Telekom yasağı ile ilgili

Dj Seaman

New member
telekom yasağı ile ilgili aşağıda bulunan metin, telekom genelmüdürlüğüne gönderilmiştir.

Değerli ilgili;

' Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı, 22/05/2008 tarih ve 410.01.02.2008-138648 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir. '



Bu kararınız ile bir siteye girerken karşılaştım.Sitenin açık olmasının kaynak olarak gösterildiğini anlamam uzun sürmedi ,peki siz hiç şu şekilde düşündünüz mü...

Bize diyorsunuz ki Telekomünikasyon iletişim başkanlığı , bu başkanlığın kendine göre hürriyetimizi engelleme hakkı kesinlikle yoktur,herhangi bir hürriyet kısıtlanıcaksa bu mahkeme kanalı ile yapmalıdır,Cumhuriyet ile yönetilen bir ülkede herkes kendi istediği şekilde hareket edemez.Bu yaptığınız, ayrıca aşağıda göreceğiniz metinde benden daha iyi açıklamışlardır..



IV. Temel Hak ve Hürriyetlerin sınırlanması
Toplum hayatında temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması kaçınılmazdır. Sınırsız, mutlak hürriyet kavramı toplum ve devlet hayatı içinde yer alamaz. Devletin ve toplumun var olabilmesi ve sürekliliğinin sağlanması için hürriyetlerin sınırlandırılması kaçınılmaz bir zorunluluk teşkil eder. Ancak, demokratik bir toplumda, temel hak ve hürriyetler sınırlandırılsa bile, bu sınırlandırma sınırsız, keyfî bir şekilde olmamalı ve temel hak ve hürriyetler bütünüyle yok edilmemelidir. Yani sınırlandırmanın da sınırları olmalı, sınırlandırma birtakım şartlara bağlı olmalıdır. İşte şimdi “sınırlandırmanın sınırlarını (limites aux limites, Schranken-Schranken)”, yani şartlarını görelim.

1. Sınırlama, Yasama Organı Tarafından Kanunla Yapılmalıdır...

1789 Bildirgesinden beri kabul edilmiş bir prensibe göre, temel hak ve hürriyetler ancak yasama organı tarafından kanunla sınırla nabilir.Bunun başlıca üç yararı vardır: (a) Temel hak ve hürriyetlere yürütme organının müdahale etmesi önlenmiş olur. Yani tüzük ile, yönetmelik ile temel hak ve hürriyetler sınırlanamaz.

2. Sınırlama Belli Sebeplere Dayanmalıdır.

Temel hak ve hürriyetler, keyfi olarak, zevk için değil, kamu düzeninin, genel sağlığın, genel asayişin koruması

3. Sınırlamada Ölçülülük İlkesine Uyulmalıdır

Sınırlama kanunla yapılsa ve kamu yararını amaçlasa dahi, temel hak ve hürriyetin sınırlandırılmasında başvurulan araç, ulaşılmak istenen amaçla ölçüsüz bir oran içinde bulunmamalıdır.

4. Sınırlama, Anayasaya Aykırı Olmamalıdır.

5. Çekirdek Alana Dokunulmamalıdır.

Şüphesiz gerektiği ölçüde, kural olarak, bütün temel hak ve hürriyetler sınırlandırılabilir. Ancak, demokratik bir hukuk devletinde, ölüm cezaları dışında kişilerin öldürülmesi, hangi durumda olursa olsun kişilere işkence edilmesi kabul edilebilecek şeyler değildir.



Olağanüstü Hâllerde Temel Hak ve Hürriyetlerin Sınırlandırılması
Savaş, seferberlik, ayaklanma, deprem, salgın hastalıklar gibi olağanüstü hâllerde temel hak ve hürriyetlerin normal dönemlere göre çok daha aşırı ölçüde sınırlandırılmasına, hatta bu hürriyetlerin askıya alınmasına izin verilmektedir. Bu dönemlerde “zaruret hâli (état de nécessité)” teorisine göre yürürlükteki hukuk düzeniyle bağlı olmaksızın temel hak ve hürriyetler sınırlandırılabilecektir (zaten birçok yazılı anayasa bunu ayrıca kabul etmektedir.u dönemlerde, temel hak ve hürriyetler gibi önemli değerlere müdahale edilir.
Ancak bu müdahale, zevk için değil, daha üstün değerleri korumak için yapılmaktadır. Örneğin kişilerin yaşamlarını korumak
için sokağa çıkma hürriyetleri askıya alınmaktadır. Olağanüstü hâllerde temel hak ve hürriyetlere müdahale
edilmesi, itfaiye erlerinin bir evin camlarını kırarak içeri girip yangını söndürmelerine benzetilebilir.
Camların kırılması mülkiyet hakkına bir müdahaledir; ama bu yapılmazsa evin tamamı yanacaktır.
Olağanüstü hâllerde bazı hürriyetlerin askıya alınabileceği kabul edilmezse çok daha büyük zararlar ortaya çıkar.







Tebrikler, bu ülkenin bir parçası olarak CUMHURİYET ve HÜRRİYET değerlerine karşı çıktınız.



Yukarıdaki yazılı olan ve delil niteliği taşıyan yayın, anayasanın ' Hak ve Hürriyetler ' kısmından alınmıştır.

Yazılı olan Deliller tarafı olduğunuz kurumun veya kuruluşun alehine davalarda kullanılabilir.





Saygılarımla;

evet arkadaşlar, yorum yok mu kimseden, bu kadar mı savunmasız kaldık....
 

sergahcan

New member
yahu neyin yorumunu bekliyon, adamlar tam bir keyfiyet içinde seçilmişler ve onların atadığı atanmışlar krallığında yaşıyorlar. kimden yada neden hoşlanmazlarsa sustur gitsin. yasaymış, şuymuş buymuş dert değil. sadece kendi çıkarlarına alet edebilecekleri bir iki değeri savunurken özgürlük demokrasi yasa ve benzeri şeyleri hatırlıyorlar. daha dur onlardan olmayanların internete girmesini, hatta sokağa çıkmasını bile yasaklarlarsa şaşma..saygılarımla...faşist bir yönetimiz tam ortasındayız...
 

HTML

Üst