Tuğba Özay röportajı iki gazeteciyi karşı karşıya getirdi

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
Tuğba Özay röportajı iki gazeteciyi karşı karşıya getirdi

Arena Programı Genel Yayın Yönetmeni Uğur Dündar'ın Tuğba Özay ile Paşakapısı Cezaevi'nde yaptığı röportaj ilginç bir tartışmaya neden oldu.

babahandundar.jpg

Dündar'ın Özay röportajına Sabah Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergun Babahan eleştirince iki usta gazeteci arasında sert diyaloglar yaşandı. Tartışma, Babahan'ın Dündar'ın röportajını "İyi ki bu röportaj bizim gazetede çıkmamış" diyerek eleştirmesiyle başladı.

Dündar, Babahan'ı 'Mesleki kıskançlık ve TMSF icazetiyle genel yayın yönetmenliği koltuğuna oturmakla" suçlarken, Babahan da Dündar'ı, "Sen peynircileri, lahmacuncuları bas ve 'cesur gazeteci' diye dolaş" diyerek eleştirdi.

Babahan yazısında şunlara yer verdi:

"Uğur Dündar'ın Tuğba Özay'la röportajını Hürriyet'in tepesinde görünce çok üzüldüm. Sonra röportajın içeriğini okuyunca, "iyi ki bu röportaj bizim gazetede çıkmamış" dedim. Çünkü, röportaj sanki Özay'ı mahkeme öncesi aklama söyleşisiydi. Çünkü Özay'ın tutuklanmasına neden olan olaylarla ilgili bir tek dişe dokunur soru yoktu. Herhalde Özay'ın avukatı çok mutludur."

Uğur Dündar: Ergun Babahan mesleki kıskançlığını gemleyememiş

Uğur Dündar, kendisini eleştiren Ergun Babahan'ı ağır bir şekilde eleştirdi.

Kanal D'deki Dobra Dobra programına telefonla bağlanan Uğur Dündar, yaptığı röportajın özellikle gençlere ibret verici nitelikte olduğunun altını çizerek "Ergun Babahan, mesleki kıskançlığını gemleyememiş, öylesine gemleyememiş ki bana göre bir gazetecinin hele hele bir genel yayın yönetmeninin yapmaması gereken vahim bir hatayı yapmış. Yani kıskançlık duygusu ona bu hatayı yaptırmış. 'Uğur Dündar, Tuğba Özay'ın tutuklanmasına neden olan konuyla ilgili hiçbir soru sormayarak onu akladı diyor. Bir Genel Yayın Yönetmeni böylesine cahil olamaz." dedi.

Dündar, Tuğba Özay'ın tutuklanmasına neden olan olay ile ilgili soru sormamasının 'davayı etkileyici bir yayın yapmamak' adına olduğunu söyledi.

"Asıl ağlaması, üzülmesi ve o koltuğu bırakması gereken olaylar bunlar." diyen Dündar, Beni konuşturmasın, ben Ergun Babahan'ın TMSF icazetiyle genel yayın yönetmenliği koltuğunda oturduğu dönemde yaptıklarıyla 30 tane Arena çıkartırım." diye konuştu.

Ergun Babahan'a 'hodri meydan' diyen Uğur Dündar, "Ergun Babahan isterse televizyonda canlı yayında tartışırım. Bakalım kim gazeteciliği yapabiliyor kim yapamıyor. Tuğba Özay diyor ki "Küçük hırsızlar içerde volta atarken, büyük hırsızlar dışarıda cirit atıyor" Ergun Babahan da büyük hırsızların cirit attığı ortamda gazete genel yayın yönetmenliği yapan bir arkadaşımız. Haydi Ergun Babahan, git bakalım şu hırsızların üzerine!" ifadesini kullandı.

Babahan bugünkü köşesinde cevap verdi: Senin yerin Dobra Dobra, Bay Dündar

Uğur Dündar'ın küçücük bir eleştiri karşısında paniğe kapıldığını belirten Babahan,

"Sabahın köründen itibaren Dobra Dobra'lar kadın programları demeden dolaşmış. Kendimi savunayım derken de, SABAH'a dil uzatmış. Uğur Bey, anlaşıldı ki senin muhatabın kadın programı yapımcıları, gazeteciler değil." dedi.

"Sen peynircileri, lahmacuncuları bas ve "cesur gazeteci" diye dolaş." diye yazan Babahan, şöyle devam etti:

"Ya da üniversite anfisinde çekilmiş özel fotoğrafların haberini yapıp gençleri deşifre et. Ama ısmarlama havası veren röportajlar yaptığında bu durum eleştirilince de bozulma. Eğer illa cevap vermek istiyorsan, yıllar önce senin yüzünden kendini yakanlara, tesettürlü diye erkek hastaya bakmadığını iddia ettiğin kadın doktorlara cevap ver. İstersen yarın yine Kanal D ekranlarında, kadın programlarından cevap verebilirsin ama bu sefer araya kimseyi koyamazsın unutma."

birbirlerinin ipliklerini pazara çıkaryorlar. durmak yok devam devam..

Geri