü!

“Uğur Mumcu'nun öldürülme nedeni de buna bağlanıyor. Çünkü Uğur Mumcu, ciddi bir biçimde iz üzerindeydi.” Uğur Mumcu'nun öldürülme nedeni ile ilgili en çarpıcı değerlendirmeler. Öncesi ve sonrasıyla bölücü faaliyetler ve PKK-MİT ilişkisi.

Türkiye'nin en tanınan Kürt siyasetçilerinden biri olan Şerafettin Elçi ile Gaziosman Paşa'daki bürosunda Türkiye'nin en önemli meselelerini masaya yatırdık. 1977 Milletvekili Genel Seçimleri'nde Mardin Milletvekili olarak, Parlamentoya giren ve Ecevit Hükümeti'nde 1978–1979 yılları arasında, Bayındırlık Bakanı olarak görev yapan KADEP (Katılımcı Demokrasi Partisi) Genel Başkanı Şerafettin Elçi, Türkiye'nin bu en önemli meseleleri ile ilgili çok konuşulacak değerlendirmelerde bulundu.

İşte Elçi ile yaptığımız röportajın ilk bölümü:

PKK HANGİ ŞARTLARDA KURULDU?

PKK'yı istihbarat örgütleri mi kurdu?
Tabi bu mesele dünyanın her yerinde böyle. İstihbarat örgütleri her türlü yapılanmanın içine sızmaya çalışırlar bu doğaldır. Bunun Ergenekon iddianamesinde de ifadesine rastlıyoruz. Ergenekon'un sol örgütlerden sağ örgütlere kadar sızabildiklerini görüyoruz ama doğal olarak etkilenmeleri normal ama her örgütün esas oluşmasına neden olan iç dinamikler var. PKK'yı etkileyen bazı gizli servisler olsa bile onu besleyen başka özlem ve talepler de göz ardı edilmemeli. Devletin kuruluştan itibaren esirgediği hakların elde edilmesi ile ilgili özlemlerdir PKK'yı güçlendiren. Çünkü PKK olmadan önce de Kürt hareketleri vardı. Devlet, Osmanlı'nın çoğulcu yapısı üzerinde kuruldu. Osmanlının farklı yapısını etnik farklılığında olan bir sürü milletler vardı. Cumhuriyet o miras üzerine kurulunca çoğulcu yapıyı devraldı. Homojen bir yapı yok. Şimdi devleti kuranlar, bu çoğulcu yapıdan tek bir millet yapma hedefini güttüler.

UĞUR MUMCU BU İZ ÜZERİNDEYKEN ÖLDÜRÜLDÜ

PKK'nın kuruluşu ve varlığı nasıl değerlendirilmeli? Kimler kurdu PKK'yı? Bazıları Kürtlerin siyasi ve kültürel taleplerini fırsat bilerek PKK'yı kurdu mu demeliyiz?
PKK'nın kuruluşunda kuşkular var. İddianamede çok açık bir şekilde var. Bunun dışında Avni Özgürel'in Radikal'de sözleri var. Daha önce Abdullah Öcalan'ı Ankara'daki MİT'in bürosunda kendisini gördüğünü ifade etti. Bunun dışında bugün Ergenekon'un en önde gelen sanıklarından olan Perinçek'in Öcalan'ın akıl hocası ve can dostu olduğuna dair çok açık deliller var. Öcalan'ın kendisi bizzat yakalanmadan önce dedi ki ‘biz kuruluşumuzdan itibaren devletle dirsek teması içindeyiz.' Biraz düşünen, iyi bir gözlemci olan insanların kanaati şu ki, devlet PKK'yı özellikle diğer Kürt hareketlerine karşı adeta kurdu. Uğur Mumcu'nun öldürülme nedeni de buna bağlanıyor. Çünkü Uğur Mumcu, ciddi bir biçimde iz üzerindeydi. PKK'nın MİT tarafından kurulduğuna dair. Öldürülmesi de bununla bağlantılı. Kesin delil olmadığı için bunu ispatlayamıyoruz ama bu artık bilinen bir şey.

kaynak

http://istihbarat.wordpress.com/2008/11/03/ugur-mumcu-bu-iz-uzerindeyken-olduruldu/

hayırdır
uğur mumcu dan medet umar olmuşsunuz
üzmez vakasındaan sonra tutunacak dalınız kalmadımı

hayırdır
uğur mumcu dan medet umar olmuşsunuz
üzmez vakasındaan sonra tutunacak dalınız kalmadımı

bu bir yorummmu? sataşmamı? işine bak..mumcunun katilini aramak soruşturmakta ne yapalımki bize düştü.. ne abisi ne karısı nede yazı yazdığı gazetesi derdinde değil çünkü hepsi vuran güçlerle aynı çatı altında bulunuyor ,durum böle olunca mımcu yu savunmakta bizim gibilere kaldı.çeteleri alkışlayan yapıdan medet ummakta iktidar yüzü göremeyen chp ye düştü sanırım.

