Toast Skagen

baal

Fırtına tanrısı
[/URL][/IMG]

Malzemeler

1 dilim tost ekmeği
1/4 dere otu
2 çorba kaşığı mayonez
50 gr iç karides
1 çay kaşığı kırmızı havyar
1çay kaşığı yaban turp u püresi
çok az dijon hardal
çok az acıso
tuz
ak biber
2 dilim limon


Yapılışı

karidesleri limon ve dere otuyla kaynattığınız suda haşlayın (yaklaşık 30 saniye yetecektir)
haşlayıp soğuttuğunuz karidesi mayonez,yaban turp u püresi,hardal,acıso,tuz,akbiber ve ince doğranmış dereotu ekleyin
tost ekmeğimizi mümkünse ızgarada değilse tost makinasıda kızartalım(makina en yüksek sıcaklıkta olmalı ekmeğin dışı kızarıp içi yumuşak kalacak) ekmek kızartma makinasıda olur
kızarmış ekmeğimizin üstüne hazırladığımız karışımı koyuyoruz üzerine kırmızı havyar ve bir dal dere otu ve yanına bir dilim limon

AFİYET OLSUN


İskandinav mutfağına ait bir başlangıç yemeğidir
 

sonsuzluğa

Moderatör
Moderatör
iyi görünüyor da baal, ben o bahsettiğin karides ve havyarı burada nereden bulacağım. :D


eline sağlık. bir gün yap da yiyelim. :p
 

baal

Fırtına tanrısı
bulunur ya her yerde vardır bunlar ben hergün yapıyorum zaten yemek isteyen gelsin
 

HTML

Üst