Turizme 45 milyon dolarlık tanıtım

icemen

New member
Reaction score
0
turizme-45-milyon-dolarlik-tanitim.jpg

Türkiye'nin 2010 yılı tanıtımını yapmak için 45 katılımcının yer aldığı ihaleyi, 5 ayrı ajans hak kazandı.
İstanbul’da 2010 yılı reklam kampanyası ihalesi sonuçlarına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, “Bu ihalenin ardından bir yıldan fazla süreyle reklam ihalesi yapmak istiyor ve bunun için Maliye Bakanlığı ile çalışıyoruz. Olumlu sonuçlanacağını tahmin ediyorum” dedi.

45 ajansın başvurduğu ve bütçesi 45 milyon dolarlık ihaleyi ABD, Kanada, Meksika, Balkan ülkeleri, İspanya, İtalya, Fransa, Hindistan, Japonya’da İngiltere merkezli M&C Saatchi firması, İngiltere, İskandinav ülkeleri, Almanya, Hollanda, Belçika, Polonya, İsviçre ve Avusturya’da İstanbul merkezli DDF, Rusya, Ukrayna, Türki cumhuriyetlerde
Los Angeles merkezli Iconisus firması, Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan, Suudi Arabistan,Mısır, İran, Suriye ve İsrail’de Dubai merkezli Medium Rare/İnbar konsorsiyumu, Çin, Malezya, Singapur, Tayland ve Endonezya’daki kampanyaları ise Çin merkezli B Tops kazandı.

TÜRKİYE YILI ARTIYLA TAMAMLADI

Çırağan Palace Kempinski’de gerçekleşen Skalite 2009-12. Turizmde Kalite Ödül Töreni’nde “2009 Skalite Özel Ödülü” alan Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Türkiye’yi, herkesin özverili çalışmalarıyla dünyada turizmin çok önemli ülkelerinden birisi haline getirdiklerini belirtti. Günay, 2009’da yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, dünyada turizmin önde gelen 10 ülkesi arasında sadece Türkiye’nin yılı artıyla tamamladığını belirterek, “Bu nicelik artışını, nitelik artışına çevirmek için, kaliteyi birinci önceliğimiz yapmamız lazım” dedi.

65 BİN 770 OY KULLANILDI

Törende bir konuşma yapan Skal İstanbul Kulübü Başkanı Kemal Özyiğit de sektörde, Turizm Oscarları olarak bilinen ödüllerin, 2 aşamalı internet oylamasıyla belirlendiğini söyledi. Özyiğit, “turizmde bu sabah” okurlarının 65 bin 770 oy kullandığını dile getirdi.​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• turizme-45-milyon-dolarlik-tanitim.jpg
    turizme-45-milyon-dolarlik-tanitim.jpg
    19.9 KB · Görüntüleme: 63
Geri