baal
Fırtına tanrısı
Malzemeler
1 dilim tost ekmeği
1/4 dere otu
2 çorba kaşığı mayonez
50 gr iç karides
1 çay kaşığı kırmızı havyar
1çay kaşığı yaban turp u püresi
çok az dijon hardal
çok az acıso
tuz
ak biber
2 dilim limon
Yapılışı
karidesleri limon ve dere otuyla kaynattığınız suda haşlayın (yaklaşık 30 saniye yetecektir)
haşlayıp soğuttuğunuz karidesi mayonez,yaban turp u püresi,hardal,acıso,tuz,akbiber ve ince doğranmış dereotu ekleyin
tost ekmeğimizi mümkünse ızgarada değilse tost makinasıda kızartalım(makina en yüksek sıcaklıkta olmalı ekmeğin dışı kızarıp içi yumuşak kalacak) ekmek kızartma makinasıda olur
kızarmış ekmeğimizin üstüne hazırladığımız karışımı koyuyoruz üzerine kırmızı havyar ve bir dal dere otu ve yanına bir dilim limon
AFİYET OLSUN
İskandinav mutfağına ait bir başlangıç yemeğidir