LioN
New member
- Reaction score
- 0

Trabzonsporlu futbolcu Halil Altıntop, milli takımda oynadığı için hesabına yatırılması gereken primleri zimmetlerine geçirerek kendisi ve kardeşini dolandırdıkları iddiasıyla yargılanan Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) görevlisi 3 sanığın İstanbul'da görülen davasıyla ilgili Trabzon'da ifade verdi.
Trabzonspor'da forma giyen Halil Altıntop ve Real Madrid'de top koşturan kardeşi Hamit Altıntop, 2006-2007 sezonunda milli takımda oynadıkları sırada, primler için açılan banka hesaplarından 307 bin 400 lira çekerek kendilerini dolandırdıkları iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonu eski çalışanları Hakan Gücün, Semira Aydınay ve Cemile Aylin Arslan hakkında, 'Banka ve kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık yaptıkları' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada savcı, sanıklar Gücün, Aydınay ve Arslan hakkında 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan 5-17.5 yıl hapis cesabı istedi.
Sanıklardan Cemile Aylin Arslan savunmasında, Hamit Altıntop'un hesabından kendi hesabına aktarılan paralardan haberi olduğunu, Altıntop'un kendisi aracılığıyla şans oyunu oynayarak 427 bin liranın buraya yatırıldığını, kazanılan parayı tekrar Hamit Altıntop'a verdiğini öne sürdü.
İstanbul 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nin talimatıyla Trabzon 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yanında kulüp avukatı Celal Çobanoğlu olduğu halde ifade veren Halil Altıntop, "Sanıkları tanımıyorum. Olay tarihinde Almanya 1'inci Lig takımlarından Schalke 04'te oynuyordum. Bu dönemde Türk A Milli Takımı'na seçilmiştim. Milli takımla birilikte birçok takımla maç yaptık. Aradan zaman geçtiği için hangi takımlarla maç yaptığımızı hatırlamıyorum. Bu maçlardan dolayı kardeşim ve benim adıma taahhüt edilen primler normalde banka hesabımıza yatırılıyordu. Ancak, TFF görevlileri olan sanıklar, adımıza tahakkuk ettirilen primleri bizim haberimiz olmadan mal edinmişler. Suçtan kaynaklanan zararım karşılanmamıştır. Sanıklardan şikayetçiyim ve davaya katılmak istiyorum" dedi.