Telekulak 'yargının içinde' mesai yapmış

kareser58

New member


Telekulak 'yargının içinde' mesai yapmış

Adalet Bakanlığı'nın, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'i dinlettiği ortaya çıktı

ANKARA - Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimi Hayri Keskin, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda (TİB) yaptığı tespit incelemesinin ardından hazırladığı raporda Yargıtay Başkanlığı’nın santral numaralarının dinlenildiğini belirtti. Santral dinlemesi nedeniyle Yargıtay'da görevli 250 Hakim ve savcının telefonlarında dinlemiş olabileceğini ortaya koydu. Adalet Bakanlığı'nın Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in ev, GSM ve görev yaptığı İstanbul Adliyesi'nin telefonlarının dinlenildiği de ortaya çıktı. Dinlenen İstanbul Adliyesi'ndeki santrali kullanan 71 savcı ve 64 hâkim var. Başbakan Tayyip Erdoğan, gazetecilerin sorusu üzerine dinlemeyle ilgili "Haberim yok, konuyu bilmiyorum" dedi.

Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun telefonlarının usulsüz dinlenip dinlenilmediği konusunda TİB'de tespit yapılması kararını vermişti. Kararda, oluşturulacak bir heyetin TİB kayıtlarını incelemesine hükmedilmişti. Karar doğrultusunda, Ankara 1. Sulh Ceza Mahkemesi Başkanı Hayri Keskin ve üç uzmandan oluşan bir bilirkişi heyeti tayin edildi. Heyet, geçen hafta TİB'de incelemelerde bulundu. Heyet Eminağağoğlu'nun kullandığı iki sabit telefonun kayıtlarını incelerken, Yargıtay'ın santral telefonları üzerinde dinleme yapıldığını tespit etti.

Yargıtay santrali dinlenildi

Eminağaoğlu’na ilişkin dinlemenin santral telefon üzerinde yapılması nedeniyle, Yargıtay santralini kullanan 250 hakim ve savcının telefonları dinlenmiş oldu. İddialara göre, TİB görevlileri heyetin Yargıtay'ın santral telefonunun dinlenildiği tespiti üzerine, heyete fiziki engellemede bulundu. Heyet, bunun üzerine tutanak tutarak TİB'den ayrıldı. Hâkim Keskin, TİB görevlilerinin kendisini engellediği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Savcılık da soruşturma başlattı.

Raporunu sundu

Keskin, tespit incelemesine ilişkin raporunu da önceki gün tamamlayarak tespit yapılmasını isteyen Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sundu. Keskin'in, bir üst yazıyla birlikte üzeri mühürlenmiş bir şekilde hazırlanan raporu, mübaşiri tarafından Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne ulaştırıldı. Keskin, hazırladığı raporda Eminağaoğlu'nun dinlemesi sırasında Yargıtay Başkanlığı'nın dinlendiğini tespitinde de bulundu. Raporun sunulmasının ardından gözler raporu değerlendirecek olan Kaçmaz'a çevrildi. Kaçmaz, izinli olduğu için raporları henüz inceleyemedi. Kaçmaz'ın vereceği kararda, TİB'in başta Yargıtay'ın ana santrali olmak üzere önemli üst düzey yargı mensuplarının usulsüz dinlenip dinlenmediğine ilişkin iddiaların gerçek olup olmadığının ortaya çıkaracak.

Raporu gönderdim

Hakim Hayri Keskin, Adliyeye gelirken gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı. Raporun Sincan'a gönderilip gönderilmediği yönündeki soruya,"Evet gönderildi" yanıtını veren Keskin, raporda Yargıtay'ın ana santral numaralarının da dinlenip dinlenmediğine ilişkin bir tespit olup olmadığı yönündeki soruları ise yanıtsız bıraktı.

Başsavcı Engin'de dinlenildi

Yargıtay'ın dinlendiğinin yankıları sürerken, Adalet Bakanlığı'nın Ergenekon soruşturması kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'inde dinlediği ortaya çıktı. Engin'e ait dinleme kararı 14 Ekim 2008 tarihinde alındı. Ancak Bakanlık, 14 Ocak 2009 tarihinde, CMK 250. madde ile yetkili Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuruda, Bakırköy Savcısı Ali Çakır, YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Engin ve Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın hakkındaki dinleme kararının uzatılmasını istedi.

