Trabzonspor’da üç ciddi sorun
Bordo-Mavili takım yeni sezona üç ciddi sorunla girecek. Kaleci Tony Sylva´nın bonservis sorununun giderilememesi, Yanal´ın kadroda düşünmediği 5 genç futbolcunun ara takıma gitmeye sıcak bakmaması, Jabi, Hasan, Erdinç ve Yusuf´un kendilerine kulüp bulamaması yönetimi büyük sıkıntıya soktu.
TONY SYLVA SORUNU SÜRÜYOR
Fransa’nın Lille takımından transfer edilen Senegalli file bekçisi Tony Sylva’nın bonservis sorununu henüz gideremeyen yönetim, devreye menajerleri sokma kararı aldı. Lille kulübünden görüşme talebinde bulunan bordo mavili yöneticiler, bu futbolcunun bonservisinin hafta sonu oynanacak olan Ankaraspor maçına yetişme ihtimalinin çok zor olduğunu söylediler. Almanya’da oynanan hazırlık maçlarında Tony Sylva’yı kalede deneyen Yanal ise şimdi Tolga ve Onur’u, Ankaraspor maçına motive etmeye çalışıyor.
5 GENÇ KARADENİZSPOR’A GİTMEK İSTEMİYOR
Trabzonspor yönetimi ikinci büyük sıkıntıyı, Yanal’ın yeni sezonda kadroda düşünmediği 5 genç futbolcunun ara takım olan Karadenizspor’a gitmek istememesi ile yaşıyor. Sami, İsmail, Buğra, Eren ve Yakup’a yeni sezonda Karadenizspor’a verileceklerini tebliğ eden yönetim, bu futbolcuların, “Biz ikinci ligde oynamak istemiyoruz” resti ile sıkıntıya girdi. Futbolcuları Karadenizspor’a gitmeleri için ikna etmeye çalışan bordo mavili yöneticiler, teknik direktör Ersun Yanal’ı devreye sokarak sorunu gidermeyi düşünüyor. Yanal’ın genç futbolcuları yarım sezonda sergileyecekleri performansa göre, devre arası kampına alma sözü vererek ikna etmesi bekleniyor. Bu arada Bank Asya Birinci Lig takımlarından Giresunspor’un, Trabzonspor’un ara takıma gönderme kararı aldığı 5 isme de talip olduğu öğrenildi.
YUSUF, HASAN, ERDİNÇ VE JABİ KULÜP BULAMADI
Geçtiğimiz sezonun sona ermesiyle birlikte yeni sezonda kadroda düşünülmedikleri kendilerini tebliğ edilen Yusuf, Hasan, Erdinç ve Jabi’nin, henüz kendilerine kulüp bulamamaları yönetimi kara kara düşündürüyor. Bu futbolculara, Trabzon’da çalışmaları için bir antrenör veren bordo mavili yönetim, 4 isme kendilerine kulüp bulmaları durumunda gerekli kolaylığın sağlanacağı sözünü de verdi. Buna rağmen henüz başka kulüplerle anlaşmayan 4 futbolcu, yeni sezonda oynamayacak olmalarına rağmen, bordo mavili kulüpten yılda 2 milyon YTL’ye yakın para alacak.
SERKAN: GÜZEL BİR BAŞLANGIÇ YAPACAĞIZ
Trabzonspor’un tecrübeli futbolcularından Serkan Balcı, yeni sezonda takımın başarılı olması için elinden geleni yapacağını söyledi. Serkan, formayı kapabilmek için var gücü ile çalıştığını belirterek, “Çalışmak zorundayız, çünkü bunun için para kazanıyoruz. Hocam Almanya kampında bana gerekli şansı verdi. Bu şansı iyi değerlendirdiğime inanıyorum. Ama asıl maçlar şimdi başlıyor. Bu hafta sonu Ankaraspor ile çok önemli bir maça çıkacağız. Bu maçı kazanarak güzel bir başlangıç yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
TARAFTARLARIMIZ SABIRLI OLSUN
Serkan, geçen sezonun başında yaşanan olumsuzluklardan kaçınmaları gerektiğini de ifade ederek, “Geçen sezon henüz ligin başında, 5 maç seyircisiz oynama cezası aldık ve bu maçlarda çok şey kaybettik. Taraftarlar bize, biz onlara kavuşamadık. İnşallah bu sene bu tür olaylar olmaz. Biz takım olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız. Daha yeni bir takımız biraz sabıra ihtiyacımız var” dedi.
ARTIK DAHA ÇOK İLERİ ÇIKACAĞIM
Yeni sezonda forma giymeyi çok istediğini söyleyen Serkan, “Ben oynamak istiyorum. Mevki çok önemli değil. Önemli olan Trabzonspor’un başarısı. İyi çalışıp herkesin formasının hakkını vermesi gerekiyor. İnşallah bu gerçekleşir. Ben ofansif oynamayı seviyorum. Çünkü gol atmak bana keyif veriyor. Artık daha fazla ileri çıkıp goller atmak istiyorum. İnşallah hazırlık maçlarındaki iyi oyunumuzu lig boyuncu devam ettiririz. Ama her zaman iyi oynayamayız. Önemli olan kötü oynadığımız maçları da kazanmak” şeklinde konuştu.
AYTEKİN: YENİ BİR DEVRİM YAPMAK İSTİYORUZ
Trabzonspor Başkan Yardımcısı Necmettin Aytekin ise kulübün kuruluşunun 41. yılını muhteşem bir şekilde kutladıklarını belirterek, “Yeni kurulan güçlü kadro, tüm camiayı birleştirdi. Tribünlerin yüzde 90’ını kombine olarak sattık. Herkeste büyük bir heyecan var. Herkes biraz sabırlı olursa çok iyi günlerin Trabzonspor’u beklediğini hep birlikte göreceğiz. Ancak şampiyonluk çok uzun bir süreç. Bu süreçte sakatlıklar, şansızlıklar ve bazen de hakem hataları buna engel olabiliyor. Biz Trabzonspor’un güçlü olan camiasını kenetleyerek, yaptığı devrimlere yeni bir tanesini eklemek istiyoruz” diye konuştu.
fanatik.com