TSK'ya Başbakanlık Darbesi

2.OsmaN

Banned
Reaction score
0
TSK'ya Başbakanlık Darbesi

Genelkurmay'ın itiraflı, çelişkili Psikolojik harekat siteleri savunmasına bir darbe de Başbakanlık'tan geldi. Genelkurmay yalanlandı, bilgi istendi...

Dünkü Genelkurmay'ın Basını Bilgilendirme Toplantısında konuşan Tuğgeneral Hıfzı Çubuklu'nun internet siteleri andıcıyla ortaya çıkan "Psikolojik Harekat Siteleri"nin Başbakanlık'ın emriyle kurulduğunu ve fişlemenin de Başbakanlık emriyle yapıldığını iddia etmesi Ankara'yı karıştırdı.

Bu açıklamanın ardından Başbakan Erdoğan'ın talimatı ile harekete geçen Başbakanlık bürokrasisi, ilgili mevzuatı inceleyerek böyle bir gerekçeye dayanak olabilecek herhangi bir genelge, talimat veya karar olup olmadığını araştırdı.

Yapılan araştırmada, böylesine bir kanunsuzluğa gerekçe olabilecek harhangi bir mevzuata raslanmadı. Bunun üzerine Genelkurmay'a resmi bir yazı yazılarak, bahse konu emrin ne olduğunun sorulması kararı çıktı.

Başbakanlık Müsteşarlığı tarafından özel bir kurye ile Genelkurmay'a gönderilen yazıda bu işlemlerin hangi mevzuata dayanılarak yapıldığı, böyle bir mevzuat varsa buna dayanılarak bu güne kadar ne gibi işlemler yapıldığının açıklanması istendi.

TSK'ya Başbakanlık Darbesi | Aktif Haber

zaten olsa şaşılacak bi iş

bunlar resmi olmaz hiçbir zaman mevzuat olması da saçmaydı , ordaki asker saçmaladı ama başbakan affetmedi desenize ...

yetki 2000 ylında iktidar sahipleri tarafından verilmiş.

tsk nın cevabı bu şekilde..

lafta darbeye karşılar , darbe olduğu için nerdeyse kına yakacaklar, takkıyeleri deşifre etmeye devam edeceğim...

lafta darbeye karşılar , darbe olduğu için nerdeyse kına yakacaklar, takkıyeleri deşifre etmeye devam edeceğim...

Yazılışları ve okunuşları aynı fakat anlamları farklı olan kelimelere sesteş(eş sesli) kelimeler denir.

Şimdi durup duruken ben bunu niye açıklma ihtiyacı duydum.

Kendini akıllı zanneden darbe yandaşı zatın birisi konudaki "TSK'ya Başbakanlık Darbesi" sin deki darbe kelimesini kendi darbecilikleriyle karıştırmış da onu açıkladım

ama anladım ki sıkıntı büyük :001_rolleyes:

tabiiiii tabiiiiiii demek şeşbeş haaa tabiii tabii tabiiii öyledir tabiiii ....darbe kelimesi bu konuda başka bir anlamda mesela hediye anlamında demiiii tabiii tabiiiii

yazdığın mesajlarda ne anlatmaya çalıştığını.! ve aslında neyi savunduğunu tüm istek ve arzumla anlamaya çalışmaya devam edeceğim..:melek

Anlayan anlıyor cevabınıda veriyor anlıyamayan konu akışını takip ederek bir sonuca ulaşabilir.

saf numarası yapmak eskiden modaydı şimdi gene ravaçta olsa gerek.

bahsi geçen yazıya verilen cevab kabulünse, yazdığın mesajda anlatmak istediğin düşünce ise.

orada daha büyük bir sorun var demektir. Ama ben iyiniyetli olarak halen anlamaya çalışıyorum. kaçırdığım birşeymi var acaba...!!!

