Tsk bile 'yasal' derken hsyk karşı çıktı

mzahid53

New member
Reaction score
0
332725654.jpg

31 Aralık 2009 02:14

Kozmik arasında büyük görüş ayrılıklarına neden oluyor. TSK geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada 'Tamamen yasal çerçeve kapsamında' demişti ancak Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu karşı çıktı.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Ali Suat Ertosun, Ceza Muhakemesi Kanunu'ndaki (CMK) ''devlet sırrı'' niteliğindeki belgelerin hakim veya mahkeme heyeti tarafından incelenmesinin soruşturma aşamasında değil, sadece kovuşturma evresinde mümkün olduğunu ileri sürdü.

Ertosun, yaptığı yazılı açıklamada ''son günlerde kamuoyunun gündeminde bulunan, içeriği devlet sırrı niteliğindeki belgelerin incelenmesi ile ilgili olarak açıklama yapılmasına gerek duyulduğunu'' belirtti. Ertosun, açıklamasında, şu görüşlere yer verdi:

''CMK'nın 125. maddesinin ikinci fıkrası 'devlet sırrı niteliğindeki bilgileri içeren belgelerin ancak mahkeme hakimi veya heyeti tarafından incelenebileceği' hükmünü amirdir.

Bu konu CMK'nın TBMM'deki görüşmeleri sırasında ve daha sonra öğretide de ele alınmış olup, sözü geçen hükmün soruşturma evresine değil, sadece kovuşturma evresine münhasır olduğu, mahkeme hakimi veya heyetten, tek hakimli mahkemeler ile heyet halinde çalışan mahkemelerin anlaşılması gerektiği kabul edilmiştir.''

TSK NE DEMİŞTİ?

"Yürütülmekte olan bir soruşturma kapsamında, Ankara Seferberlik Bölge Başkanlığında 26 Aralık 2009 günü içeriği Devlet sırrı niteliğindeki belgeleri kapsayan bölümde başlatılan arama faaliyeti, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanununun 125'inci maddesi uyarınca ilgili Hakim tarafından bizzat yapılmaktadır.

Tek Hakim tarafından yapılmakta olan bu inceleme sürecinde, doğal olarak dinlenme ve idari işler için aralar verilmekte, bu nedenle inceleme süresi uzamaktadır.

Tamamen yasal çerçeve kapsamında yürütülmekte olan bu incelemenin bir müddet daha devam edebileceği anlaşılmaktadır." (Kanaldhaber)

Cafesiyaset

tosunum benim konuş herşeyiniz yasal :p maaşaallah gündem deki yerinizi ne zaman alaçaksınız diye bekliyorduk :p

BU erTOSUN HANİ ŞU ERGENEKONCULARLA boy boy resimleri çıkan , aile dostu olduğunu süren zat değilmiydi..? hukuku guguka çevirenlerden... gökyüzüne tükürüp kendine çarpan hukukçularımızdan...

Bu ülkede bir gün herşeyin üstünde adalet olacak
ve buna ne silah ne çamur engel olacak çünkü
halkın istediği budur!

Konuştularına dikkat et.Biz askere laf etmeyiz.Asker bu milletin baş tacıdır.Ama senin asker dediklerin darbecilerse evet ağzımıza geleni söyledik onlara..Çünkü ülkeyi batıran onlardır.Açıklamayı yapan tsk darbeci kesim değil.Darbeciler tsk nın içinde.Savunduklarımız ve sövdüklerimiz birbirinde ayrıdır.

Taraf-Vakit-Zaman Hangisi Asker Yanlısı ??? AA pardon Siz Demokrasi İçin İş Yapıyordunuz Pardon Pardon Başbuğ'da Sizin Sözünden Çıkmayan bir Asker Unuttum pardon pardon :goz:

İnsan söylediği lafların esiridir.Şi,mdi sen diyorsunki Başbuğ bizim sözümüzden çıkmayan.Akparti'nin darbe andıcı gördüğüne o kağıt parçası demişti.Bu zaten onun bizle alakasını gösterir.

Bi kere asker ile siyaset bir ülke içinde ilişki kurulabilecek en mantıksız ikilidir.Sen tutmuşsun bana bunların hangisi asker yandaşı diyosun.Türk olupta asker yandaşı olmayacak bir türk gösteremezsin bana.

BAK BEN DİYORUMKİ KONU ASKER YANDAŞİLIĞI DEĞİLDİR.KONU DARBE İSTEMİYORUZ'DUR.

Taraf-Vakit-Zaman Hangisi Asker Yanlısı ??? AA pardon Siz Demokrasi İçin İş Yapıyordunuz Pardon Pardon Başbuğ'da Sizin Sözünden Çıkmayan bir Asker Unuttum pardon pardon :goz:

bAŞKA BİR KONUDA BAŞKA BİR mesajımda aynen demiştim:

Başbuğ şayet darbeye kapı açmaz ve darbecileri kollamazsa yakında bu ekip, Başbuğa da hain der diye.... dediğim çıkıyor)) bizi TSK düşmanı ilan edenler, bugün '' özel kuvvetlerdeki hakimin araştırmasına 'normal şartlaında yasal şekilde inceleme sürüyor'' dedi diye BAŞBUĞA da hain demeye başladılar nerdeyse..bunların darbe sevdası bir alem yaff..)) yarın da başbuğ bunalrın istediği bir açıklam yapacak olsa , en büyük başbuğ bizim başbuğ diye havalara zıplarlar..))) bu ne zik-zak anlamak zor.))

bAŞKA BİR KONUDA BAŞKA BİR mesajımda aynen demiştim:

Başbuğ şayet darbeye kapı açmaz ve darbecileri kollamazsa yakında bu ekip, Başbuğa da hain der diye.... dediğim çıkıyor)) bizi TSK düşmanı ilan edenler, bugün '' özel kuvvetlerdeki hakimin araştırmasına 'normal şartlaında yasal şekilde inceleme sürüyor'' dedi diye BAŞBUĞA da hain demeye başladılar nerdeyse..bunların darbe sevdası bir alem yaff..)) yarın da başbuğ bunalrın istediği bir açıklam yapacak olsa , en büyük başbuğ bizim başbuğ diye havalara zıplarlar..))) bu ne zik-zak anlamak zor.))

