Teleskop Resmi

Uzunefe

Altın Üye
Reaction score
0
Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), bundan 15 yıl önce uzaya gönderdiği Hubble uzay teleskopunun elde ettiği son görüntüleri yayımladı.

25 Nisan 1990'da uzaya gönderilmesinin üzerinden tam 15 yıl geçen Hubble'ın son çektiği fotoğraflarda, Kartal Nebula'sı ve Girdap Galaksi'si görülüyor.

Hubble, 31 milyon ışık yılı uzaktaki Girdap Galaksi'nin yapısını ve içindeki yıldızların oluşum sürecini inceliyor.

Dünya'dan tam 9.5 milyon ışık yılı uzaktaki Kartal Nebula'sında ise, yıldız kümelerinin yaydığı morötesi ışıklar ve gaz bulutları görülüyor. Hubble, Dünya'nın yörüngesinde geçirdiği 15 yılda NASA üssüne 700 binden fazla görüntü yolladı.

bu mükemmel oluşum kesinlikle rastlandı değildir. Herşeyin bir ustası olduğu gibi evren in yaratıcısı da Allah (C.C.) tır.

Alıntıdır

uzunefe yine fırça yiyeceksin paylaşımın için saol ama konuyu yanlış yere açmışsın bu konu güncele açılması lazımdı:D

dostum 15 yıl önceki haber bu :) bunun neresi güncel ama yeni verilmiş olması...

Uzunefe' Alıntı:
dostum 15 yıl önceki haber bu :) bunun neresi güncel ama yeni verilmiş olması...
dostum seni kızdırmak veye eleştirmek için söylemedim ve senin çok güzel paylaşımlarından biri kusura bakma dostum:)

15 yıl önce amerikalılar göndermiş uyduyu görüntüler yeni yeni geliyor tamam işte haber bu boşuna polemik yaratmanın alemi yok benim bu konuyu bu bölümden taşıma ihtimalimde yok konu bana göre yerinde herhangi bir yanlışlık yok.saygılar.

demilles' Alıntı:
dostum seni kızdırmak veye eleştirmek için söylemedim ve senin çok güzel paylaşımlarından biri kusura bakma dostum:)

ayıp ettin dostum ne kızması . hatta beni eleştirmen beni sevindirdi bile . gayet saygı çerçevesi biçiminde beni eleştirdin. çok sevindim doğrusu :)

Geri