Bu ulusalcı arkadaşlar artık mumcunun katillerinin araştırılmasını istemiyorlar
çünkü bununda altından ergenekonun çıkmasından korkuyorlar

Bendede öyle bir kanaat var.
Ucu kime dokunursa dokusun Kimin canı yanarsa yansın
gerçekler sadece gerçekler ortaya çıksın...

Ayrıca Ergenekon olayı yargıda ,yazdılarım onlar içinde geçerli
ama ikna olmam lazım.Çünkü bu dava açılalı içine o kadar insan
çekildiki gerçeklerin üzeri iftira yalan ve düzmece haberlerle
gözaltılarla kapandı .Kısaca Kurunun yanında yaş ta yakılmak isteniyor
Hemde Terör örgütü kurmakla suçlanıyorlar.

Tek birşey biliyorumki Uğur Abi'yi Bilgisi öldürdü....

bu bir yorummmu? sataşmamı? işine bak..mumcunun katilini aramak soruşturmakta ne yapalımki bize düştü.. ne abisi ne karısı nede yazı yazdığı gazetesi derdinde değil çünkü hepsi vuran güçlerle aynı çatı altında bulunuyor ,durum böle olunca mımcu yu savunmakta bizim gibilere kaldı.çeteleri alkışlayan yapıdan medet ummakta iktidar yüzü göremeyen chp ye düştü sanırım.

sen kimsin de ne yapacağımı söylüyorsun
maşallah abisini eşini gazeteyi anında karanlık güçlerle aynı çatı altına soktun
ne istihbarat varmış sende
yani mumcuyu eşi abisi ve gazetesi öldürttü öylemi
sencede biraz saçmalamadın mı
sen kimsin mumcu yu savunmak kim
keşke uğur mumcu yu savunacak kadar fikirlerini bilsen ve sahiplensen
birde şu chp meselesi
yazımın neresinde geçiyor anlamadım
pkk yı mit kurdu iddialarına karanlık bile güler herhalde
kargalar gülüyorda
birde kaynağını kontrol et sonra yaz istersen

Saygılarımla...

sen kimsin de ne yapacağımı söylüyorsun
maşallah abisini eşini gazeteyi anında karanlık güçlerle aynı çatı altına soktun
ne istihbarat varmış sende
yani mumcuyu eşi abisi ve gazetesi öldürttü öylemi
sencede biraz saçmalamadın mı
sen kimsin mumcu yu savunmak kim
keşke uğur mumcu yu savunacak kadar fikirlerini bilsen ve sahiplensen
birde şu chp meselesi
yazımın neresinde geçiyor anlamadım
pkk yı mit kurdu iddialarına karanlık bile güler herhalde
kargalar gülüyorda
birde kaynağını kontrol et sonra yaz istersen

Saygılarımla...

benim yazımın neresinde üzmez konusu geçiyorki sen ilk önce oradan tutuyorsun şimdide kalkmış ben chpden sözettimmi diyorsun..tuttarsız sataşmaların bir işe yaramıyor ,görünen köyde kılavuzsuz gidiliyor sen istesende istemesende ergenekon davasında mumcu işide sonuca bağlanacak tabi avukatı baykal rahatsız olabilir. darbeciler sıkıntı duyabilir ama mumcuyu sevsekte sevmesekte gerçek vuranın kim olduğu meydana çıksın görelim bakalım islamcı dediğiniz kişilermi var yoksa bilimum sosyalist militarist ateist kiliseci ulusalcı milliyetçi çeteci kişilermi var hep beraber görecez ,tabi işi cıvıtmaz ve savcıya görev alanı bırakılırsa..ben rahatsız olmam mumcunun sorumlusu ortaya çıkarsa ve bu konuyu o yüzden açtım, sen rahatsızmısınki konuya yorum yerine üzmez vakasıyla saptırma yapmaya çalışıyorsun, anlamadım yani..

benim yazımın neresinde üzmez konusu geçiyorki sen ilk önce oradan tutuyorsun şimdide kalkmış ben chpden sözettimmi diyorsun..tuttarsız sataşmaların bir işe yaramıyor ,görünen köyde kılavuzsuz gidiliyor sen istesende istemesende ergenekon davasında mumcu işide sonuca bağlanacak tabi avukatı baykal rahatsız olabilir. darbeciler sıkıntı duyabilir ama mumcuyu sevsekte sevmesekte gerçek vuranın kim olduğu meydana çıksın görelim bakalım islamcı dediğiniz kişilermi var yoksa bilimum sosyalist militarist ateist kiliseci ulusalcı milliyetçi çeteci kişilermi var hep beraber görecez ,tabi işi cıvıtmaz ve savcıya görev alanı bırakılırsa..ben rahatsız olmam mumcunun sorumlusu ortaya çıkarsa ve bu konuyu o yüzden açtım, sen rahatsızmısınki konuya yorum yerine üzmez vakasıyla saptırma yapmaya çalışıyorsun, anlamadım yani..

