Turşu yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler..

+u+énsté!n

FoRum ineği
Katılım
31 Eki 2005
Mesajlar
3,166
Reaction score
0
Puanları
0
Yaş
33
Konum
||||deeP|||||||||uAnkara]]]]]]]| |H|||||||||||||||
Turşu yaparken dikkat edilecek noktalar.

İyi bir turşu elde etmek için öncelikle dikkat edilmesi gereken nokta, turşunuzu kurarken turşuluk sebze kullanılmasıdır. İri sebzeler ile kurulan turşu, lezzetli olmayacağı gibi dayanıklı da olmaz. Turşuluk salatalık 7-10 cm. arasında olmalı, biber ince ve etsiz, beyaz lahana ise sert ve sıkı dokulu, beyaz yapraklı olmalıdır. Turşunun oluşumu beklenirken, güneş görmeyen serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Ayrıca salamuranın seviyesi sebzeleri örtecek miktarda olmalıdır ve tüketilene kadar da bu şekilde saklanmalıdır. Turşunuzu hazırlarken, defne yaprağı, maydanoz, dereotu, kereviz yaprağı, tane karabiber, sarımsak gibi çeşniler eklemeniz turşunuza ayrı bir tat verecektir. Turşunuzu tükettikten sonra suyunu da içebilirsiniz. Turşu çeşitleri arasında ilk akla gelenler salatalık, biber, domates, havuç, patlıcan ve lahanadır. Artık çeşitler bununla kalmıyor, aklınıza gelen her türlü sebze ve meyvenin turşusunu kurabiliyorsunuz. Bunlar arasında kabak, şalgam, pırasa, acur, karnabahar, taze fasulye, mısır, pancar, soğan, sarımsak, kızılcık, karpuz, kiraz, muşmula, ayva, mandalina, portakal, üzüm, elma ve armut sayılabilir.
 
Karpuz gibi meyvelerinde mi turşusu kuruluyor. Hiç aklıma karpuzun, mısırın, üzümün turşusu var olacağı gelmezdi.
 
Bizim Evin Oradaki Turşucuda Yumurta Turşusu Bile Var :D
Ama En güzel turşu limonla olur ;)
 
:D :D :D Sirkeyle Daha İİ olur :)
 
evet yumurta tursusunu amerikada cok yapiyorlar, barlarda birayla, ickiyle beraber cok tavsiye ediliyor.

Karpuz nasil olurki onu anlamadim zaten 95% su, neresine kuruyorsun tursuyu :)
 
Geri
Üst