Toplama Bilgisayar

osmanoz26

New member
Reaction score
0
Merhaba arkadaşlar.Yeni bir makina toplamak istiyorum ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Su anda kullandığım makina AMD ve çok memnunum.Her iş için kullanacağım makinamı oyun,internet vs..
Bulunduğum konum itibariyle zaman içerisinde CAD programlarıylada bayağı haşır neşir olacağım.
Ayırabileceğim bütçe 2.000TL civarı.Monütörü 22" olarak düşünüyorum.Tavsiyelerinizi bekliyorum.
Herkese iyi geceler. :victory

kardes aynı sekılde bende autocad kullancam ve amd ıstıorum.ben 1 aydır ugrasıorum.sana bi sıastem yazcam ben en kısa surede almayı dusunuyorum.parca uyumu falan en ıyı performans olsun ıstedım ama bazı parcalarda ıkılemde kaldım.sımdı sıstemı yazcam ama forumdakı dığer arkadaslar banada yardımcı olurlar ınsallah.benım araştırmalarımda sana yardımcı olur ınsallah.iste parcalar bunlar;

EKRAN KARTI :pALIT NVIDIA GTX 260 SONIC 1792MB 448BIT GDDR3 (DirectX 10) yada
HIS ATI HD 3870 X2 1GB (512BIT) GDDR3 (DirectX 10.1)

İŞLEMCİ :AMD PHENOM II X4 955 QUAD-CORE 3.2GHz(fiyatına gore harıka bır ıslemcı)

ANAKART :ASUS M4A79T DELUXE AMD 790FX 5200 HT DDR3 1600(O.C) SOKET AM3 yada GIGABYTE GA-MA790FXT-UD5P AMD 790FX DDR3 1666(O.C) SOKET AM3

RAM :KINGSTON 4GB 1333MHz DDR3 RAM KVR1333D3N9K2/4G

KASA : FEEL HURRICANE 500W MIO935-BB eSATA FL650 SİYAH KASA

ama bı kac sorum olcak arkadaslara
1) ekran kartı ve anakart olarak hangilerini secmeliyim
2) parcalar uyumlu diye dusunuyorum ama sorun yasarmıyım
3) power yeterlımı yoksa yukseltmelımıyım
fiyatı yaklasık 1800tl ekran yok.ama yaptıgım arastırmalara gore bu parcaların performansı cok ıyı olur heralde.umarın bunlar ısıne yarar.sımdıden herkeze tesekkue ederım

----Anakartlar neredeyse ikiz gibi ve ikiside kaliteli marka ben olsam hangisi daha hesaplıysa onu seç.
----PSU yu 600W lık alırsan daha uygun olur.
----Parçalar uyumlu ancak Bazen ramler bazı anakartlarda çalışmayabiliyor.Anakartı aldıktan sonra hangi ramler iyi uyumlu olarak çalıştığını kullanım klavuzundan kontrol ederek alırsan daha iyi olur. Ben Asus P5Q almıştım ve eski PC deki DDR2 ramlar aldım çalışmadı. Mecburen gidip birde RAm aldım :)

saolasın kardeş...asus 50tl daha pahalı ama sonuçta asus ve çalışöası daha kararlı diye duydum galiba asusta karra kılacam . peki ekran kartına ne dersin sistemi görüyosun bu sisteme uygun bi ekran kartı önerin olurmu? amd nin dragon platformu diye bişey duydum ati4800 serisi penom 2 lerde beklenenden daha yüksek performans veriyormuş . ama palitin kendinden oc si var ve değerleri daha yüksek fiyatıda gayet uygun sence ne yapmalıyım? ekran kartı benim için ve arkadaş için önemli çünkü cad programları kullanacaz

Ben Saphire Hd 4870 kullanıcısıyım ve gayet memnunum. ATİ ile AMD tabanlı bilgisayar sistemlerinin daha optimize çalışacağını tahmin ediyorum çünkü sende biliyorsundur AMD ve ATİ ortak. Platin OC ekran kartına gelince değerlerinin daha yüksek fiyatının makul olması gayet normal. Atıyorum asus yada HIS marka ATİ 4870 alıp kendin OC yaparsan değerleri yüksek olacak (aldığın fiyata göre tabi).Palitte bu işlemi senin yapmana gerek yok ben yapayım demiş