''yetki 2000 ylında iktidar sahipleri tarafından verilmiş.

tsk nın cevabı bu şekilde..''

bahsi geçen yazıya verilen cevab kabulünse, yazdığın mesajda anlatmak istediğin düşünce ise.

orada daha büyük bir sorun var demektir. Ama ben iyiniyetli olarak halen anlamaya çalışıyorum. kaçırdığım birşeymi var acaba...!!!

''yetki 2000 ylında iktidar sahipleri tarafından verilmiş.

tsk nın cevabı bu şekilde..''

Ya arkadaşım hala üsütüner gidiyorsun zatın

hala anlamadın mı sıkıntı büyük cevap veremez.Cevap versede anlam lı bir şeyler arama cevap ta.

ssadece gül geç

cevabı kabul etmişim zaten, tabii tabii demişim onca anlamak için fazla zormaya gerek yok sadece konu akışını takip ederek cevabı kabullendiğimi anlayabilirdiniz ....

yok bilgi nerden gelse kabulümdür. bilgilenmeye çalışıyorum..

şu saatte boş zamanımda var nasılsa hepbirlikte yeni şeyler öğrenelim...!

Tamam o zaman DARBE kelimesi ile başlıyalım ne dersin?

Ben DARBEYİ çoğu insanın anladığı anlamda kullandım ama burda farklı anlamdaymış bunu öğrendim daha fazlasını öğrenmek için farklı anlamda olduğunu savunmaya çalışan arkadaşın açıklık getirmesi lazım belkide DARBE kelimesi Demokrasi anlamında kullanılmışta olabilir ?

ben verilen cevabı kabul etmişsinmi dedim.! pardon, kusura bakma ozaman.

aslında demek istediğim, hani ben senin mesajını anlayamadım ya.

sende anlayan anlamış cevabunıda vermiş demişsin ya.

konuda sana cevaben yazılan tek mesaj vardı. mesajı yazan arkadaşın anladığı, düşünceyi sen kabul ediyorsun ya o bağlamda..

yoksa bu düşünceye yaptığı eleştiriyi değil.....

bak bende şimdi karışık yazdım biraz olmazsa tektrar yazabilirim..sorun değil.:crying:

Tamam o zaman DARBE kelimesi ile başlıyalım ne dersin?

Ben DARBEYİ çoğu insanın anladığı anlamda kullandım ama burda farklı anlamdaymış bunu öğrendim daha fazlasını öğrenmek için farklı anlamda olduğunu savunmaya çalışan arkadaşın açıklık getirmesi lazım belkide DARBE kelimesi Demokrasi anlamında kullanılmışta olabilir ?

cevaben yazdığım belli olsun diye alıntı yapıyorum.....

evet ya biri buna açıklık getirsin...

bende askeri darbeyi kastetmiştim oysa..

ne oldu hatlarmı karıştı acaba...

cevaben yazdığım belli olsun diye alıntı yapıyorum.....

evet ya biri buna açıklık getirsin...

bende askeri darbeyi kastetmiştim oysa..

ne oldu hatlarmı karıştı acaba...

İşte sende benim gibi yanlış anlamışsın, konudaki Darbe kelimesi askeri olursa kötü sivil olursa iyi oluyormuşki arkadaşlar sivil darbeye alkış tutuyor sonrada lafa geldiklerinde ise DARBE nin karşısında olduğunu savunuyorlar.

Yani darbenin askeri olanına hayır sivil olanına evet diyen alkışlayan insanların takkıyelerini düşürdüğümü iddaa ediyordum meğerse öyle değilmiş burdaki darbe başka bir anlamdaymış sesteş şeşbeşt benzeşmesi felan varmış burdaki darbe kelimesinin manası farklıymış....

kimmiş bu silvil darbe teorisini savunan acaba merak ettim şimdi!!!.....:huh:

Ordu nun görrevi PKK ile savaş tır.İnternet sitelerini fişlemek değil.

eeee hep asker darbe yapıcak deil ya biraz da hükümet yapsın, yapsın ki temizlensin ordumuzdaki şu çürük elmalar...

Geri