TOKİ Başkanı'ndan kalite itirafı!

W

WoLF

Guest
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Erdoğan Bayraktar, yaptıkları konutlarda istenilen kaliteyi yakalayamadıklarını söyledi.

Bayraktar, cuma günü İstanbul'da başlayacak 2011 Konut Kurultayı'nın tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Çırağan Sarayı'ndaki basın toplantısında konuşan Bayraktar, TOKİ'nin yaptığı konutlarla konut satış fiyatlarının ve kiraların düşmesini sağladığını öne sürdü. Türkiye'de bugüne kadar 500 bin konut yaptıklarını belirten Bayraktar, TOKİ konutları için yapılan kalitesiz eleştirilerini de cevapladı. Bugüne kadar çok sayıda müteahhitle çalıştıklarını söyleyen Bayraktar, "Aralarında yetersiz olanlar, kalitesiz iş yapanlar vardı. Onlarla artık çalışmıyoruz" diye konuştu.

Yaptıkları konutlarda "İstenilen kaliteyi yakaladık diyemeyiz" ifadesini kullanan Bayraktar, "Sekiz sene öncesine göre bugün kalite en az üç misli artmıştır. Bundan sonra da kaliteyi artırmaya yönelik, binalarımızda değişikliğe gitmekteyiz" şeklinde konuştu. Bayraktar bazı yüklenici firmaları eleştirerek, "Hiç bir iş yapamayan da geliyor inşaat müteahhiti oluyor. Bunları engellememiz lazım. Notu düşük olan müteahhiti eliyoruz. İhaleyi alsa bile, biz 'bu işi yapamaz' diyoruz" şeklinde konuştu.

KİRALARIN DÜŞMESİNİ SAĞLADIK

TOKİ'nin hazineye yük olmadan kendi kaynaklarından 30 milyar TL'lik yatırım gerçekleştirdiğini belirten Bayraktar, TOKİ'nin inşaat sektöründe güven kelimesiyle özdeşleştiğini öne sürdü.

Türkiye genelinde toplam 248 gecekondu dönüşümü ve kentsel yenileme uygulamasının devam ettiğini aktaran Bayraktar, " Çünkü kentsel dönüşüm projelerini, ekonomik açıdan büyük bir atılım içinde olan Türkiye'nin sosyal atılım sağlamasının önemli yollarından biri olarak görüyoruz" şeklinde konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM KAPSAMINDA 30 BİN KONUTU BİTİRDİK

Bayraktar, bir soru üzerine bugüne kadar 148 bin konut projelendirdiklerini, bunlardan 50 bininin yapımına başladıklarını, 30 bininin de inşaatını bitirip, hak sahiplerini teslim ettiklerini söyledi.

KaynaK
 
Sonunda anlayabilmişler. Ben de bir TOKİ evinde kalıyorum , bu ev nasıl ayakta duruyor inanın ben de bilmiyorum.
 
Allah göstermesin ama olası muhtemel bir depreme dayanıklıdır bari diyecem ama
Aması soru işareti

2007 yılında çıkan bir yönetmelik var, konut yapımında uyulması gereken kurallar ( depreme dayanıklılık esası ) detaylı olarak açıklanmış.
Ancak, burası Türkiye !!!
TOKİ bir bina yapacaksa taşeron firma ile protokol imzalayıp inşaatı devrediyor.
İnşaat bittiğinde taşeron binayı teslim ettiğinde denetleme yapılıyor, bu denetleme TOKİ ve Bayındırlık Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılıyor.

Taşeron kim ??? ahbap
daha bir tane TOKİ binası yıkılmadı deprem yönetmeliğine aykırı inşa edildi veya protokole uygun olmadığı için
yani anlayacağınız al gülüm ver gülüm
can yine allaha emanet

TOKİ Başbakanlığa bağlı kaldığı sürece asıl olan iş değil yaranmak olacak ve bu devran böyle devam edecek. istediğin kadar kanun yönetmelik çıkar yazı olarak kalacak...
 
Geri
Üst