TKP: Baykal partisinin adını değiştirmelidir

replik68

New member
Reaction score
0
TKP: Baykal partisinin adını değiştirmelidir

thumbnail.php

Türkiye Komünist Partisi bir açıklama yaparak “Halkla ve cumhuriyetle ilgisi kalmamış olan CHP, adını değiştirmelidir” dedi.

soL (HABER MERKEZİ) Türkiye Komünist Partisi CHP’nin son dönem açılımlarını değerlendirdiği açıklamasında “CHP’ye uygun düşen isim “Yedek Parti”dir. Emperyalizmin ve gericiliğin yedek partisi olduklarını ifade etmektedir. Halkın çıkarları ile bağlarını uzun süre önce koparmış bulunan CHP, son dönemde cumhuriyetle de bağlarını koparmıştır” denildi.

CHP’nin kuran kursu açılımına tepki gösterilen açıklamada “Çarşaf açılımı ve kuran kursu açıklamaları ile üzerlerine yapışmış olmasından rahatsız oldukları laiklik etiketinden kurtulan CHP’liler, Brüksel’de açtıkları “Halka İlişkiler” bürosu ile birlikte ulusal egemenlik ve bağımsızlık fikrinin son kırıntılarından da arınmış bulunuyorlar” yazıldı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın partisi hakkında oluşan “yanlış” kanaatleri silmek için son bir hamle daha yapması gerektiği belirtilen açıklamada içinde cumhuriyet ve halk kelimelerinin geçmediği bir isim bulunması gerektiği söylendi.

CHP için yeni isim olarak “Yedek Parti” önerilen açıklamada Böylece hem emperyalizme ve tarikatlara yaranmak için etkili bir hamle yapmış olur, hem de halkımız içinde var olan kafa karışıklıklarına tam bir nihayet verir. Baykal’ın partisi için önerdiğimiz yeni isim “Yedek Parti”dir. Sermaye ve emperyalizm için AKP’nin yedekliğine soyunan Baykal’a ve partisine bu
yakışacaktır” denildi.

kaynak:www.sol.org.tr

çok doğru...

aksam seyrettim adam sey diyor kadiri tarikatından mıs 30000 kişilik secmenimle chpdeyim diyor

chp iyice costu normalde yargıtay onursal bassavcısının kapatma davası acması lazım heralde uzun zamandır gazete küpürü toplama adetine son verdi=)

aksam seyrettim adam sey diyor kadiri tarikatından mıs 30000 kişilik secmenimle chpdeyim diyor

o 30.000 kişinin kendi aklı yokmu ki .düşünemezlermi bunlar ki başındaki çoban hesabı birileri onlar adına öyle konuşuyor .işte din adına dönen kepazelikler . körü körüne birilerine bağlanıyorlar sonuç bu .

99 seçimlerinde aynı şekilde aklını fethullaha devretmiş olan nurcular sol parti olan dsp yi desteklediler . bi taneside adam akıllı izah edemediler nedenini . bir sol parti ile dinci olduklarını iddia eden insanların ne işi olabilir .acaba bush amcası fethullaha emirmi verdi de o zaman ki yükselen mhp ve milliyetçiliğin önüne geçmek adına nurcularımı kullandılar . :saskin

chp nin ne yaptığıda dincilerin ne yaptıklarıda belli değil sonuçta

o 30.000 kişinin kendi aklı yokmu ki .düşünemezlermi bunlar ki başındaki çoban hesabı birileri onlar adına öyle konuşuyor .işte din adına dönen kepazelikler . körü körüne birilerine bağlanıyorlar sonuç bu .

99 seçimlerinde aynı şekilde aklını fethullaha devretmiş olan nurcular sol parti olan dsp yi desteklediler . bi taneside adam akıllı izah edemediler nedenini . bir sol parti ile dinci olduklarını iddia eden insanların ne işi olabilir .acaba bush amcası fethullaha emirmi verdi de o zaman ki yükselen mhp ve milliyetçiliğin önüne geçmek adına nurcularımı kullandılar . :saskin

chp nin ne yaptığıda dincilerin ne yaptıklarıda belli değil sonuçta

dindar insan sola oy vermez mi yani

yada dinci adam... yani solcuların politkaları hep dine karsımı sen bunu mu demek istiyorsun

ayrıca sen nasıl bu kadar emin konusuyorsun ffetullacılar dsp ye verdi diye tek tek sordun mu hepsine yada tek tek saydın mı

ayrıca dsp oylarını artırmasının sebebi apo denen yaratıgın onun döneminde yakalanmıs olmasıdır aldıgı oyda okadar yuksek degildir yalnıs hatırlamıyosam yüzde 25 lerdedir..

ve ayrıca mhp nin önünü kesmek gibi komik bişey de ilk defa senden duyuyorum ya hiç bir sey bilmiyosun yada ezbere konusuyosun dsp ozaman kimle koalisyon yaptı haberin yok mu... bence haberin yok haberin olsa böyle komik bir yorum yapmazdın..

ve kendine su soruyu sor

chp nin su yaptıgı acılım denen seyleri akp yapsaydı bugun ne olurdu kimler nerelere davalar acardı işte yargıyı bilmem kimler ele gecirmiş kimler sey yapmıs gibi seyler söyleniyor ergenekon olaylarında ama görünüşe göre tam tersi olmusa benziyo ...

