..єЯDєM..
Çǿκ کε√díκ طę ∂طí
- Reaction score
- 0
İbrahim Toraman, yeni sezon ve diğer konuları değerlendirdi.
Geçen yıl ayak tabanındaki sakatlığa rağmen futbol yaşantısını tehlikeye atıp oynadı. Sezon bitti çifte şampiyonluk kutlamaları ile birlikte neşter altına yattı. Ve şimdi yeniden takıma katıldı. Evet, sözünü ettiğimiz futbolcu İbrahim Toraman... Tecrübeli oyuncu, bu süreci, yeni sezonu ve çok daha fazlasını FANATİK'e değerlendirdi. “Yaşantımdaki en zor dönemi atlattım. Bu tür sakatlık geçiren arkadaşların bazılarının tendonu kopmuş. Ben bundan korkuyordum. Ancak böyle bir şey olmaması için çok iyi çalıştık. Acele etmedik. Ufak tefek ağrılar var, ancak bu doktorlara göre normalmiş. Bakalım cumartesi kendimi maçta deneyeceğim.”
‘Tabata süper bir oyuncu'
“Beşiktaş kimi alsa eleştiriliyor. Tabata eğer yurt dışından gelseydi, ülke ayağa kalkardı. Ama Fenerbahçe ve Galatasaray transfer yaptığında bu tür saldırılar olmuyor. Buna anlam veremiyoruz. Tabata klasik bir 10 numara değil, çok yönlü; ileri, geri, sağa, sola her tarafa oyunu yönlendiriyor. İki ayak var. Duran top var. Topla çok çabuk. Adamın yapmadığı bir şey yok. Bence amaç bizi yıpratmak. Sezon başlayalı bir ay oldu. Herkes bizi favori gösteriyordu. Şimdi kayıplarımız olunca, medya Fenerbahçe ve Galatasaray'ın arkasından rüzgar estiriyor. Ama bu işler böyle olmuyor. Önümüzde 30 maç ve 90 puan var. Gidenler-gelenler var. Ayrıca sezon başı yaşanmayacak kadar çok sakatlık, 4 hafta içinde gerçekleşti. Takım kendine bir gelsin, bakalım o zaman Beşiktaş'ın önünde kim duracak!”
‘Van Der Sar bile söylüyor'
“Takım olarak çok zor bir döneme giriyoruz. Galatasaray derbisi ve ardından Manchester maçlarını oynayacağız. Ama burada anlamadığımız olay şu; İnönü'deki büyük maçlarda taraftarımız da, takım da bir başka oluyor. Van der Sar bile açıklamış. Yani sahamızda yenemeyeceğiz takım yok. Kaldı ki İngiliz, Alman ve Rus basını ‘grupta Manchester favori, Beşiktaş ikinci olur' görüşündeler. Ama içerde bu yok. Bazen düşünüyorum, biz başka ülkenin mi takımıyız. Bizi görmezlikten geliyorlar, herhalde çekemiyorlar.”
‘Kadromuz çok tecrübeli'
“Beşiktaş taraftarı rahat olsun. Ligi de kupayı da yine kazanacağız. Gruptan çıkacağız. Bizi ciddiye almayanlara öyle bir ders vereceğiz ki, herkes görecek. Ama bunu orada, burada konuşarak değil, elbette sahada yapacağız. Ancak bazen de bazı şeyleri söylemek, dile getirmek kaçınılmaz oluyor. Eksikler tamamlansın yeter. Şimdi maçlarda kimse kenara bakmıyor. Geçen yıl geriden gelip şampiyon olurken, herkesin maç sırasında gözü kulübede olurdu, çünkü kadro zenginliği vardı. Sakatlarımızın iyileşmesiyle bu kadro zenginliğini tekrar yakalayacağız. Ayrıca Avrupa'da da tecrübeye kavuştuk. Rüştü, Yusuf, İbrahim, Ferrari, Ernst, Tabata, Nobre, Tello, ben... Yani öyle sıradan takım değiliz. Camiamız rahat olsun, bizi desteklesin yeter.”
Kaynak