turbo pascalda ödevi yapamadım:(

pearl84

New member
Reaction score
0
arkadaşlar benim pascalda bi program yazmam lazım ancak pascaldan hiiiiiç bişey anlamadığım için yazamıyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.
ödevin konusu şu:
Bir sınıftaki öğrenci sayısını kullanıcıya sorduktan sonra sırayla bu öğrencilerin isimlerini, vize ve final notlarını klavyeden bilgisayara giren, vize notunun %40’ı ve final notunun %60’şını alarak öğrenci başarı notunu hesaplayan, öğrenci başarı notu 50 ve üzeri ise ekrana “Geçti” aksi taktirde “Kaldı” yazdıran ve sınıf öğrenci başarı notu ortalamasını hesaplayan bir program yazınız?

Örnek Ekran Çıktısı:

Sınıftaki Öğrenci Sayısı : 3
1. Öğrencinin adı soyadı: Ali Gel
1. Vize Notu : 50
1. Final Notu : 50

İsim : Ali Gel Başarı Notu : 50 Durum : Geçti

2. Öğrencinin adı soyadı: Veli Git
2. Vize Notu : 100
2. Final Notu : 100

İsim : Veli Git Başarı Notu : 100 Durum : Geçti

3. Öğrencinin adı soyadı: Can Dan
3. Vize Notu : 0
3. Final Notu : 0

İsim : Can Dan Başarı Notu : 0 Durum : Kaldı

Sınıf Başarı Notu = 50
en azından hangi kodları kullanacağımı söyleseniz de olur.

önce adını ve soyadını,vize, final, ortalama ve sınıf başarı notunu var'da tanımla(ortalama ve sınıf ortalamasını real gibi tanımlamayı unutma).öncelikle sınıf mevcudunu ekrandan aldır.Dizi ile geriye kalan değişkenleri al.(A(dizi adı):1..n(sınıf mevcudu) of integer).Tabiki bu aldırmayı if ile sınırlandırmayı unutma(yani girilen değerler 0-100 arasında olmasını kasdediyorum) sonra başarı notunu ve sınıf başarı notunu for(for i:=1 to n do) döngüsü içinde sınıf mevcudu kadar hesaplattır.En sonunda da ekrana yazdır.İnşallah yardımcı olmuşumdur.

Geri