tutarsız saçmalama değil
mumcuyu eşi gazetesi abisi öldürttü diyorsun
sencede iyi saçmalamadınmı
kaynağın yok link yok atıyorsan destekli at
tekrar ediyorum
keşke uğur mumcu gibi bir aydını savunacak kadar fikirlerini biliyor olsaydın

birde kavramları böyle yanyana kullanma
içlerini boşaltıyorsun
milliyetçi ulusalcı insanlarla çetecileri aynı kefeye koyma istersen
gülünç oluyorsun

üzmez olayına gelince
onuda sen düşün diyeceğim
küçük bir ipucu
düne kadar kaynak gösterdiğiniz gazetenin yazarıydı

Saygılarımla...

bende aponun birzamanlar mite çalıştığını biliyorum ama dayanak olarak zayıf bir yorum olmuş, her kez istediği gibi konuşuyor ama yinede özgür deyiliz diye bağırıyoruz. kim kurarsa kursun lanet olsun o pkk ya.......ben türk doğdum türk yaşarım, pkk mı zincir vuracak buna şarım, yılanları ezmek için gerekirse dağları aşarım...

uğur mumcuyu sivriliği ve insanlara doğruları anlatmasından dolayı öldürdüler kimin öldürdüğüne gelince iyice bir araştırma yapılması lazım her şeyi ergenekon üzerine atmak kaçmaktır.

uğur mumcuyu sivriliği ve insanlara doğruları anlatmasından dolayı öldürdüler kimin öldürdüğüne gelince iyice bir araştırma yapılması lazım her şeyi ergenekon üzerine atmak kaçmaktır.

Kesin ergenekoncular öldürdü demiyorum ama kuvvetli şüpheler var.

Bakınız eskiden medyada Başta Uğur Mumcu ,Ahmet Taner Kışlalı Necip Hablemitoğlu vb bu faili cinayetlerin araştırılması için CHP yalaksı medyada sıkca haber ve köşe yazıları çıkardı.

Amam Bu Ergenekon olayı çıkıpta bu faili meçhul Cinayetleri ergenekoncuların yaptığına dair bazı bil ve belegeler ortaya çıkınca

saon 1,5 yılıdr bu faili meçhul cineyetlerin bulunmasına yöenlik CHP li medyada hiç bir ietek ve yazı çıkmıyor

NEDEN?

Ayrıca Danıştay cinayetini Ergenekoncuların işlediği artık neredeyse kesin gibi

Mahkeme de Danıştay cinayeti ile ilgili iddianamede ki bölüm bölümler okunmaya başlanmadan önce Perinçek ve bazı tutuklu ergenekoncular bu bölümlerin okunmamması ve es geçilmesi için Mahkeme hakimine itiraz ettiler

NEDEN?

nedeni çok basit işte, bak bugün haberlerde şöyle bişey geçti ; veli küçüğün avukatı aynı zamanda kzıı olan kişi faili meçhuller araştırılsın lafından sadece doğudakileri işleme almak istemiş şeytan üçgeni denilen bolu-sakarya-izmit taraflarındaki yereleri es geçiyor çünkü sevgili babası devlet adına orda neler yaptı bilinsin istemiyor..bu kadar basit..

Çok şey biliyordu, ülkemizde de kural ne ?

Çok bilen ve çok konuşan çok yaşamaz !

E ne oldu şimdi. Ne anladık biz bu işten. Mumcuya pkklı demiyor muydunuz? Siz önünüze gelene pkklı deyip, sonra pkklı dinleyen, baş tacı eden değil misiniz?

Peki ne olacak şimdi. Onca yıl attığınız iftiralar ne olacak. Sizi kandırmak dinci görünen bir gazetenin yazarının parmaklarında mı?

Bari bırakın insanları da rahat uyusunlar...

E ne oldu şimdi. Ne anladık biz bu işten. Mumcuya pkklı demiyor muydunuz? Siz önünüze gelene pkklı deyip, sonra pkklı dinleyen, baş tacı eden değil misiniz?

Peki ne olacak şimdi. Onca yıl attığınız iftiralar ne olacak. Sizi kandırmak dinci görünen bir gazetenin yazarının parmaklarında mı?

Bari bırakın insanları da rahat uyusunlar...

Eee ne oldu şimdi biz ne anladık bu işten

sizde bu insanları dinciler öldürdü demiyormuydunuz.

bunları bahane ederek muhafazakar insanlara ağzılara alınmayacak hakaretler etmediniz mi

Peki onca attığınız iftira ne olacak

sen asıl bunlara cevap versene

Bak sen bile korkmaya başladın Uğur Mumcu ve diğerlerinin katillerinin bulunmasından

Eskiden katiller bir an önce bulunsun diyordunuz

Şimdi ise Bırakın rahat uyusunlar

Öyle mi
?

Besle kargayı oysun gözün....

Geri