Postlarımı Araştırıp Öyle Sunarsın Bana Karşı Yaptığın Sözleri İade Yaparım....

ben Başından Beri Başbuğ'un İStifası İçin Konuşurum... Başbuğ'a Destek Verici Post'umu Göremezsin...

Saydığım Medya Kuruluşlarını Asker Yanlısı Bir Yazısını Gösterir Misin... Son 1 2 Ay Hariçç :goz:

Ayrıca birisi Darbe Demiş... 2011'i bekle Halk Darbesi Geliyor... :goz:

Bu halkın muhtırasını 22 Temmuz'da zaten gördük.
Lütfen taklitlerden sakınınız..

herkesin kafası karıştı kardeşim kimse ne yapacağını konuşacağını bilmiyor. bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete

halk ak parti dururken chp mi verecek mhp yemi:D.3. darbeye hazırlanın:D

pkk lılardan ve şakirtlerinizden oyunuzu alacaksınız tabi ama artık gerçek TÜRK halkı pkk nın kölesi olmuş pkk lıları çiçeklerle karşılatmış bir hainler topluluğuna oy vermeyeceği için 2011 de görüşürüz:thumbup:eek: zaman akp li avı başlayacak kaçacak delik arayın gerçi şimdide akp li bulamıyoruz ama daha ben sen hangi partilisin diye sorulupta yüzyüze akp liyim diyen görmedim artık neden utanıyorlarsa

pkk lılardan ve şakirtlerinizden oyunuzu alacaksınız tabi ama artık gerçek TÜRK halkı pkk nın kölesi olmuş pkk lıları çiçeklerle karşılatmış bir hainler topluluğuna oy vermeyeceği için 2011 de görüşürüz:thumbup:eek: zaman akp li avı başlayacak kaçacak delik arayın gerçi şimdide akp li bulamıyoruz ama daha ben sen hangi partilisin diye sorulupta yüzyüze akp liyim diyen görmedim artık neden utanıyorlarsa

Doğuda ak parti olmasaydı hiçkimse çözüm üretmeyecekti.Siz dua edin de ak parti çözüm arayışlı içinde.Ak partiden önce oralara kimler sahip çıkmış bi araştır bakalım.Eskiden oranın halkı pkk emanet edilmişti.Şimdi ise milletimizle kaynaştırıyoruz.BİRLİK VE BEREBARLİK BUDUR.Siz batıda zevk ü sefa içindeyken onlar her gece terör baskısı altında.Bunu sana ben bile anlatamam.Orada yaşayan birinden dinlesen bile bunu kavramak çok zor. Biz şerrinizden Allah'a sığındık o yüzden bi korkumuz yok.

Doğuda ak parti olmasaydı hiçkimse çözüm üretmeyecekti.Siz dua edin de ak parti çözüm arayışlı içinde.Ak partiden önce oralara kimler sahip çıkmış bi araştır bakalım.Eskiden oranın halkı pkk emanet edilmişti.Şimdi ise milletimizle kaynaştırıyoruz.BİRLİK VE BEREBARLİK BUDUR.Siz batıda zevk ü sefa içindeyken onlar her gece terör baskısı altında.Bunu sana ben bile anlatamam.Orada yaşayan birinden dinlesen bile bunu kavramak çok zor. Biz şerrinizden Allah'a sığındık o yüzden bi korkumuz yok.

İşte Deniz Baykal'ın Kürt raporu - EnSonHaber.com

Gir Bak Bakalım... Siz Daha Dün Küyken Neler Yapmış CHP :goz:

Doğu'da Naptı Şu An'a Kadar ???

PKK'lılarla Kürtleri Aynı Kefede Koymaktan Başka.. ????

Önce Say Bakalım Neler Yapacan... Analar Ağlamıcak Demekten Başka Hangi Öneriniz Var ???

Biliyorsun Ama Atmasayon Babandan Duyma Laflarla... Araştır Önce... Ayrıca Terör Sadece Doğu'da Mı var... Batı'da Her gün Kundaklama Taşlama Molotoflar Patlıyor... Bide Doğu'nun Savuncusuna Bak Hele... AKP :)

İşte Deniz Baykal'ın Kürt raporu - EnSonHaber.com

Gir Bak Bakalım... Siz Daha Dün Küyken Neler Yapmış CHP :goz:

Doğu'da Naptı Şu An'a Kadar ???

PKK'lılarla Kürtleri Aynı Kefede Koymaktan Başka.. ????

Önce Say Bakalım Neler Yapacan... Analar Ağlamıcak Demekten Başka Hangi Öneriniz Var ???

Biliyorsun Ama Atmasayon Babandan Duyma Laflarla... Araştır Önce... Ayrıca Terör Sadece Doğu'da Mı var... Batı'da Her gün Kundaklama Taşlama Molotoflar Patlıyor... Bide Doğu'nun Savuncusuna Bak Hele... AKP :)

:D etme eyleme raporu bi okusaydın.Raporda neler var neler yok.Adam çözüm üretmişte uygulamaya götürebilmiş mi hayır?
Ülkeni yükseltecek bi projen varsa bunda karalı olacaksın kormaycaksın(SAyın başbakan gibi)adam siyasi otoritesini bile ülkeye feda ediyor.

Geri