Trt-Şeş varsa Trt-Şkvit de çıkacak!

lazzuri53

"LazigoL"
Altın Üye
Reaction score
0
SeLamLar arkadaşLar,biLdiğiniz üzere karadenizLiyim.. Buradaki amacım propaganda yapmak değiL,asLa da bu tarz şeyLerden hoşLanmam.. Ancak Trt-6 konusunda bi kaç diyeceğim var ve sizLerin de fikirLerinizi aLmak istiyorum..

Önce üLkemizde şu ayrı diLLeri konuşan T.C vatandaşLarı sayısını vermek istiyorum;
2007 yılında KONDA'nın araştırmasına göre Arapça %1, Lazca ise %0,18 anadil konuşma oranına asimilasyonlar sonucu düştü.Buna göre ülkemizde en çok konuşulan ilk 5 dil sırasıyla: (anadil - 1. dil olarak)

Kürtçe: 8,640,000
Arapça: 966,000
Zazaca: 707,000
Lazca: 84,000
Çerkezce: 77,000

Konuya geLince evet kürt vatandaşLarımızın inkar ediLemez bir üstünLüğü buLunuyor bu konuda sayıca.. Ancak KürtLer neyse arapLar,zazaLar,LazLar,çerkezLer de o değiL midir?
Ve kürtçe kanaL'ın amacı aman kürtLer teröre karışmasın onLarı kendi içimize çekeLim de oLsa,onLar bu kanaLı bir nevi 'kan dökerek' aLmamışLar mıdır?
Eğer böyLeyse LazLar,çerkezLer vs kan mı dökmeLeri gerekir ki kendiLerine de diğerLeri kadar hak tanınsın!

KaLdı ki geçen yıL Kazım Koyuncu konseri Trt'de yayınLanana dek Lazca bir keLime dahi kuLLanmak yasaktı,haLa daha yasak.. Kimse çıkıp da bi programda Lazca türkü söyLeyemiyor..

ELbette bu düşünceLer çok korkunç ancak siLahLa kazanıLan bir ayrıcaLığın aLtında eziLen diğer etnik kökenLeri de görmemek gerek.. Şu anda Arap ve LazLar başta oLmak üzere inanın Trt'ye her gün yüzLerce binLerce diLekçe uLaşıyor..

Ne oLdu şimdi,ona kanaL buna taviz.. OLdu mu şimdi?
Trt-Şeş amacına vardı mı? Trt-Şeş kürtLeri mi TürkLere bağLıcak,yoksa TürkLüğün aLtındaki diğer etnik kökenLeri de mi TürkLükten ayıracak..

Umarım böyLe şeyLer yaşanmaz üLkemizde..

Benim kişiseL görüşüm,Kürtçe-Lazca vs. resmi kanaLLar açıLmamasından yanadır.. Ama bir tanesi açıLıyorsa (ki bu yanLıştır) diğer tarafLarı da görmemezLikten geLmek gafiLLiktir..

Şkvit=7 (Lazca )

Serbest Kürsü'ye içimden geLenLeri döktüm,konu hakkında yorumLarınızı bekLiyorum,
konum kuraLLara aykırıysa böLüm modu arkLarım ve smodLarımız kapayabiLir..

İyi forumLar..

trt 6 kürtçe kanalın açılması başlı başına bir ihanet .

seninde dediğin gibi kürleri türkiyeye sahip çıkmaya iteceğine bu adım iyice etnik farkların kaşınması sonucu insanımızı birbirinden ayrıcaktır . dil birliği olmayan hiç bir ülke ayakta kalamaz .

açıyorsan hepsine açacaksın sadece kürtlere özel uygulamalar yapılamaz bu ülkede .taksimde ki afrikalılar içinde açacaksın bi kanal o zaman . onlarda vatandaş sonuçta .

benim şahsi görüşüm kürtlerden önce lazlara gerekirse verilmeli . lazlar bu ülkeye bağlılıklarını her alanda ispatlamış insanlardır .kürtlere verilen bu hak pkk nın başarısıdır .

akp oy alabilmek için elinden gelen ne varsa yapıyor . izmir içinde nazım hikmete vatandaşlık veriliyor . sırf oy uğruna ülkemin insanları birbirine düşürülüyor .