herneyse konu sapmasın...

hersey ortada kimin ne yaptıgını millet görüyor

dindar insan sola oy vermez mi yani .yada dinci adam... yani solcuların politkaları hep dine karsımı sen bunu mu demek istiyorsun..

solcu cumhuriyetci demokrat bi parti ve şeriat yanlısı insanların bir arada olması kadar komik bişey ancak türkiyede olur zaten :D

türkiyede de anca okyanus ötesinden gelen emirlerle olur .

ben dinci insan vermez demedim dikkatimi çekerim .ben şeriat yanlısı cumhuriyet karşıtı olanların cumhuriyet yanlısı bir partiyi desteklemesi komedisinden bahsettim .

.................................................................
ve ayrıca mhp nin önünü kesmek gibi komik bişey de ilk defa senden duyuyorum ya hiç bir sey bilmiyosun yada ezbere konusuyosun dsp ozaman kimle koalisyon yaptı haberin yok mu... bence haberin yok haberin olsa böyle komik bir yorum yapmazdın..

mhp nin alacağı oy aponun ecevit döneminde yakalanmasıyla düştü .o zamanki yükselen milliyetçilikle mhp daha yüksek oy alacaktı ben ondan bahsediyorum .

katılıyorum aga...

chp iyice costu normalde yargıtay onursal bassavcısının kapatma davası acması lazım heralde uzun zamandır gazete küpürü toplama adetine son verdi=)

onursal başsavcının kapatma davası açma yetkisi yoktur volkan =) kapatma davasını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı açar ki AKP'nin laikliğe yönelik açık saldırılarını CHP nin şimdiki parti politikalarıyla karıştırmak hatta kıyaslamak en az onursal baş savcıyla başsavcıyı birbirine karıştırmak kadar saçma ;)

haa konu kapatma davasının doğruluğu yanlışlıgı degil yüce yargı zaten kararını verdi...

bir CHPli olarak bende CHPnin politikalarını begenmiyorum o ayrı....
ama sakın olaki bunu AKPnin din istismarıyla kıyaslamaya kalkmayın baskasına b.k atarak kendi b.kunuzu temizleyemezsiniz ;)

CHP açık ve bariz bir şekiLde ''oy avcıLığı''na çıkmıştır.
Bu kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçek.
Yani hangi cumhuriyetçi Laik parti karaçarşaflı kadınLara incik boncuk takar ki.
Yada her mahalleye kuran kursu vaadinde buLunur ?
Bu çok değer veriLen laikliğe hıyanet değiL midir ?
Yani oy topLamanın bu kadar ucuzu artık...
Bariz gerçek var CHP yönetiminin maskesi düşmüştür.

Zamanında Erdoğan'ın Davos' daki çıkışı bazı kesimLerce 'Oy AvıLığı' şekLinde değerLendiriLmişti.
Keşke her parti başkanı bu kadar erdemLi şekiLde oy toplayabiLse diyorumm =)
diyecekde birşey buLamadım.

katılıyorum aga...

onursal başsavcının kapatma davası açma yetkisi yoktur volkan =) kapatma davasını Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı açar ki AKP'nin laikliğe yönelik açık saldırılarını CHP nin şimdiki parti politikalarıyla karıştırmak hatta kıyaslamak en az onursal baş savcıyla başsavcıyı birbirine karıştırmak kadar saçma ;)

haa konu kapatma davasının doğruluğu yanlışlıgı degil yüce yargı zaten kararını verdi...

bir CHPli olarak bende CHPnin politikalarını begenmiyorum o ayrı....
ama sakın olaki bunu AKPnin din istismarıyla kıyaslamaya kalkmayın baskasına b.k atarak kendi b.kunuzu temizleyemezsiniz ;)

aga bunun karıstırmakla alakası yok yargıtay onursal cumhuriyet bassavcısı abdurrahman yalcınkaya okdugum bir cok haber kaynagından yazıyor hatta bazıları hiç uzatmıyor onursal bsakan bile diyor hem benim kavramları karıstırıp karıstırmamın bir öenmi yok üstelikte karıstırmadım sen biraz daha arastırsan iyi olacak.bunun bir önemi yok ayrıca

sen sonuca bakacaksın olmamıs gazete küpür haberlerini iddianameye koyan bassavcının

chp yaptıgı bu hareketlere sessiz kalması neden

ayrıca ben kapatma davası acsında demiyorum

sadece soruyorum aynı davranısları akp yapsaydı ne olacaktı sol parti diyemi chp ye göz yumuluyor..

ayrıca kimseye b.k atıldıgım falan yok yapılan iş ortada kime b.k atmısız sen onu söylesene yapılan işi konusuyoruz bi yerimizden bişey uydurmuyoruz ya

sanki ben aldım partiyede bu adamları bana diyor b.k atma töbe töbe

ben kimseye b.k atmam

ayrıca bu tarz yorumlar hos degil yakışmıyor daha düzgün üslup kullanalım..

onursal başsavcının dava açma yetkisi yoktur. kendisi emekli olmuştuır. yetki görevdeki başsavcıdadır.
ek bilgi

Geri