Telefon takibine "süresiz" izin!

kent55

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaction score
0

Anayasa Mahkemesi, Ceza Muhakemesi Kanununun 135. maddesindeki ''hakim veya Cumhuriyet savcısının kararıyla şüpheli veya sanığın telekomünikasyon yoluyla yaptığı iletişimin tespit, dinlenme, kayda alma ve sinyal bilgilerinin değerlendirilmesine'' izin veren hükmün iptal istemini reddetti.

Bu kararla birlikte hakimler, 1 ay süreyle ve sürenin bitişinden sonra kararı yinelemek suretiyle sayısız kez dinleme kararı verebilecek. Bu şekilde hakimler "süresiz" dinleme kararı verebilecekler.

DAVANIN GEÇMİŞİ

Manisa 4. Asliye Ceza Mahkemesi, 5271 sayılı Ceza Muhakemesi Kanunu'nun (CMK) 135. maddesinin 5353 sayılı yasanın 17. maddesiyle değiştirilen 1 ve 3. fıkralarının iptali ve yürürlüğünün durdurulması istemiyle Anayasa Mahkemesine başvurmuştu.

Davayla ilgili esas incelemesini tamamlayan Yüksek Mahkeme, Kanunun iptali istenen hükümlerinin Anayasa'ya aykırılı olmadığına karar vererek, iptal istemlerini reddetti.

İptali istenen 1. fıkra, ''Hakim veya gecikmesinde sakınca bulunan hallerde Cumhuriyet savcısının kararıyla şüpheli veya sanığın telekomünikasyon yoluyla iletişiminin tespit, dinleme, kayda alma ve sinyal bilgilerinin değerlendirmesine'' olanak sağlıyor. Bu fıkraya göre, Cumhuriyet savcısı, söz konusu kararını derhal hakimin onayına sunmakla ve hakim de kararını en geç yirmi dört saat içinde vermekle hükümlü. Sürenin dolması veya hakim tarafından aksine karar verilmesi halinde tedbir Cumhuriyet savcısı tarafından derhal kaldırılıyor.

Söz konusu yasa maddesinin iptali istenen 3. fıkrası ise şöyle: ''Birinci fıkra hükmüne göre verilen kararda, yüklenen suçun türü, hakkında tedbir uygulanacak kişinin kimliği, iletişim aracının türü, telefon numarası veya iletişim bağlantısını tespite imkan veren kodu, tedbirin türü, kapsamı ve süresi belirtilir. Tedbir kararı en çok üç ay için verilebilir; bu süre, bir defa daha uzatılabilir. Ancak, örgütün faaliyeti çerçevesinde işlenen suçlarla ilgili olarak gerekli görülmesi halinde, hakim bir aydan fazla olmamak üzere sürenin müteaddit defalar uzatılmasına karar verebilir.''

AA

İnşallah kötüye kullanılmaz diyeceğim ama malesef inanmıyorum.

kendinden şüphe duymayanın korkmasına gerek yok...

Suçu; suç işleyerek ortaya çıkarma yöntemlerini kabul etmiyorum.

basit iktidar yanlısı yorumu işte..

:) senin korkacak bir sebebin mi var?

gayrı meşru / yasa dışı işlerle mi uğraşıyorsun?

terörle bağlantın mı var deşifre olacak diye korkuyorsun?

yoksa ihaleye fesat karıştırmak - devlet büyüklerine suikast düzenlemek niyetinde olmak - yada rüşvet almak gibi kötü huyların mı var da konuşmalarının yasal takbe düşmesinden korkuyorsun?

kendinden şüphe duymayanın korkmasına gerek yok...

iyi de adamların listesinde olmadığımızı nerden bilebilcez ?

yarın birgün telefonların dinlenmeyeceğinin,içeri tıkılmayacağımızın bi garantisi var mı yok.

bunun garantisini hiçbirşekilde bize veremezsiniz,onca masum kişi içerideyken.

