Telefon Hattı Olmadan ADSL Almak

Øguz

Altın Üye
Reaction score
0
Telefon hattınızı kapattırabilirsiniz. önce dilekçenizi telekoma verin. red edilince il hakem heyetine giderek adsl aboneliği için telefon hattının da zorunlu tutulduğunu, oysaki telefon hattının ve adsl sisteminin birbirinden bağımsız olarak çalıştığını ve telefon hattını kapatılmasınıistediğiniz halde telekomun reddettiğini anlatan dilekçenizi verin. bu şekilde izmitte başvuran vatandaş haklı bulundu. heyet bilirkişi incelemesinde telekomun adls ve telefon hizmetini ayrı ayrı yapabilecek altyapıya sahip olduğunu telefon sinyali ile adls sinyalalerinin farklı olduğunu belirterek tüketici kanunu uyarınca bir hizmetin satşı başka bir hizmetin satın alınmasına şart koşulamayacağından telefon hattının kapatılmasına karar vermiş.

hakem heyetinin karaları kesindir. ayrıca itiraz hükmün icrasını durdurmaz. yaşanan olayda telekom olayı mahkemeye taşımıştır. dava büyük ihtimal devam ediyor. bariz görüldüğü gibi telekom haksız çıkacak olay danıştaya taşındığında artık telekom kardeşim telefon hattın yoksa önce hat al öyle gel diyemeyecek. fakat şu an herkes bireysel olarak bu yola başvurabilir

NOT : Alıntıdır.

Bunu bütün hakem heyetleri yapıyormu.Hakem heyetleri bilirkişiyi neye göre belirliyor.Bilirkişiler gerçekten uzman mı

Vallaha bizimkiler telefonu kapatmayı düşünüyor benimde bu durum aklımda ama.. Hake heyetine

başvursak ne kadar sürede netleşir bu konu... ?

Arkadaslar zaten tüketici hakları derneğinin halı hazırda bunla ilgili davası var arkadasda bahsetmiş zaten, eğer dava kazanılırsa ki bana öyle geliyor artık telefon hattı almak zorunda kalmıcaz :D

Vallaha süper olur yoksa ailem hattı kapatırsa ben kendi adıma bi hat almak zorunda kalcam..

Kullanmadığım hat içinde boş boşuna sabit ücret ödüyeceğim....

Evet artık sadece cep telefonu kullanıyoruz.Fakir olduğumuz için 3 tane telefonumuz var.Çünki kimi arayacaksak hesaplı olsun diye.Telekoma boşu boşuna sabit ücret veriyoruz.Bence bu telekoma KAFAM GİRSİN
Not:Bu olay bir sonuca bağlanırsa haberdar eden arkadaşa teşekkürler

peki ben smile adsl kullanıyorum o nasıl olacak

vallahi harika olur da benim bildiğim sonuçta adsl çin sana bir tel. numarası vermeli telekom, yani böyle olursa, ya senin bağlantını başka bir telefon numarası üzerinden verecek ya tüm internet hatlarını tek hatta toplayacak ya da hepimize beleş telefon hattı vercek :) baklım ne olcek...

hmm benim bildiğim telefon numarası olmadağan bağlanamassın internete adsl de mümkün değil

sabit teLefonumu hiç kuLLanmamama rağmen 14 ytL. ücret ödüyorum durduk yere...
TeLekoma Kafam Girsin..

Geri