TSK, sözleşmeli er alımına başlıyor

innuendo

HANZALA
Moderatör
Reaction score
0
TSK, sözleşmeli er alımına başlıyor

Genelkurmay Başkanlığı, sözleşmeli er alımlarına başlandığını duyurdu.
er.jpg

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın resmî internet sitesinde yapılan açıklamaya göre, bu yıl içerisinde 5 bin 103 sözleşmeli er alınacak. 12 Temmuz 2011 tarihinde başlayan başvurular, 12 Ağustos 2011 tarihinde sona erecek. Başvuracak adayların en az ilköğretim okulu mezunu, 26 yaşından gün almamış ve askerliğini yapmış olması gerekiyor. Terhis tarihinin üzerinden ise en fazla 3 yıl geçmiş olması şartı aranıyor. Halen askerlik vazifesini yapanlar da müracaatta bulunabilecek. Ön şartları uyan adaylar sağlık muayenesi, spor testi ve mülakattan sonra 10 hafta askerî eğitimden geçirilecek. Sözleşmeli erler hudut birliklerinde görevlendirilecek. Her türlü ihtiyaçları Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından karşılanacak.

Profesyonel orduda ilk adım

Profesyonel orduda ilk adım

İlk alımı, 5 bin 103 sözleşmeli er ileKara KuvvetleriKomutanlığı yapıyor. Başvurular, 12 Temmuz'da başladı. 12 Ağustos'ta ise sona ereceği açıklandı.

Başvuru kılavuzunda, adaylarda aranan özellikler ayrıntısıyla ifade ediliyor. İlk şart, en az ilkokul mezunu olmak ve 26 yaşından gün almamak.

[video=Sözleşmeli Er Alımı Başladı]6239[/video]

Kılavuzda, adayların askerlik vazifesini yapmış olmaları da ön koşullar arasında yer alıyor. Dahası; sözleşmeli er başvurusunun, terhis tarihinden itibaren 3 yıl içinde yapılabileceği belirtiliyor. Halen silah altında bulunanlar da sözleşmeli erliğe müracaat edebilecekler. Sabıkası olanlar ve kamusal haklarından yoksun bırakılanlar ise sözleşmeli er olamayacaklar.

Bu ön şartlara sahip olanlar, öncesağlıkmuayenesi vesportestinden geçirilecekler. Sonra da mülakata alınacaklar. Elemeleri geçenlere, 10 hafta askeri eğitim verilecek.

Sözleşmeli erler, hudut birliklerinde görevlendirilecekler ve kışlalarda kalacaklar. Her türlü ihtiyaçları,TSKtarafından karşılanacak, hizmet süreleri sonunda ise ikramiye alabilecekler.

Sözleşmeli erlere verilmesi muhtemel maaş belli oldu. Sözleşmeli komando er, ilk yılında yaklaşık bin 600 lira alacak. Bu rakam, 8. yılında yaklaşık bin 900 liraya kadar çıkacak. 29 yaşını doldurup profesyonel olduğunda ise 49 bin 600 lira tazminat alıp ordudan ayrılacak.

Geri