Köylü milletin efendisi olacaktı sloganıyla yola çıkan ve Köy Enstitülerinin kapatılmasını konu alan Toprağın Çocuklarının çekimleri tamamlandı. Yapımcılığını Erkan Canın yaptığı filmin yönetmen koltuğunda Ali Adnan Özgür oturuyor. Film, Köy Enstitüsü öğrencileri Cevher (Ufuk Bayraktar) ve Aybikenin (Türkü Turan) Çingene kızı Karika (Müge Boz) ile olan dostluğundan yola çıkarak, Köy Enstitülerinin kapatılma sürecini gerçek hikayelerle seyirciye ulaştırmayı amaçlıyor.
'Toprağın Çocukları' tanıtım videoları için tıklayınız...
Filmin yönetmeni Ali Adnan Özgür Türkiyedeki ilk Köy Enstitüsü filmini çekiyoruz ve bunun konuşulmasını istiyoruz derken, yapımcısı ve filmde öğretmen Kemal karakterini canlandıran Erkan Can ise Ben biraz da babamı oynadım. Babam da Köy Enstitüsünden mezun idealist biriydi. Enstitüden mezun olanlarla konuştuğumuzda hep babamla konuşuyor gibiydim. Köy Enstitüsü filmi çekmek sanat değil destektir diye konuşuyor.
Erkan Can, Şebnem Sönmez, Bahtiyar Engin, Suzan Kardeş, Türkü Turan, Müge Boz, Ufuk Bayraktar, Ezgi Mola, Serdal Genç, Bertan Dirikolu ve Menderes Samancılar gibi isimlerin hiçbir ücret talep etmeden rol aldığı film, Şubat 2012de vizyona girecek.