terkedilmişler =|

infatuate

İstirahatte
Reaction score
0
1-53.jpg

Kuzey Galler Hastanesi
1842 yılında Samuel Hitch isimli bir doktor, Galler bölgesindeki sinir hastalarının çok kötü bir tedavi süreci geçirdiklerini farketti ve 1848 yılında Denbigh isimli bu hastaneyi kurdu. 1995 yılına kadar hizmet veren bu bina 95 yılında kapılarını kapattı. 2004 yılında konut olarak kullanılmasına karar verilen dev tarihi binada bugün her türlü plan rafa kalkmış bekliyor. Hastane şu anda atıl bir vaziyette bekletiliyor.

2-58.jpg

3-53.jpg

4-49.jpg

Lincolnshire St John Hastanesi
İngiltere'nin Lincolnshire kentinde deliler hastenesi olarak 1852 yılında kapılarını açtı. 1989 yılına kadar birkaç kez tadilata alınan bu hastane sonradan apartman olarak yerleşime açıldıysa da bina şu anda atıl bir şekilde bir kenara atılmış bekliyor.

5-43.jpg

6-31.jpg

7-26.jpg

Sterling Oteli
ABD'nin Pensilvanya eyaletinde 1897 yılında inşa edildi. İlk yapıldığı yıllarda bölgenin en lüks oteliydi. 2000 yılındaki büyük yangının ardından kullanılamaz hale gelen otel boşaltıldı. 2006 yılında büyük bir şirket tarafından satın alınan otel rezidans ve ofis olarak yeniden dizayn edilecek.

8-23.jpg

9-20.jpg

10-14.jpg

Bokor Hill Resort
Kamboçya'daki bu dev otel ve kumarhane binası Kamboç tarzını güzel bir şekilde yansıtıyor. Fakat otelin bulunduğu kasabanın politik nedenlerden dolayı tamamen boşaltılmasıyla bu güzel otel de boşaltılmış. BUgün Kamboçya'da turistlere gezdiriyorlar.

11-12.jpg

12-12.jpg

13-7.jpg

İsveç Maglarp Kilisesi
1976 yılında terkedilen bu kilisedeki kitaplar bile hala yerli yerinde duruyor. İbadetin hala yapılmadığı bu binanın renovasyonuna izin alabilmek için çok uğraşıldı ve sonunda kilisenin yenilenmesi için 2007 yılında nihayet izin çıktı.

14-8.jpg

15-7.jpg

16-4.jpg

ABD'nin Indiana eyaletinde Gary Kilisesi
Bakımsızlıktan dolayı 1970 yılında boşaltıldı ve bir daha hiç kullanılmadı. Kilisenin içindeki üst tavanlar artık yıkılmaya başladı. Kilisenin yıkık ve virane iç görüntüsü insanın içinde garip bir burukluk yaratıyor.

17-4.jpg

18-4.jpg

19-3.jpg

:sigara:

aynı benım durumum be, yıkık virane ve terkediLmiş....

Nedim üyle deme ya içimi burktun bak

Gezip görmek lazım aslnda oraları
İnsanın bakış açısını değiştirecek yerler;)

arada bir tadilata girip yenilenmek lazım ;)

ben burda yıkılmışım diyorum sen benimLe daLga geçiyosun infatuate...
aşk acısı çekmeyen biLemez haLimi...
bende iyice bunaLım yaptım haa:D:D

kibrisdaki kapali maras bolgesindeki binalar gibi...
merak edenler google dan kapali maras diye arattirabilir

Insan Bır hos oluyor bu resımlerı gorunce ... TeşekkürLer...

Geri