TRT'nin Kurtce ve Ermenice Yayin Yapma Karari Hakkindaki Dusunceleriniz?

zophren

New member
Reaction score
0
Arkadaslar biliyorsunuz ki Trt yakin bir zamanda kurtce yayina basladi ve onde gelen kurt sanatcilardan Sivan Perver in kurtce bir sarkisiyla ''Basla'' (Start degil! Basla!) dudugunu caldi.. Yakinda da ermenice bir kanal la tekrar karsimizda olacagini duyurdu... Sizlerin bu konu hakkindaki gorus ve dusuncelerini oldukca merak ettim dogrusu..?

onlarıda yanına almassan hiç bi şekilde bu ülke beladan kurtulmaz.bi kanalda çıkıcak ne olmuş izlemezsin olur biter.

Böyle bir kanalın yayına başlaması her kesim açısından faydalı olacaktır bence

Taviz taviz i dogurur sozu senin icin ne ifade ediyor?

Valla olurda bu kadar olur.İbneler oy toplamak için ne yapacağını şaşırdı.Yakında apoya da af çıkarırlar allahn belası adamlar.

bence mahsuru yokda
oy sevdası için yapılmış olması sinir bozucu

bende lazım lazca televizyon istersem BAŞABAKAN ne yaparbende bunu merak ettim doğrusu
iyi yakıştı başabakan

Kürtçe TV’nin acele bir şekilde açılmasında, Başbakan Erdoğan’ı Diyarbakır’da protesto eden çocukların büyük bir emeği olduğunu savunan Kışanak, “Kürtçe televizyon tamamen seçim yatırımıdır. Ama halk bunu görüyor ve cevabını seçimlerde verecektir. Durmak yok mücadeleye devam” diye konuştu.

Arkadaslar bu kanalin secim oncesine denk getirilmesi oldukca manidar ki amacta ortada!!
Oy ugruna yok Alevi acilimi yok kurtce kanal yok ermenice kanal!!! Trt nin boyle bir duruma alet edilmeside gercekten uzucu!! adi üstünde Türkiye Radyo ve Televizyonu!! Ermenistan radyo ve televizyonu die adinida degistirin isterseniz artik pek bir anlami kalmadi!!

"bence Senden Yana Olana Bisi Vermesen Neden Senden Yana Olsun"
Diye Bir Tabir Var Ama Insan Sunuda Dusunmuyor Degil Neden Secime Yakin Neden Baska Zaman DeĞİl Her Secim Gibi Kaldirim Taslarini Yerinden Sokup Yerine Yenilerini Dikmek Gibi Sozde Çalisiyoruz Imajindan Baska Bir Sey DeĞİl Bu
Burda Baska Seyler De Soylemek Isterim Ama Siyaset Yapmak Iyi Bisi DeĞİl
En Azindan Sİyaset Yapan Adamar Once Soyliyecek Olduklari Yalana Kendini Inandirmaktir Ve Ben Yalandan Nefret Ederim

:durdurun benda lazca tv isteyirum...

ben türküm ve kesinlikle izlemeyeceğim bir kanal.... ama magazinde ne yapacaklar acaba hehehe...

artık artistlerin yanında kürt kameramanlar kürtçe tanıtım yaparlar... haaaaa bide film koyarlarmı acaba KÜRTÇE DUBLAJ.. çok merak ediyorum.

arkadaslar Türkiye de bircok etnik grup var hepsine ayri imtiyazlar saglamaktansa hepsinin tek bir dil ve cati altinda toplanmasi gerekir ki farkli imtiyazlarda yarardan cok zarar getirir gorusundeyim.. Ayrica arkadasim cok guzel soylemis oy ugruna yakinda Apo ya af cikarsa sasirmamak gerekir..

yahu arkadaşlar bu kürtlere verilen ilk ayrıcalık değilki ,elektriğe para vermezler,vergi vermezler
,hemen hemen hepsinde yeşil kart verilmiştir,daha neler neler daha öncekilerde taviz vermişler belki hainlinlik yapmazlar diye...ama yine içlerinden vatan haini çıkıyor.mecliste 20 vatan haini ve onlara oy veren binlercesi......

Türkiyede kaç çesit kullanilan ana dili var? Her dilden ayri bi kanal acilsa bunun sonu nereye varir???

Bizleri birbirimize bağlayan çok güzel bir proje bence. Türk-Kürt çatışmasının ortadatan kalkması için yapılan çok güzel bir çalışma..!!

Geri