UĞuR MuMCu KeMaLiZM NeDiR ?

Leke

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0
DoĞDuĞuMDa O KaDaR ŞaŞıRDıM Ki , BiR BuÇuK SeNe Ko
etxh13.jpg

'' Dünya Alem Bilir ki , AtaTürkçülüğün temeli ulusal bağımsızlıktır ;
'' Kemalizm '' dediğimiz kavram da işte bu bağımsızlıktan kaynaklanır .
Şu sözler ; Mustafa Kemal Paşa'nin önderliğinde toplanan İlk Meclis'in kararı olarak Kurtuluş Savaşı'nın
anlamı ve amacını belirler ;
'' TBMM, milletin hayat ve istiklaline suikast eden emperyalist ve kapitalist düşmanların
tecavüzüne karşı müdafaa ve münafi hareket edenleri tedip azmiyle müesses bir orduya sahiptir ...
'' Çok açık görülüyor . İlk Meclis , '' emperyalizm '' ve '' kapitalizme '' karşı savaşmak
için kurulmuştur . . .

'' Milli mücadele ruhu '' budur , Kemalizm Budur , AtaTürkçülükte budur .
Var mı itirazı Olan ? ''

( UĞuR MumCu - 6 Eylül 1980 - CumHuriyet )
( www.umag.org.tr)

Kemalistlere Küfür edenler Özellikle okusun temennisinde bulunuyorum
Çok GüzeL Tespitlerle Yazıya Dökmüş ,
Bende Onun Sorduğu gibi Soruyorum .
Varmı İtirazı Olan ?

zaten hepimizin ortak 1 noktada bulunacagimiz yer kemalizim deyilmi, ne sagci ne solcu!

'' Dünya Alem Bilir ki , AtaTürkçülüğün temeli ulusal bağımsızlıktır ;
'' Kemalizm '' dediğimiz kavram da işte bu bağımsızlıktan kaynaklanır .
Şu sözler ; Mustafa Kemal Paşa'nin önderliğinde toplanan İlk Meclis'in kararı olarak Kurtuluş Savaşı'nın
anlamı ve amacını belirler ;
'' TBMM, milletin hayat ve istiklaline suikast eden emperyalist ve kapitalist düşmanların
tecavüzüne karşı müdafaa ve münafi hareket edenleri tedip azmiyle müesses bir orduya sahiptir ...
'' Çok açık görülüyor . İlk Meclis , '' emperyalizm '' ve '' kapitalizme '' karşı savaşmak
için kurulmuştur . . .

Atamız özelleştirmeyi bilseydi bu lafları etmezdi oda özelleştirirdi akpliler gibi.Boşu boşuna fabrikalar açtı boşu boşuna sanayi devrimleri yaptı boşuboşuna oysa yabancılara kiralasaydı yabancılara yurdumuzu açsaydı limanlarımızı satsaydı.... (kendimi bi an için hödük olarak düşündüm öyle yazdım)

Geri