'Şahıs' ifadesi

Başvuruda, hakim ve savcılar için 'şahıs' ifadesi kullanılarak şöyle denildi: "Ergenekon terör örgütünün bir çok kurumun yanısıra yargıya sızma konusunda yoğun bir gayret gösterdiğinin anlaşılması, bu konuda sızma taktikleri hususun örgütsel temel belgelerde yer alması, örgütün gizli hiyerarşik bir yapıya sahip bulunması, çok katı disipline bağlı hücre yapılanmasını benimsenmesi ve sonuçları doğrultusunda kamuoyunda infale sebep olabilecek eylemler gerçekleştirebilecek kadar tehlikeli olması, başka herhangi bir şekilde veya yöntemle örgütün yapısının deşifre edilmesi ve işlenmiş oldukları suçların delilleriyle birlikte ortaya çıkarılmasını mümkün bulunmaması nedeniyle aşağıdaki isimleri geçen şahıslar hakkında daha önce alınan tedbir kararların uzatılmasına karar verilmesi talep edilmiştir."

Engin'e ait dört telefon dinlenildi

Başvuruda Engin için, İstanbul 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dinleme kararı alındığı belirtildi. Başvuruda Engin'in kullandığı (0212 630...) ile başlayan adliye telefonu, (0216 356...) ile başlayan ev telefonu ve iki cep telefonun numaraları verildi. Evrakta, Bakırköy Savcısı Ali Çakır'nda aynı tarihde alınan karar doğrultusunda sadece (505..) ile başlayan cep telefonu numarasının dinlenildiğini açığa çıkardı.

Talep yazısında Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Kaçmaz ve Eminağaoğlu hakkında 3 Kasım 2008 tarihinde İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesinde kullandıkları cep telefonların dinlenilmesi için karar alındığı anlaşıldı.

Açık takip de yapılmış

Talep yazısında verilen dinleme kararlarının, 14 Ocak 2009 tarihinde itibaren üç ay kadar daha uzatılması talep edildiği de belirtilerek, şöyle denildi: "Yukarıda belirtilen tüm sabit ve mobil telefonlarının 2008 yılının Ocak ayından Haziran ayına kadar (Ocak ve Haziran dahil) HTS raporların incelenmek üzere dijital ortamda alınmasına, yukarıda ismi geçen şahısların 1 hafta süreyle kameraya açık yerlerdeki faaliyetlerin ve işyerlerinin teknik araçlarla izlenmesine veya görüntünün kayda alınmasına karar verilmesi talep olunur."

Şikayetçi oldu
YARSAV Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu da Ankara Adliyesi'ne gelerek, Ankara 1. Sulh Ceza Hakimi Keskin'in suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmayı sürdüren Ankara Cumhuriyet Savcısı Alp Arslan'a ifade verdi. Eminağaoğlu'nun ifadesinde, telefonlarının usulsüz dinlendiği iddiasını araştırmak üzere TİB'e giden Keskin'in söz konusu engellemeyle karşılaşmasının, telefonlarının usulsüz dinlendiği iddiasıyla yürütülen "soruşturmanın infazını etkilediğini" savundu. Eminağaoğlu, TİB görevlilerinden şikayetçi olduğunu belirtti.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan (BTK) yapılan açıklamada ise, Telekomünikasyon İletişim Başkanlığında (TİB) yapılan tespit/keşif işlemi sırasında"Kesinlikle herhangi bir fiili engellemede bulunulmadığını" bildirdi.


Kaynak
 

favori55

New member
Ergenekon içinde ergenekon.Bunun adına demokrasi diyenin .....Bunun adına özgürlük diyenin ......... akp demokrat diyen yalancılar; siz ne bilirsiniz demokratlığı?Koyun postunda kurtsunuz..Demokratım diye geçinirsiniz.Ama nazi Almanyasın da olabilecek şeyleri alkışlarsınız.Yazıklar olsun.
 

game006

New member
Faşizm e doğru gidişin ayak sesleri bunlar ,
Adalet - Demokratik açılım diyerek halkı sömürü esir düzeyine indiren zihniyet.
 

HTML

Üst