oysa ne demişti yüce atatürk ;

Sizler, ölene kadar Türk gençliğini yetiştirecek ve öz Türkçe’yi bir kültür dili yapmaya çalışacaksınız. Çünkü Türkiye ve Türklük, medeniyete bu yolla kavuşabilir.ATATÜRK

Türk dilinin kendi benliğine, aslındaki güzellik ve zenginliğine kavuşması için bütün devlet teşkilatımızın dikkatli, alâkalı olmasını isteriz.” ATATÜRK

işte biz bunu yapmadığımız için milli meselelerimize sahip olmadığımız için çöküşteyiz ve bu böyle sürerse dahada kötülerini göreceğiz .

bu konuda bu kararı alan akp ye ve destekleyenlere lanet okuyorum .

34xnypt.jpg

NEREDEN ;

sli3qf.jpg

NEREYE .......

bizi bu hale getirenlere lanet okuyorum . lider dediğin kendi ülkesine çalışır .

amacım siyasi parti kötüLemek vs değiL,ortadaki ayrımcıLığı ortaya koymak..
yanLış yerLere çekiLmesin Lütfen..

Bu üLkede Yasayıp DiLini ve KüLtürünü KabuL Etmeyen Bi TopLuma CaLısıyoruz ve Kürtce YayınLanan Bi KanaL Acıyoruz Trt artık Krt Kürt Radyo ve TeLevizyon oLdu Ayrıca Bazı AkpLi MiLLet vekiLLeri Kürtce SArkı söyLüyor o kanaLda YazıkLar OLsun ATATÜRK Bu vatanı Bize BöyLe EmaneT eTmedi LaneT oLsun .. !

amacım siyasi parti kötüLemek vs değiL,ortadaki ayrımcıLığı ortaya koymak..
yanLış yerLere çekiLmesin Lütfen..

sen kürtçe televizyonun açılmasındanmı yanasın . değilsen sadece kürtlere varsa bizede verilsin diyenlerdensen önce tamamına karsı çıkarsın bu noktadaki samimiyetine inandırırsın ondan sonra bu konuda bizde senden emin olmuş oluruz .

ama amacın akp ye laf söyletmemek akp nin bu yanlısını savunmak ve hatta devam ettirilmesi gerektiği görüşüyse kusura bakma başka yerlere çekeriz bundan da rahatsız olma hakkın yok .

biz hem görüşümüzü söyledik hemde bu tür şeylere zemin hazırlayan akp ye lanet okuduk . hepsi bu

sen kürtçe televizyonun açılmasındanmı yanasın . değilsen sadece kürtlere varsa bizede verilsin diyenlerdensen önce tamamına karsı çıkarsın bu noktadaki samimiyetine inandırırsın ondan sonra bu konuda bizde senden emin olmuş oluruz
ama amacın akp ye laf söyletmemek akp nin bu yanlısını savunmak ve hatta devam ettirilmesi gerektiği görüşüyse kusura bakma başka yerlere çekeriz bundan da rahatsız olma hakkın yok .
biz hem görüşümüzü söyledik hemde bu tür şeylere zemin hazırlayan akp ye lanet okuduk . hepsi bu
yazımı okuduysan benim neyi savunduğumu anLarsın..
kürtçe teLevizyonu açıp diğerLerine ambargo koyanLara benim isyanım..
he bunda akp'nin payı büyük ama sadece akp suçLu değiL bu durumda..
Trt yetkiLiLerinde asıL suç..

yazımı okuduysan benim neyi savunduğumu anLarsın..
kürtçe teLevizyonu açıp diğerLerine ambargo koyanLara benim isyanım..
he bunda akp'nin payı büyük ama sadece akp suçLu değiL bu durumda..
Trt yetkiLiLerinde asıL suç..

trt yetkililerini kim atıyor arkadaşım sorması ayıp . bunlar israil hükümetinemi bağlı yaww hangi hükümete bağlı .

