admiral
New member
- Reaction score
- 0

“UEFA'nın Türkiye'ye genel bir yaptırım uygulama endişesini taşıyorduk. Ancak bize gelen davetle, bu endişenin yersiz olduğunu anladık”
Galatasaray Başkanı Ünal Aysal, UEFA’nın kararından, transfer sürecine kadar her konuda FANATiK’in sorularını yanıtladı. İşte Başkan’ın açıklamaları:
‘Başka sıkıntı çıkmasın’
“UEFA’nın kararını olumlu olarak karşıladık. Özellikle şu yönden içimiz rahat etti; UEFA’nın Galatasaray’a karşı herhangi bir yaptırımı olacağını tabii ki beklemiyorduk, ancak federasyonun aldığı kararlardan dolayı Türkiye’ye dönük bir yaptırımın olması ihtimali üzerine otomatik olarak Galatasaray da etkilenecekti. Genel bir yaptırım olma endişesini taşıyorduk. Ancak bize gelen bu davetle bu endişenin yersiz olduğunu anladık. Bu karar doğrusunu söylemek gerekirse bizi rahatlattı. İnşallah önümüzdeki günlerde başka bir sorun yaşamayız”.
‘İyiler sorunlu oluyor’
“Transfer bir süreç. Her iyi oyuncunun sorunları oluyor. Bu sorunları çözmek de zaman istiyor. İnce eleyip sık dokuyarak transfer çalışmalarımızı çok iyi bir kadroyla sürdürüyoruz. Benim tahminim çalışmalarımızı bu ayın 25 ile 30’u arasında tamamlamaktı. Umarım bu şekilde sonlandırabiliriz. Galatasaray’a yakışacak futbolcularla görüşüyoruz. Tüm transferlerimiz taraftarlarımızı çok memnun edecektir. Görüştüğümüz her isme flaş transfer diyebiliriz. Galatasaray’ın kalitesinde takımlar her kulvarda başa güreşecek takımlar kurmak için çalışırlar. Süreçte sona yaklaşırken taraftarlarımızın, üyelerimizin ve bizi destekleyen herkesin içlerinin rahat olmasını gerektiğini zaten her fırsatta onlarla biraraya gelerek birinci ağızdan söylüyorum. Transferlerimizin hepsi Galatasaray’a geldiklerinde ses getirecek kapasitede olacaklardır”.
‘Statta Genel Kurul ne derse o’
“Başkan olarak benim ya da yönetim kurulumuzun stadı başkası ile paylaşmak konusunda söz hakkı yok. Beşiktaş Kulübü’nden ya da başka bir kuruluştan bize yazılı bir istek gelmedi. Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın böyle bir isteği olduğuna dair sözlü bir beyanı var. Eğer bize yazılı olarak da resmen maçlarını Arena’da oynama talebiyle başvururlarsa, bu isteklerini yönetim kurulu olarak Genel Kurulumuz’a sunarız. Elimizde bunun üzerinde bir yetki yok. Genel Kurulumuz en doğru kararı alacaktır”.