Tozu Dumana Katan Gösteri

muratcolez

New member
Reaction score
0

Tozu Dumana Katan Gösteri

25.jpg

Kağıthane Belediyesi’nce düzenlenen geleneksel cirit şenlikleri İstanbul’da yapıldı.

24.jpg

Sadabad Şenlik Alanı içindeki cirit sahasında gerçekleştirilen organizasyona, Sivas Atlı Spor ve Cirit Kulübü, Uşak Geleneksel Atlı Spor Kulübü, Erzurum Akıncılar Atlı Spor Kulübü ve Manisa Atlı Spor Kulübü katıldı.

23.jpg

Müsabakalar, tribünlerdeki yaklaşık 2 bin kişi tarafından ilgiyle izlendi.

22.jpg

Uşak Geleneksel Atlı Spor Kulübü bünyesindeki bayan cirit takımı ile erkek cirit takımı arasındaki müsabakayı yöneten Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Selahattin Altay, bayan cirit takımını galip ilan etti.

21.jpg

Türkler’in yüzyıllardan beri yaptıkları bir ata sporu olan atlı ciridi, Orta Asya’dan Anadolu’ya beraberlerinde getirdikleri biliniyor.

20.jpg

Atın vazgeçilmez bir unsur olarak görüldüğü Türkler’in en önemli tören ve sportif oyunu olan cirit, daha sonra 16. yüzyılda Osmanlı Türkler’i tarafından bir savaş oyunu olarak kabul edildi.

19.jpg

19. yüzyılda bütün Osmanlı ülkesi ve saraylarının en büyük gösteri sporu ve oyunu olan, ancak tehlikeli bir oyun olduğu gerekçesiyle 1826 yılında II. Mahmut tarafından yasaklanan ciridin, daha sonra yine Osmanlı ülkesinin başta gelen meydan ve savaş oyunu olarak her tarafa yayıldığı kaydediliyor.

18.jpg

Anadolu’nun hemen her köşesinde düğünlerde, bayramlarda köy delikanlıları ve kasaba halkının oynadığı cirit oyunu, günümüzde de bazı bölgelerde kurulan atlı spor kulüplerince yaşatılıyor.

17.jpg

16.jpg

15.jpg

14.jpg

13.jpg

12.jpg

11.jpg

10.jpg

9.jpg

8.jpg

7.jpg

6.jpg

5.jpg

4.jpg

3.jpg

2.jpg

1.jpg

.

.

beyaz melek filminden sahneler canlandi gözümde tesekkürler

Ata Sporu ama HaLa Bi AnLam Veremedim Ben Buna... :)

ben anlatıyım. bu oyun ta orta asyadan gelmektedir . türklerin savaşçı ve ata iyi binme konusunda kendilerini geliştirdikleri bir ata sporudur . bu oyunlarla 7 kıtaya hüküm sürülmüş , çağ açıp çağ kapatılmış . :victory:victory

Geri