Yarın yapılacak seçimle tamamlanacak genel kurula üyeler fazla ilgi göstermezken, tek aday olan mevcut başkan Sadri Şener, genel kurulda yeni yönetim kurulu üyeleri ile hazır bulundu. Genel Kurul’da ilk olarak Divan Kurulu oluşturulurken, başkanlığına oy birliği ile İlhami Algan seçildi.
Kulüp Genel Müdürü Sinan Zengin, yönetim kurulu idari ve mali raporlarını okurken, Denetleme Kurulu Raporu ve Yönetim Kurulu Faaliyetleri’ni denetleme kurulu adına Kenan Atalay okudu. Atalay, kulübün borcunun 105 milyon TL olduğunu açıkladı. Mali bilanço yapılan oylama sonucunda ibra edildi.
Ardından Kulüp Başkanı Sadri Şener, bir konuşma yaptı. Şener, geçtiğimiz sezon iki kupa aldıklarını belirterek “İnşallah Mayıs ayında bir kupa daha alırız. Biz başarılı oldukça rakiplerin sertliği de artıyor. Bunun için birlikteliğimizi de arttırmalıyız” dedi.
Şener, HES projelerini hayata geçirmeye çalıştıklarını ve bunu kredi alarak sağlamaya çalıştıklarını kaydederken, borsada da iyi yolda olduklarını söyledi. Kulübün borç-alacak ilişkisine de değinen Şener “Bilançolar hazırlanırken kanuna göre hazırlanıyor. Ocak–Şubat–Mart aylarında yapacağımız futbolcu ve teknik heyet ödemeleri borç hanesindedir. İddia’dan gelirleri temlik ederek aldığımız paralar giderlerde yoktur. Kongrelerin Mayıs aylarında yapılması aslında bütçe açısından daha sağlıklı olur” diye konuştu.
Başkan Şener, şampiyon olmaları veya Şampiyonlar Ligi’ne kalmaları durumunda gelirlerinin daha fazla artacağını da kaydederek “Trabzonspor için borç olarak sayılan rakamlar önemli değildir. Söylediğim gibi döndürülebilir bir borçtur bu” ifadelerini kullandı.
42 puanla ilk yarıyı lider bitirdiklerini hatırlatan Şener “Tahmin ettiğimiz senaryolar başladı. Fenerbahçe’nin neden geride kaldığı konuşuluyor. Yayıncı kuruluşu kendimce uyardım. Dikkatli olmaları gerekiyor. Bu bir yarıştır. Biri penaltı atamaz, diğeri çizgiden çıkaramaz. Bunun için birlikteliğimizi arttırmalıyız. Genel kurul üyelerimizden rica ediyorum. Eleştirilerinizi Mayıs ayından sonra yaparsanız memnun olurum” diye konuştu.
KAYNAK