biz kendimizden elbette şüphe duymuyoruz şüphe duyduğumuz baştakilerin gerçek kimlikleri,ne amaçla başa geldikleri,ne amaçla bütün bunları yaptığı.

yoksa ihaleye fesat karıştırmak - devlet büyüklerine suikast düzenlemek niyetinde olmak - yada rüşvet almak gibi kötü huyların mı var da konuşmalarının yasal takbe düşmesinden korkuyorsun?

bunları yapsam korkmama gerek yok ki bunları yapan kral bu ülkede. . bu ileri demokraside tek suç muhalif olmak heralde..

iyi de adamların listesinde olmadığımızı nerden bilebilcez ?

yarın birgün telefonların dinlenmeyeceğinin,içeri tıkılmayacağımızın bi garantisi var mı yok.

bunun garantisini hiçbirşekilde bize veremezsiniz,onca masum kişi içerideyken.

biz kendimizden elbette şüphe duymuyoruz şüphe duyduğumuz baştakilerin gerçek kimlikleri,ne amaçla başa geldikleri,ne amaçla bütün bunları yaptığı.

değerli dostum;

benim telefonlarım zaman zaman 2003 yılından bu tarafa takibe düşüyor. işim gereği bazı konularda şifreli konuşmaya takılıyorum. devlet büyükleri olarak adlandırılan şahıslar aleyhnde çeşitli konuşmalarımdan (sinkaflı sözcüklerde dahil buna) tutun, kişi ve kurumlara kadar çok çeşitli eleştirileri yapabilirsiniz (hakaret boyutunda olsa bile).. kimsenin sizinle işi olmaz.

KİMSE SİZİ KIZ ARKADAŞINIZLA ÖZEL KONUŞUYORSUNUZ DİYE OTURUP DİNLEMEZ.

AİLENİZLE YADA BİR ARKADAŞINIZLA KİŞİSEL YADA MEMLEKET MESELESİ KONULARINIZI TAKİP ETMEZ.

mahkeme kararı olmaksızın kaliye alıpta heyecan olsun diye kimse size zaman ayırmaz.

bir örnek verecek olursak: BAKAN HAYATİ YAZICI nın ağzından ösym ye msj atılmış, ve yegenine torpil istenmiştir. takibi şikayete bağlı bir suçtur bildiğim kadarıyla.
hayati yazıcı şikayetçi oldu. emniyet eliyle koymuş gibi buldu elemanı.

internetten korkmayanlar neden telefondan korksun ki?

hepimiz izleniyor olabiliriz... bu paranoya neden?

kafanı yastığa rahat koyabiliyorsan sorun yok..

bunları yapsam korkmama gerek yok ki bunları yapan kral bu ülkede. . bu ileri demokraside tek suç muhalif olmak heralde..

muhalif olmak herşeye muhalefet olmak olmamalı. güzel şeyleri de takdir etmek olmalı..

en güzeli bulmak için yol göstermek..

Dinlesinler dinlesinler aferim, ozel hayatta kalmadi simdiden baslasinlar omrumun sonuna kadar dinlesinler :smile:

Ne anlayacaklarsa hintce konusmamdan :p

değerli dostum;

benim telefonlarım zaman zaman 2003 yılından bu tarafa takibe düşüyor. işim gereği bazı konularda şifreli konuşmaya takılıyorum. devlet büyükleri olarak adlandırılan şahıslar aleyhnde çeşitli konuşmalarımdan (sinkaflı sözcüklerde dahil buna) tutun, kişi ve kurumlara kadar çok çeşitli eleştirileri yapabilirsiniz (hakaret boyutunda olsa bile).. kimsenin sizinle işi olmaz.

KİMSE SİZİ KIZ ARKADAŞINIZLA ÖZEL KONUŞUYORSUNUZ DİYE OTURUP DİNLEMEZ.

