"Terör sorununa TBMM el koymalı!"

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün gece yaşanan ve 26 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu saldırıya ilişkin şunları söyledi:

"Az önce sayın Başbakan televizyonlara çıkıp bir konuşma yaptı. 9 yıldır bu ülkede başbakanlık yapan bir kişi sorumluluğu artık başkalarında aramamalı. Sorumluluk kendi omzundadır, muhalefet lideri gibi konuşmamalıdır. Terörden şikayetçi ama durup dururken muhalefetten de şikayetçi olmaya başladı. Neymiş, muhalefet terör konusunda hiçbir çözüm üretmiyormuş. Ben defalarca görüşlerimi söyledim çözüm üretecek makamın siyaset kurumu olacağını defalarca söyledim. Siyaset kurumu çözüm üretirken toplumsal çözüm üretmelidir. Sayın Başbakan neden muhalefetin çözüm önerilerine kulak tıkıyor. Onların gittikleri yolun yol olmadığını artık anlamaları gerekiyor.

Bizim çözümlerimiz için iktidar partisi 'Sizin çözümlerinizi beğenmiyoruz' diyebilir. Ama biz sizin getireceğiniz her çözüme CHP olarak destek vereceğiz dedik. Çünkü biz bu sözleri şehit analarına şehit babalarına da verdik. Hükümetin getireceği terörü bitirecek her öneriye destekçiyiz dedik. Sorunun çözüm adresi hükümet değildir. TBMM'nin bu soruna derhal el koyması gerekiyor. Terör konusunda bir araya gelmeliyiz, çözümler üretmeliyiz.

Bu ülkeyi hepimiz seviyoruz, hepimiz bir araya gelmeliyiz. Herkes bir şekilde harekete geçmeli, ortak bir komisyon oluşturulup bu sorun derhal çözülmeli. Bunları şu yüzden söylüyorum. 9 yıldır iktidardalar, önlerine hiçbir engel konulmadı ama yinede çözülemedi. Soruyorum istifayı hiç mi düşünmüyor bunlar, hiç akıllarına istifa gelmiyor mu?

Sayın Başbakan çözümsüz bir noktada. Bu yüzden TBMM'yi sorunu çözmeye davet ediyoruz. Sorumlu iktidardardır, sorumlu iktidarın başındaki Recep Tayyip Erdoğan'dır. Ucuz tartışmaların içine girmeyen daha sağduyulu, daha çözüm üretici bir iktidar istiyoruz.

Bütün yurttaşlarıma sağduyulu olmaları çağrısında bulunuyorum. Birlik, bütünlük içinde kenetlenmemiz gerekiyor. Bu ülke en karanlık günlerinde bile bir bütün olmuştur, üstesinden gelmiştir...."

habertürk

fatih altaylı, güzel söyledi bu pkklıların kredi kartıyla marketten silah aldığı yok ya nereden aldıklarını yıllardır herkez biliyor neden onların önünü senelerdir kesmiyorlar da başka işlerle uğraşıyorlar ve ezoptan masallar anlatıyorlar.

biri bu adama milletin her ne olursa olsun birlik beraberlik görmek istediği bir anda bu tür açıklamaların ona kâr değil zarar vereceğini söylesin..
Allah aşkına şu omzunda apoletleri olan sözde paşalar şu iki dudakları arasındaki gücü farkına varsın bu memleketin 900 bin küsür tane hazır askeri milli servetinden orduya ayırdığı % 40 lık payı ve tüm teknolojik imkanları var neden bi avuç dağ faresine izin veriyoruz neden arkadaş...yıkın lan kandili askermi yok al sana 30 milyon Türk genci 10 milyonu kansız çıksa 20 milyon yetmezmi Irak denen fitne yuvasının tamamını zapt etmene ??? başlarım ulan böyle siyasete yakından iç savaş çıkar bu TC kimliği taşıyıpta kürt milliyetçiliği yapıp teröre kucak açan ne kadar şerefsiz varsa alayının başı kopar kurunun yanında yaş da yanar uyan ey Kürt halkı aklını başına al...şaronun köpekleri

muhalefetin görevidir gerekeni söylemek halk onun içinde oy verir millet vekillerine, susunca 9 sene kaybettik de ne oldu bir 9 sene daha mı yaşayalım sineye çekerek.askeriyeyi güçsüzleştiren özveriyi kıranlar askerin yarısını içeri atanlar ne bekler ki asker kendi başına hareket etsin ayrıca yukarıdan yetki gelmeden her tarafı yıldız olsa ne olur askerin, hükümet sorumlu bu işlerde askeriye onun emriyle hareket eder ama neredeee!!! devenin her tarafı düzgünmüde boynu düzgün olsun.

siyasi iktidarla başlar askeri operasyonlar haklısın lakin muhalefet yerinde muhalefet olucak şu dönem birlik dönemi

Şu Gösteriş İçin avatarlarını degistiripte , acı hepimizin acısı diyenelrde yapmasın artık bunu. komik oluyosunuz. 2 gün sonra yine degistiriceksiniz.

siyasi iktidarla başlar askeri operasyonlar haklısın lakin muhalefet yerinde muhalefet olucak şu dönem birlik dönemi

pkk ve pkk ile masaya oturanlar normal.. muhalefet muhalefet değil !! kaç kere oturup dinledin muhalefeti Allah bilir!!!

Geri