sadece kürtce olması tabiki doğru değil ama hiç biri doğru değil bu aşamaya getiren de akp . ondan bahsediyoruz sende başka yerlere çekmeyelim diyorsun . bu duruma israil hükümetimi getirdi ülkeyi . benimde isyanım ona . herkesin bi derdi var napalım bizimkide bu

sen de hakLısın..
benim şahsi kanaatim (rizeLiyim) ama Tayyip Erdoğan SiirtLi (hanımköyLü) oLduğu yönünde
ama yine de konunun siyasi partiLerden değiL de şu kürtLerin dağLarda kazandığı özgürLüğün aLtında eziLen LazLar vs'den çıkmamasını istiyorum çünkü parti tartışmaLarı her başLıkta oLuyor.. :goz:

TRT6 kesinlikle AKP nin Secim yatirimidir yarin oburgun kurt sunucunun biri bilmem ne dedi diye kapatacaklar merak etmeyin tabi secimden sonra
Bu kanal da Kurtlerin bir kazanimi sayilmaz merak etme kurtlerin zaten kanali vardi ne yapsinler kendilerini kotuleyen kanali Karayilan da O tv ye cikanlari hain ilan etti
Yani oyle bi haber okudum!!!
Sadece EN USTTEKI 2 SATIR benim dusuncem...

sen de hakLısın..
benim şahsi kanaatim (rizeLiyim) ama Tayyip Erdoğan SiirtLi (hanımköyLü) oLduğu yönünde
ama yine de konunun siyasi partiLerden değiL de şu kürtLerin dağLarda kazandığı özgürLüğün aLtında eziLen LazLar vs'den çıkmamasını istiyorum çünkü parti tartışmaLarı her başLıkta oLuyor.. :goz:

iyide kardeş senin bahsettiğin bu sorunu bu hale getirende hükümet .parti tartışması yapmayalım tamam sorunu bu hale getiren hükümet yani akp dir .akp den bahsetmeden senin konudan bahsedilemez bana kalırsa . ondan açıyorum o mevzuyu .

tayyip rizeli olabilir kütükte ama kendi ben gürcüyüm diyor . karısı siirtli bir kürt . ayrıca tc. tarihinde bir rizelinin siirtten seçildiği nerde görülmüş . bu adam kendine göre gürcü kimlikte rizeli ama bana göre ikiside yalan . ermeni olduğu yönünde iddialar var .yaptıklarına bakıyorum türk olma ihtimali zaten yok zaten kendi de ben türküm diyememektedir .

belli bir şeyleri istemenin adı dağa çıkmaksa ölçü buysa karadenizliler bu zamana kadar hep yanlış yapmış demekki . yada kürtler yanlış yaptılar . ama bu hükümet doğru yapana vermesi gerekirken yanlış yapana verdi bundan bende şikayetçiyim .

ama ben türkiyede dil birliği sağlanması gerektiğini düşündüğüm için hepsine karşı çıkıyorum .

bu yüzden de bu görüşüme uymayan kim varsa lanetliyorum

Bende Karadenizliyim ve sana katılıyorum LaZiSH

Türkçe bu vatanın bağımsızlığını temsil eder..
ve eğer azınlıklara içimizde seçme seçilme hakkı verilmişse bunun daha fazlası Türk'lükten ödün vermektir..

Bu millet mazisinde her ne kadar barbar olarak bilinsede Vatanı uğruna canını vermiş ve asla hakkı olandan fazlası için mucadele etmemiştir...

TRT6 vatanin elden gitmesine sebeb olur mu olucak mı bilmiyorum ama eminim kürtleri yanımıza cekmektense onların "Heh şimdi adam olmaya başladılar bizimde sesimiz var şimdi TRT6 daha sonra Kürd Dil Kurumu vs." dediklerini duyar gibiyim!..

biz onlara kendi haklarımızın hiç birinden mahrum etmedik ama bu topraklarda yasıyorsalar!..Bu vatanın kurallarına uyacaklar..

ben yurt dısında bir devletin duymadım hiç Türkçe kanal açtığını Yurt dışında da hatrı sayılır sayıda Türk vatandaşı yaşıyor !..
ama hiç biri yemek yediği kapa deyimi var ya onu gercekleştirmiyor..

biz bunların ekmeğine yağ sürüyoruz lakin ...

Geri