'Travesti' filmine travesti protestosu

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

581493_detay.jpg

Travestilerin yaşamını konu alan ilk Türk filmi 'Teslimiyet', 17 Aralık’ta, 15 kopya ile vizyona girecek. Filmin başrolündeki dört travestiyi, Beyoğlu barlarında çalışan gerçek travestiler canlandırdı. Travestileri film için eğiten oyuncu koçu Müfit Aytekin, Tarlabaşı’ndaki seti, "işlerimizi engelliyorsunuz" diyerek travestilerin basıp engellemeye çalıştıklarını söyledi.

Aytekin, "Seti kaldırmamızı istediler. İşlerinin kesildiğini düşündüler. Onların hikâyesini anlattığımızı söyledik, ikna oldular. Çekimler zordu. Sokaktaki kahvehaneler hep para istedi" dedi. Aytekin, "Travestiler hassas ve ani tepki veriyorlar. Filmde, kendi aralarında kullandıkları lubunya dilini öğrenmemize ve kullanmamıza yardımcı oldular" diye konuştu.

581493_0c5a6a221c4c9bfd1fc4560d098dbf9e.jpg

PARA ALMADAN OYNADILAR
Oyuncu koçu ayrıca, filme Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın destek vermediğini travestilerin ücretsiz oynadığını ve bu sayede 15 kopya basabildiklerini söyleyerek, filmin çekimlerini Selanik Film Festivali’nde kazandıkları 20 bin Euro’luk ödül sayesinde tamamladıklarını belirtti.

Emre Yalgın’ın yönetmenliğini yaptığı film travestilerin zor yaşamını anlatırken güçlü bir aşk öyküsünü de seyirciye yansıtıyor. Görkem Kanbolat Arslan’ın erkek başrolü oynadığı filmde; Didem Soylu, Seyhan Arman, Buse Kılıçkaya ve Ayta Sözeri adlı travestiler rol alıyor.

581493_bf947f5f5ac0585c5906710bb7e6ed38.jpg

allah sizi dönün diye degil iş yapın diye yaratmış pis mahluklar...

Kendini kadın gibi hissediyor onun yaşantısıda böyle.
Toplum bu insanlara böyle baktığı için doğru iş bulamıyor sonra farklı yollarla para kazanmak zorunda kalıyorlar.

o kadarını bende biliyorum ama ben dahil çoğu kimse sıcak bakmıyor çevrede dolaşmasını istemiyor..bende..neymiş kendini kadın gibi hissediyomuş bunu nefsi kuvvetsiz ve inancı zayıf insan yapar

o kadarını bende biliyorum ama ben dahil çoğu kimse sıcak bakmıyor çevrede dolaşmasını istemiyor..bende..neymiş kendini kadın gibi hissediyomuş bunu nefsi kuvvetsiz ve inancı zayıf insan yapar

Nefis ve inançla alakalı bir şey olduğunu sanmıyorum.
Televizyonda izlemiştim bu insanlar kendi vücudunu kabullenemiyorlar,ızdırap onlar için bu şekilde dolaşmak.

Nefis ve inançla alakalı bir şey olduğunu sanmıyorum.
Televizyonda izlemiştim bu insanlar kendi vücudunu kabullenemiyorlar,ızdırap onlar için bu şekilde dolaşmak.

kim ne derse desin inancı tam olan insan bunu kesinlikle yapmaz...

... İğrenç film ne biçim iş bu ...

Geri