'Tuttuğum takımda oynamak daha farklı'

yyildirayy

Moderatör
Moderatör
Reaction score
0
ATATÜRK' ü inkar eden bizden değil; ondan bundandı
Sarı-lacivert renkli forma altında daha özverili oynadığını söyledi
Fenerbahçeli futbolcu Caner Erkin, gönül verdiği sarı-lacivert renkli forma altında daha özverili oynadığını söyledi.

Caner, Lig TV’ye yaptığı açıklamada, Galatasaray’da forma giyerken bile Fenerbahçeli olduğunu deklare ettiğini anlatarak, "Tuttuğunuz takımda oynadığınızda çok daha farklı, daha fazla özverili oynuyorsunuz" dedi.

Çok genç yaşta Rusya’nın CSKA Moskova takımına transfer olduğunu belirten Caner, "Çok da memnun oldum gittiğime. Ancak ilk zamanlarda sakatlıklar yaşadım, çok fazla şans bulamadım ama sonra oynadım. Türkiye’deki futbol çok farklı.

Futbolcu olduğunuzu, futbol oynadığınızı hissediyorsunuz. Galatasaray’da iyi bir sezon geçirdim kendi açımdan. Daha sonra Fenerbahçe’ye geldim. Tuttuğunuz takımda oynadığınızda gerçekten çok daha farklı, daha fazla özverili oynuyorsunuz.

Fenerbahçe’ye geldikten sonra geçen sezon çok ortada bir sezon geçirdim. Bu sezon iyi başladığıma ve daha iyisini yapacağıma inanıyorum. Çok çok daha iyi olacağım" diye konuştu.

"Sol açıkta kendimi buldum"

Caner Erkin, şu an futbola başlarken top koşturduğu sol açık mevkisinde görev yaptığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Önceki sezonlarda farklı mevkilerde oynadım. Sol bek oynadığınızda ister istemez defansınız biraz ön plana çıkıyor, çok iyi dripling yapamıyorsunuz, öne çok çıkamıyorsunuz. Ama sol açıkta oynadığımda gerçekten kendimi buluyorum, istediğim her şeyi yapabiliyorum. Hocam da beni daha çok sol açıkta kullanmaya başladı. Hocamın verdiği görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyorum." İyi oynadıkça, kendisine olan güveninin arttığını anlatan genç futbolcu, "Bu her futbolcu için geçerli. Ben de iyi oynuyorum. Zaten koşu kalitem önceki senelerde de iyiydi. Ama tabi bu koşu kalitesinin içerisine iyi paslar, iyi ortalar, iyi şutlar, farklı driplingler girince çok efektif bir futbol ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.

"Daha fazla puan alabilirdik"

Caner Erkin, Spor Toto Süper Lig’in ilk 9 haftasında 21 puan topladıklarını hatırlatarak, "Bence daha fazla puan alabilirdik" dedi.

Sahalarında Samsunspor ve Manisaspor ile berabere kaldıklarını hatırlatan Caner, şöyle konuştu: "Bu maçları ve Beşiktaş maçını da kazanabilirdik. Beşiktaş’tan daha fazla pozisyona girdik ve bence onlardan daha iyi oynadık. Bakıldığında çok kötü geçen 9 hafta olmadı. Tabii ki bu olaylar, başkanımız ve diğer yöneticilerimizin içeride olması, futbol kamuoyunun kaos içinde olması bizi etkiliyor. Ama biz iyi futbolumuzla ön plana gelmek istiyoruz. Son maçtaki olayı söylememe gerek bile yok. Kaptanımız atıldı, 10 kişi kaldık. Ondan sonra inanılmaz bir reaksiyon gösterdik ve galip geldik. Bu zaten her şeyi açıklamıştır diye düşünüyorum."

"Bu kaosun içinden çıkacağız"

Caner Erkin, sahada en iyi mücadeleyi vermek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını anlatarak, "Biz sonuna kadar, alın terimizle, gururumuzla, sahaya her şeyimizi vererek, canımızı dişimize takarak, en iyi şekilde mücadele edeceğiz. Camiamız bundan emin olsun. Ayrıca dün başkanımızın doğum günüydü.

Buradan başkanımızın doğum gününü kutluyorum, ellerinden öpüyorum. İnanılmaz şeyler hissediyoruz. Gerçekten bir kaosun içine sürüklendik. Biz bu kaosun içinden çıkacağız, çıkmayı da başarıyoruz gördüğünüz gibi. Bizi kimse engelleyemeyecek, bunu herkes görecek" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş maçında oyundan alınmasıyla ilgili bir soruya ise Caner, iyi oynamaya başladığı bir sırada teknik direktör Aykut Kocaman tarafından değiştirildiğini, ancak Kocaman’ın kararının sorgulanamayacağını belirtti. Caner, "Doğru gördü, yanlış gördü, bunu kimse tartışamaz. Bu konuda hocamla aramda polemik çıktığına dair haberler oldu. Bunlar gerçeği yansıtmıyor. Ben çıktığımda hocama sarıldım, hocam da bana sarıldı. Ondan sonra da oturdum takımımı desteklemeye devam ettim. Ama çok yanlış haberler yapılıyor. Bunlar gerçekten hoş değil. Ben gerçekten Aykut hocayı çok seviyorum. Onun da benim samimiyetime ne kadar inandığını biliyorum. Ben de onun samimiyetine çok inanıyorum. Böyle haberleri nasıl yansıtıyorlar anlayamıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak

Geri