Tolon Paşaya Fırça

cmtsysn

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
Ergenekon soruşturması beraberinde ilginç anıları gün ışığına çıkarttı. MHP'li Ramiz Ongun bir yemekte buluştuğu emekli orgeneral Hurşit Tolon'u sert sözlerle uyarmış.

Zaman'dan Ömer Şahin, Başkent kulislerinde konuşulan bu haberi verdi. Buna göre Ongün, Tolon'a "Sizde vatan, millet işlerine yeni giren genç subayların heyecanını, acemiliğini gördüm. Paşa, kendinizi bu milletten alacaklı mı hissediyorsunuz? Biz memleketi karşılıksız sevdik. Türkiye, eskisinden daha iyi" diyerek tepki göstermiş.

Kutsal yolculuktan etkilenen eski Başbakanlık Müsteşarı Yaşar Yazıcıoğlu'nun verdiği yemeğe ülkücü camianın önde gelen isimlerinin yanı sıra Ergenekon kapsamında tutuklanan emekli Orgeneral Hurşit Tolon da katılmış.

Başkentteki yemeği Mesut Yılmaz döneminde Başbakanlık müsteşarlığı yapan Yaşar Yazıcıoğlu düzenledi. Oğluna ait Tike Restaurant'a ülkücü camiadan birçok isim davet edildi. Namık Kemal Zeybek, Enis Öksüz, Baki Tuğ gibi tanınmış simalar da katılımcılar arasındaydı.

Yemeğin tek asker ve sürpriz misafiri emekli Orgeneral Hurşit Tolon'du. Alkol alan tek isim de o oldu. Katılımcılardan alınan bilgilere göre, hacdan çok etkilendiğini ve bunu paylaşmak için yemek düzenlediğini söyleyen Yazıcıoğlu, misafirlerinden tek tek konuşma ricasında bulundu. Yemeğe damga vuran diyalog, Hurşit Tolon ile Ramiz Ongun arasında yaşandı.

VATAN SATILIYOR

Tolon, memleketin çok kötü yönetildiğini söyleyerek "Vatan satılıyor, ülke batıyor. Artık silkinmek, milleti uyandırmak lazım." dedi. Paşa'nın bu konuşmasına Ongun'dan tepki geldi: "Sizde vatan, millet işlerine yeni giren genç subayların heyecanını, acemiliğini gördüm." Bu sözlere şaşıran Tolon, "Ben 50 yıl bu ülkeye hizmet ettim." dedi.

SAYENİZDE DOKTORA YAPAMADIM

Ongun, tekrar söz alarak şunları kaydetti: "Vatana biz de hizmet ettik. 12 Mart'ta, 12 Eylül'de kendimizi siper ettik. 2 dilim, 2 diplomam var. Sayenizde doktora yapamadım. Şu anda 480 milyon alan Bağ-Kur'luyum. Vatanıma, milletime helal hoş olsun. Siz emekli olsanız da makam aracınız, korumanız var. Hâlâ kendinizi bu milletten alacaklı mı görüyorsunuz? Paşa, şunu unutmayın. Biz bu vatanı rütbe, makam için değil, karşılıksız sevdik."

'DEVLETİ ORDU KURDU' TEZİNE İTİRAZ

Ongun, Namık Kemal Zeybek ile de polemik yaşadı. Zeybek, Tolon'a hitaben, 'Sayın Orgeneralim' diye başladığı konuşmasında, 'Bu devleti ordu kurdu' tezini işledi. Ongun, bu sözlere de karşı çıktı: "Bu devleti millet kurdu." Ongun'un sözlerine bazı isimler, "Millet dediğin bir avuç köylüydü." diye itiraz etti. Ongun ise çarpıcı bir cevap verdi: "O bir avuç köylü dediğiniz insanlar kefen bezini, ununu askere vererek Kurtuluş Savaşı'nı yaptı

Kaynak: AA

Kaynak: Anadolu Ajansı. Kaynağa dikiz. :biggrin

AT İZİNİN İT İZİNE KARIŞTIĞI BUGÜN, BU VATAN SEVDASINA ÖLMEK İÇİN ÇOK GÜZEL BİR GÜN.

NOT: Avatar olarak kullandığım, Atatürk figürlü Türk bayrağını hangi .......................sildi ise kafasına Atatürk ve en büyük Türk bayrağı kadar taş düşsün! 100 kere silin, ben 101 kere koyacağım.

Haber AA olduğuna dair bir kaynak varmı?Ben şahsen inanmıyorum.AA bu kadar basit haber yapamaz.Dedikodu üzerine haber olmaz.Bu muhtemelen fetulah çetesinin uydurma haberlerinden biri.Sakın bana fetulah basınından haber kaynagı vermeyin.daha öncede fetulah çetesi AA kodunu uydurma heberlerine koyuyordu.Bu dediklerimi atmıyorum.Mahkeme kararıdır.Yaklaşık 10 yıl öncesi bir olaydır ve şimdi gelinen noktada da bu Ergenekon da bu F-tipi yeni derin devletimizin bir ürünüdür.

NOT: Avatar olarak kullandığım, Atatürk figürlü Türk bayrağını hangi densiz sildi ise kafasına Atatürk ve en büyük Türk bayrağı kadar taş düşsün! 100 kere silin, ben 101 kere koyacağım.

arkadasım böyle ir yetki smodlar ve adminlerde var ve onlara densiz diyemezsin kaldıki onlar böyle bişey yapmaz simdi soracagım eger öyle bişey yoksa o laf sana pahalıya mal olucak......

sizin dilinizden bir haber olmadımı camur atıyonuz.sözde medeni insanlar.

dikkatli izleyiciler buna benze bi konuşmayı kurtlar vadisi dizisinden hatırlarlar.demek ki polatımızda va iskenderimizde..işin kabullenmesi zor tarafı iskenderlerin de inandırıcı ve makul açıklamaları var.o halde yapmak gereken polatlarıda iskenderleride dengede yönetecek bir yönetimi yönetimi desteklemek.akp tam oalrak bunu yaptığı için arkasında halktan da öte küresel güçler var.yoksa hazırlanan darbe planları nasıl engellenirdi.? malum çetenin tüm planları nasıl alt üst edilerek tüm rütbeli askerler içeri alınabilirdi?
nasıl bu kadar istikrar sağlanabilirdi??

xyz4
seviyeyi düşürmeden konuş tekrar uyarmayacaım
görevliler hakkında bir sorunun varsa kendileriyle görüşürsün buraya mesaj atarak bir yere varamazsın

Geri