AİLENİZLE YADA BİR ARKADAŞINIZLA KİŞİSEL YADA MEMLEKET MESELESİ KONULARINIZI TAKİP ETMEZ.

mahkeme kararı olmaksızın kaliye alıpta heyecan olsun diye kimse size zaman ayırmaz.

bir örnek verecek olursak: BAKAN HAYATİ YAZICI nın ağzından ösym ye msj atılmış, ve yegenine torpil istenmiştir. takibi şikayete bağlı bir suçtur bildiğim kadarıyla.
hayati yazıcı şikayetçi oldu. emniyet eliyle koymuş gibi buldu elemanı.

internetten korkmayanlar neden telefondan korksun ki?

kafanı yastığa rahat koyabiliyorsan sorun yok..

şu dediğin lafa bakarmısın.

peki telefonda rahatça imamın ordusu hakkında konuşabilirmiyiz ?

bu kadar özgür olabiliyormuyuz telefonda ve herkes rahatça daha basılmamış bi kitap hakkında eleştiriler yapabilir mi?

ben herhangi bi kimsenin dinlenmesi taraftarı değilim ama sizler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla hatta cemaate dokunmayan bin yıl yaşasın mantığıyla olduğunuz için,malesef ortak noktada buluşabilmemiz mümkün değil.

konuyu çarpıtmak istemem ama mesela şu kaset olayları aynı günlere denk geldi ve elimizde daha ne kasetler var diyen bi başbakan ve önümüzdeki günlerde chp de bi hareketlenme olabilir diyen terbiyesiz bi milletvekili tehdit edercesine ekranlara çıktı ve senin o başbakanın çıktı kasetleri siyasete taşımayacağız dedi sonra çark etti ve çirkince kaset siyaseti yaptı ve dedi ki bunun özelimi var yahu,bunun neresi özel dedi.

şimdi kullanılabilecek en çirkin şey olan kasetleri gün yüzüne çıkartıp siyasete alet eden bir adamın,telefon gibi dinlenmesi ve gizliliğinin açığa çıkması daha kolay olan birşeyi kullanabilmesini siz nasıl olurda zor bulabiliyorsunuz yada bu kadar rahat olabiliyorsunuz ?

söliyimmi çünkü siz akp ye oy verdiniz ve akp nin size dokunmayacağını zaten biliyorsunuz ve onun için bu kadar gamsızsınız.

birşeyi de eleştirmeyi bilin,aksi halde sonuçları kötü olursa altında kalırsınız.

chp yi savunmak gibi olmasın ama daha bugünkü mitinginde chp bayrağına tahammülü yok adamın,ama aynı şey kılıçdaroğlu nun başına gelmişti adam gülüp geçti,bişey demedi =)

İnertenti'mi kısıtlayacaklar Telefonumu dinleyecekler Hayatıma karışacaklar eee ne kaldı geriye tüm dikta yönetimlerini ilk evrelerini tek tek gerçekleştiriyor hükümet

Dinlemelere karşı çıkmak için illa suç mu işliyor olmak lazım?
Bir özelin olması karşı çıkmak için yetmezmi?
Ne zannediyorsun sadece bu söylediğin suçlar için dinlemeler yapıldıgını mı?
O dinleme cihazının başına geçenlerin hepsinin düşündügün kadar masum olacağını mı?

şu dediğin lafa bakarmısın.

peki telefonda rahatça imamın ordusu hakkında konuşabilirmiyiz ?

bu kadar özgür olabiliyormuyuz telefonda ve herkes rahatça daha basılmamış bi kitap hakkında eleştiriler yapabilir mi?

ben herhangi bi kimsenin dinlenmesi taraftarı değilim ama sizler bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığıyla hatta cemaate dokunmayan bin yıl yaşasın mantığıyla olduğunuz için,malesef ortak noktada buluşabilmemiz mümkün değil.

konuyu çarpıtmak istemem ama mesela şu kaset olayları aynı günlere denk geldi ve elimizde daha ne kasetler var diyen bi başbakan ve önümüzdeki günlerde chp de bi hareketlenme olabilir diyen terbiyesiz bi milletvekili tehdit edercesine ekranlara çıktı ve senin o başbakanın çıktı kasetleri siyasete taşımayacağız dedi sonra çark etti ve çirkince kaset siyaseti yaptı ve dedi ki bunun özelimi var yahu,bunun neresi özel dedi.