Ben anakart hakkında da bir şeyler söylemek istiyorum. Anakartımı alırken Asus ile Gigabyte arasında kalmıştım. Banada Gigabyte ın daha iyi olduğunu söylemişlerdi. spekülasyonlar bitmez. :)

nvida fx 5800 ü incele bu ekran kartını hiç inceledin mi? :)

http://www.uruninceleme.com/?p=5911

evet incelememistim ama ıncelemem fazla uzun surmedi fiyatı gorunce sayfayı kapadım:) atininde bole ekran kartları var.bunlar ozel uretim profesyonel ekran kartları hatta cad ıslemlerı ıcın uretılenlerı bıle var atinin firegl serisiydı galiba.abi bunlar tam bı uzay makınesı suan ama ınanılmaz yuksek fıyatları.bır cok ınceleme yapmıstımatinin 4800 serisi ile nvida gtx sonıc 260 ve 295 arasını karsılastırıolar.suan atının en ıyısı 4870 x2 galiba.nys ozetle sunu sorıym ekran kartlarında bellek ve bit dısında onemlı olan nedir? anakarta gelince dedigin gibi ikizler hemen hemen.ucuz olan giga.ve giga bircok ust noktadan odul almıs bu modelle.bide asus intel tabanlı faln dıolar.abi su ıntele bı ısınamadım bunden once ve suan hep ıntel kullandım istedigimi bulamadım bayada para saydım.bide dun gece buldum bu adresi
http://www.amd-unleash.com/universe/index.php?SESSSUPERCSDD=N706EzEeKmRPm8bU_1478767
uyumlu parcaları gosterıo faydalı olmus.burdada oyun ıcın en ıyısını secınce atinin 4890 ve 4870 modellerını gosterıo bunlardan bırını secerım heralde.yaa sımdı ıntele bukadar para verıp bilgisizce kazıklanınca dilim yandı ve baya ugrasıom sımdı:D

ads%26%23305%3Bz.JPG

ads%26%23305%3Bz.JPG

bende HardDisc konusunda tavsiyede bulunayım bari:
2 Adet 500GB Bellek 32MB önbellek 7200RPM harddisc al ve "Raid0" yap
sonuç olarak 2000 TL vererek aldığın mukemmel PC'nin HardDisc'in darboğazına takılmasını engellemiş olursun.

Ekran kartlartında bit ve bellek dışında önemli olan GPU yani grafik işlemcisinin hızı bir de ramlerin veri yolu hızı.
Mesela ATİ 4870 ile 4890 na karar verdin ikiside 1 Gb ve 256 bit ve GDDR 5 ram leri kullanıyorlar.
birinin çekirdek hızı 850 MHZ, diğerinin ki 750 MHZ doğal olarak 850 mhz olan 4890 nı tercih etmen performansını arttıracaktır ancak buda fiyatı etkiler. (arada minimum 80 tl oynuyor ).

İntel olayına gelince benim ilk bilgisayarımda AMD tabanlı, ikici bilgisayarımda intel tabanlı. Amd dende memnundum. İntel dende memnunum. Sanırım sistemi toparlarken parçaların uyumlarına dikkat etmek gerekiyor.

Umarım seçeceğin sistemden memnun kalırsın. Kolay gelsin.

NVIDIA Quadro FX 580.bu kartın fıyatı gayet uygun.bu quadro fx lerde bellek ve bit 4 ilemı carpılodu acaba?cunku 1.5 gb lik bı quadro 6gb dıe gecıo ve fıyatıda 5000 tl falan.1.5gb lık bı ekran kartı 5000 tl olamaz heralde.yanı 500 tl verirsem 4 le carpsınlar artık dımı:D yanı bu fx 580 de bı quadro ve 512mb.4 le carparsak 2gb edio.tam bılmıorum ama bu quadroların calısma prensıplerını anlayan varmı?

22 monitor istiyosan asus tryme dıyorum bende de var super bı monıtor ; )

Geri