Tesadüfün böylesi

Mephisto

R€B€L
Reaction score
0
Bir yanda uçan dünya, bir yanda ortaçağda, sen ner
AKSAMBBB.jpg

AKP'ye yakınlığı ile tanınan Yeni Şafak gazetesi, kapatma davasının ardından Doğu Perinçek ve İlhan Selçuk'u hedef alan yayınlar yaptı. Fehmi Koru'nun, Cumhuriyet gazetesi ve Selçuk'u suçlayan yazılarının zamanlaması da dikkat çekti.

Gazetede 17 Mart Pazartesi yayınlanan haberde, İlhan Selçuk, Başsavcı Yalçınkaya'yı yönlendirmekle itham edildi. Perinçek'in ise AKP'nin kapatılması için Yargıtay'a dosya verdiği öne sürüldü. Haberde adı geçip de gözaltına alınmayan tek isim Vural Savaş oldu.
Fehmi Koru'nun Taha Kıvanç takma adıyla kaleme aldığı dünkü yazısı da çok tartışılacak. Cumhuriyet gazetesini 'AKP'yi ne pahasına olursa olsun durdurmaya çalışan basının karargahı' diye niteleyen Koru, yazıda başka sürprizler beklendiğinden söz ediyordu.

AKP’ye yakınlığı ile tanınan Yeni Şafak gazetesi, AKP’ye kapatma davası açılmasının ardından İlhan Selçuk’un, kapatma davasını açan savcı Yalçınkaya’yı yazılarıyla yönlendirdiğine ilişkin bir haber yayınladı. 17 Mart Pazartesi yayınlanan haberde dün gözaltına alınan İP Başkanı Doğu Perinçek, İlhan Selçuk ile Yargıtay Cumhuriyet eski Başsavcısı Vural Savaş aynı karede yer aldı.

Haberde “Gerekçe Savaş’tan, Kupür Perinçek’ten, Talimat Selçuk’tan” başlıkları yer alırken haberin içeriğinde Perinçek’in, AKP’nin kapatılmasına ilişkin 3 dosya verdim” sözüne değinildi. İlhan Selçuk’un da AKP’nin kapatılmasına ilişkin dava açılması yönündeki yazısından alıntı haberde yer aldı. Haberde yer alan kişilerden gözaltına alınmayan tek isimse Vural Savaş oldu. Konuyla ilgili AKŞAM’a konuşan Savaş, bugüne kadar hep hukukun üstünlüğünü savunduğunu belirterek, gözaltına alınma gibi bir korku yaşamadığını açıkladı.

Fetullaçı polislerin intikamı

Savaş, “Polisin içinde özellikle 2002’den sonra ciddi bir Fethullahçı yapılanma oldu. İstanbul, Ankara ve Van adliyelerinde Fethullahçı yapılanma bilgisi bana gelmişti. Gözaltıları da Fethullahçı polislerin işi olarak görüyorum. Onlar intikam alıyorlar” dedi.

Olaysız cuma yok

Bir tesadüf de “cuma”günü. AKP hakkında kapatma davası iddianamesi de geçen cuma hazırlanmıştı. Dün de “Ergenekon’dan çıkış bayramı” yani Nevruz kutlanıyordu.

Skyturk​

Geri