şimdi kullanılabilecek en çirkin şey olan kasetleri gün yüzüne çıkartıp siyasete alet eden bir adamın,telefon gibi dinlenmesi ve gizliliğinin açığa çıkması daha kolay olan birşeyi kullanabilmesini siz nasıl olurda zor bulabiliyorsunuz yada bu kadar rahat olabiliyorsunuz ?

söliyimmi çünkü siz akp ye oy verdiniz ve akp nin size dokunmayacağını zaten biliyorsunuz ve onun için bu kadar gamsızsınız.

birşeyi de eleştirmeyi bilin,aksi halde sonuçları kötü olursa altında kalırsınız.

chp yi savunmak gibi olmasın ama daha bugünkü mitinginde chp bayrağına tahammülü yok adamın,ama aynı şey kılıçdaroğlu nun başına gelmişti adam gülüp geçti,bişey demedi =)

anayasa mahkemesinin, yerel bir mahkemenin talebine binayen, telefon dinleme olayının yasallığı konusunda vermiş olduğu kararı aldın, akp - chp çatışmasına çektin helal olsun:)

emin olun akp den önce yasa dışı dinleme için mahkeme kararı gerekmiyordu diyebilirim size. herkez kafasına göre dinleyebiliyordu ( önmeli kişileri )

imamın ordusu mevzuna gelince; gereğinden fazla büyütülmüş bir mevzuudan başka bişey değil. dediğim gibi kimse kalkıpta imamın ordusunu yada fetocuları yada ateisleri konuşuyorsunuz diye sizi dinlemez.

dinleme olayında mantık basittir..

EŞİNİZİ ALDATIYOR ve TEHDİT EDİYORSUNUZDUR, MAHKEMEYE BAŞVURUR karar sonunda telefonlarınıZ dinlenir.. BASİT BİR ÖRNEK ( konusu şikayete bağlı )

yada yasadışı örgütlerle bağlantınız vardır, takibe takılmışınızdır.

uzatmaya gerekyok. her ikiside mahkeme kararı olmaksızın olmaz. karar öncesi yapılan dinlemeler delil sayılmıyor arkadaşlar. onun için içiniz rahat olsun.

bırakın bu kadar cıngardan sonra ÖSYM başkanı ve YÖK başkanı düşünsün dinlenme olayını. yada BDP nin millet vekilleri düşünsün, yada ASELSAN da çalışan mühendislerimizin yapmış olduğu milli SİLAH SANAYİİNDEKİ gelişmeyi çekemeyen ve aynı kurumda görev yapan dışarıya çalışan VATAN HAİNLERİ düşünsün. bırakın SINIRDAN SİLAH SEVKİYATINA GÖZ YUMAN satılmış köpekler düşünsün. bırakın görevini yapmak yada yapmamak karşılıgında çıkar sağlayan RÜŞVETÇİ şerefsizler düşünsün.

size nooluyor. öğrenci dersine baksın - doktor hastasına baksın - anne çocuğuna baksın - asker görevini yapsın - polis trafiği açsın... kimse gelip size kelepçe vurmaz.:)

çok uzattım galiba... mevzuuu boş olunca:)

niğde_gazozu hayatta çok acı çekeceksin.

anayasa mahkemesinin, yerel bir mahkemenin talebine binayen, telefon dinleme olayının yasallığı konusunda vermiş olduğu kararı aldın, akp - chp çatışmasına çektin helal olsun:)

emin olun akp den önce yasa dışı dinleme için mahkeme kararı gerekmiyordu diyebilirim size. herkez kafasına göre dinleyebiliyordu ( önmeli kişileri )

imamın ordusu mevzuna gelince; gereğinden fazla büyütülmüş bir mevzuudan başka bişey değil. dediğim gibi kimse kalkıpta imamın ordusunu yada fetocuları yada ateisleri konuşuyorsunuz diye sizi dinlemez.

dinleme olayında mantık basittir..

