TTNet HSS 08.06.2008 soruları

emertcan

New member
Reaction score
0
[21:04] <keynes> Şimdi sınava geçiyoruz.
[21:04] <keynes> Hepinize başarılar diliyorum.
[21:04] <keynes> Soru1)Bilgi: Sunucuya her giren kişi +i(insivible) kipine sahip olur ve bu kip kişinin /who ile yapılan taramalardan gizlenmesini sağlar.
[21:04] <keynes> Not: Fakat ben sunucu üzerinde " /who * " komutu ile geniş kapsamlı bir tarama yapıyorum ve bazı nickler görünüyor.
[21:04] <keynes> Soru : Yukarıdaki bilgilere dayanarak ;
[21:04] <keynes> a) Bu kişilerin çıkma sebebini,
[21:04] <keynes> b) Çıkan kişilerin neye göre sıralandığını yazınız.(Bu soru için cevaplama süresi:60 saniyedir)(20Puan)
[21:06] <keynes> Bu soru için cevaplama süreniz dolmuştur.
[21:06] <keynes> Soru2)Bir kanalda bulunan aktif mode'ları öğrenmenin yolları nelerdir?(Bu soru için cevaplama süresi:45 saniyedir)(10Puan)
[21:07] <keynes> Bu soru için cevaplama süreniz dolmuştur.
[21:07] <keynes> Soru3)/whowas nick " Komutunu kullandığımda bazı nickleri 1 saat kadar göstermesine rağmen bazılarını 2 dakika gibi kısa bir sürede kaydını siliyor. Nedeni ne olabilir?(Bu soru için cevaplama süresi:45 saniyedir)(10 puan)
[21:08] <keynes> Bu soru için cevaplama süreniz dolmuştur.
[21:08] <keynes> Soru4)Enforcer ile Enforced nedir? Ne işe yararlar?(Bu soru için cevaplama süresi:60 saniyedir)(10Puan)
[21:09] <keynes> Bu soru için cevaplama süreniz dolmuştur.
[21:09] <keynes> Soru5)İdentini ve hostunu bilmediğim bir kullanıcıyı ident ve host'undan nasıl banlarım ?(Bu soru için cevaplama süresi:30 saniyedir)(10 puan)
[21:10] <keynes> Bu soru için cevaplama süreniz dolmuştur.
[21:11] <keynes> Soru6)60 saniye içerisinde kanala maksimum 2 kişi giriş yapabilsin. 3. kişi giriş yapmaya kalkarsa 60 saniye beklemek zorunda kalsın? +f kullanmadan bunu nasıl uygulayabilirim?(Bu soru için cevaplama süresi:50 saniyedir)(10 puan)
[21:11] *** IRC`den Çıktı: illuminati ([email protected]) (Quit: *****turkrock*****)
[21:12] <keynes> Bu soru için cevaplama süreniz dolmuştur.
[21:12] <keynes> Soru7)/mode #kanal +f [5j#m2]:10 " Şeklinde kanal üzerinde uyguladığım +f parametresine services otomatik olarak farklı bir kip veriyor. Sebebini yazınız?(Bu soru için cevaplama süresi:(Bu soru için cevaplama süresi:55 saniyedir)(10 puan)
[21:13] <keynes> Bu soru için cevaplama süreniz dolmuştur.
[21:13] <keynes> Soru8)Kanalıma nick'inin içerisinde 'x' geçen, identd'i 'y' olan, hostu 81 ile biten, kullanıcıların girişini yasaklamak istiyorum. Ayrıca #zurna kanalındakiler kanalıma giriş yapamasın? Nick'inin içerisinde helper geçenler ise nick değiştiremesin?(Bu soru için cevaplama süresi:60 saniyedir)(10puan)
[21:14] *** Lord mod değiştirdi:+b *!*@Silent.ttnet.net.tr
[21:14] *** Silent Lord Tarafından Kanaldan Atıldı (bu kadar yeter)
[21:14] <keynes> Bu soru için cevaplama süreniz dolmuştur.
[21:15] <keynes> Soru9)Kanalımda cs op-deop leveli 15,ama leveli 10 olan bir kullanıcının chanserv'den op alabildiğini görüyorum.Bunun sebebi ne olabilir?(Bu soru için cevaplama süresi:55 saniyedir)(10puan)

Geri