EŞİNİZİ ALDATIYOR ve TEHDİT EDİYORSUNUZDUR, MAHKEMEYE BAŞVURUR karar sonunda telefonlarınıZ dinlenir.. BASİT BİR ÖRNEK ( konusu şikayete bağlı )

yada yasadışı örgütlerle bağlantınız vardır, takibe takılmışınızdır.

uzatmaya gerekyok. her ikiside mahkeme kararı olmaksızın olmaz. karar öncesi yapılan dinlemeler delil sayılmıyor arkadaşlar. onun için içiniz rahat olsun.

bırakın bu kadar cıngardan sonra ÖSYM başkanı ve YÖK başkanı düşünsün dinlenme olayını. yada BDP nin millet vekilleri düşünsün, yada ASELSAN da çalışan mühendislerimizin yapmış olduğu milli SİLAH SANAYİİNDEKİ gelişmeyi çekemeyen ve aynı kurumda görev yapan dışarıya çalışan VATAN HAİNLERİ düşünsün. bırakın SINIRDAN SİLAH SEVKİYATINA GÖZ YUMAN satılmış köpekler düşünsün. bırakın görevini yapmak yada yapmamak karşılıgında çıkar sağlayan RÜŞVETÇİ şerefsizler düşünsün.

size nooluyor. öğrenci dersine baksın - doktor hastasına baksın - anne çocuğuna baksın - asker görevini yapsın - polis trafiği açsın... kimse gelip size kelepçe vurmaz.:)

çok uzattım galiba... mevzuuu boş olunca:)

Dinlemelere karşı çıkmak için illa suç mu işliyor olmak lazım?
Bir özelin olması karşı çıkmak için yetmezmi?
Ne zannediyorsun sadece bu söylediğin suçlar için dinlemeler yapıldıgını mı?
O dinleme cihazının başına geçenlerin hepsinin düşündügün kadar masum olacağını mı?

valla bende tam bişi yazıcaktım ama arkadaş tam yazacağımı yazmış =)

daha önce kaçtane çıktı tehdit ediliyorum diye mahkemeye başvuran kişi ama ne telefon dinlenmiş ne de korunabilmiş.sen kime neyi anlatıyon hocam =)

konu size göre boş nedenini ise yukarda anlattım zaten.o yüzden içiniz rahat.

hak hukuk bırakmayan hükümetiniz telefon dinleme konusu olunca birden hak hukuk moduna geçiyor.ne güzel ne güzel =)

neyse siz herşeye he deyin ne de olsa size dokunmazlar.

son olarak söyleceğim şu tarihe bakıcak olursak akp nin ne yaptıklarına,yapacaklarının hiçbirini samimiyetle yapılacağına hiçbirşekilde inanmıyoruz olay bu.

bize ne mi oluyor ? daha ne olacak be ? utanmadan bide bunu soruyosun.

kasetlerin özel olmadığını düşünen bi başbakanı sen kendi oyunla oraya getiriyorsan e haliyle senin zihniyetinde farklı olmayacaktır.

yani ne kaset ne telefon dinlenmesi hiçbiri sizin için özel değil.çünkü zihniyetiniz aynı.

onun için seninle bu konuyu tartışmak çok saçma.

Ben bir şey yapmıyorum bana zararı yok derseniz çok yanılırsınız.
Bir gün evinizde yatak odanıza ve helaya da kamera takarlar.
Ayrıca sizi izleyenlerin SUÇ İŞLEMEYECEĞİNİN GARANTİSİ YOK.

Geri