TEKEL işçilerinin umudu boşa çıktı

icemen

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
fft5_mf349637.Jpeg

Tekel işçilerinin 49 gündür süren eyleminde yürütülen görüşmelerden sonuç alınamadı.

Özlük hakları için 49 gündür eylemde olan Tekel işçilerinin umudu boşa çıktı.
Geçen hafta Başbakan Tayyip Erdoğan'ın Türk-İş'le yaptığı görüşmeden sonra Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Devlet Bakanı Hayati Yazıcı'ya Tekel işçilerinin durumu ile ilgili çalışma yapması talimatı verilmişti.
Bu kapsamda yürütülen görüşme trafiğinden de sonuç alınamadı. Türk-İş heyeti gün içinde iki kez Başbakanlık'a gelerek görüşmeler yaptı.

Hükümetten 4-C'ye ilişkin bir öneri geldiği öğrenildi. Hükümet görüşmede işçilere 11 ay 22 günlük çalışma olanağı sundu. 4-C'deki çalışma süresi daha önce 10 aydan 11 aya çıkarılmıştı. Ancak 11 ay 22 gün de tatmin edici bir öneri değil, çünkü işçilerin maaşları yine düşecek.

Akşam saatlerindeki ikinci görüşme sonrasında açıklama yapan Türk-İş Başkanı Kumlu, 4-C'nin iyileştirilmesi konusunda bir öneriyle gelindiğini beilrterek "Şu anda son gelinen noktada 4-C'de kıdem tazminatı yok, onu ödeyelim. İzin yok, bunu 22 güne çıkaralım dediler. Talepler karşılanmadığına göre uzlaşma yok demektir" dedi.

Kumlu şöyle konuştu: "Bildiğiniz gibi Başbakan'la görüşmemizden sonra, Maliye Bakanı'na bir çalışma yapmasını söylemişti. Bugün 2. kez biraraya geldik. Mehmet Şimşek ve Ömer Dinçer Bey'le. 3 bakanımızla görüştük. Biz başından beri bu arkadaşlarımızın buranın özelleştirilmesinden dolayı, özlük haklarıyla başka kurum veya kuruluşlara yerleştirilmesini söyledik. 4C kıdem tazminatlarını ödeyelim, izin verelim dediler. Bizim standartlarımıza uymuyor. Uzlaşma yok ve buradan ayrılıyoruz. Önerileri kabul etmemiz mümkün değil. Biz 4857 sayılı yasaya tabii başka yasaya geçmelerini talep ediyoruz. Hükümet 4 C kapsamını istiyor, bu mümkün değil. Uzlaşma yok, görüşmeden ayrılıyoruz. Genel grev kararını değerlendireceğiz. Biz her zaman görüşmeye hazırız."​

KAYNAK

Ekli dosyalar

• fft5_mf349637.jpg
    fft5_mf349637.jpg
    15.3 KB · Görüntüleme: 757
teşekkürler başbakana vergilerimizi tekel beleşçilerine kaptırma

Talepler karşılanmadığına göre uzlaşma yok demektir" dedi.

şunu diyen biriyle neyi uzlaşabilirsin ki

talepler tek taraflı karşılandığında ne zamandan beri uzlaşı adı veriliyor buna ???

herkes aklını-başına devirmeli burası demokrasi ile yönetilen bir ülke , 3-5 çapulcunun özlem duyduğu komünist ülkelerden değil ... siz öylesiniz diye herkes öyle olamaz ve olmayacak da ...

bıktım su tekel işçileri haberlerinden

şunu diyen biriyle neyi uzlaşabilirsin ki

talepler tek taraflı karşılandığında ne zamandan beri uzlaşı adı veriliyor buna ???

herkes aklını-başına devirmeli burası demokrasi ile yönetilen bir ülke , 3-5 çapulcunun özlem duyduğu komünist ülkelerden değil ... siz öylesiniz diye herkes öyle olamaz ve olmayacak da ...

kominizmle ne alakası war tvde goruntuler war turbanlı kadınlarda var onlarda mı kominist yada demokratik bir hak oldugunu bilmiyo musn grevin bilmiosan anlatıyım 12 eylulden sonra turkiyedeki sendikaların halni iscinin durumunu ..........

kominizmle ne alakası war tvde goruntuler war turbanlı kadınlarda var onlarda mı kominist yada demokratik bir hak oldugunu bilmiyo musn grevin bilmiosan anlatıyım 12 eylulden sonra turkiyedeki sendikaların halni iscinin durumunu ..........

türbanlıdan banane daha önemlisi sanane

ben grev hakkına laf etmedim eğer yazımı okursan anlarsın ama okumamışsın reflek muhalefet dediğim olay işte bu

orda tekel işçisi kenarda otururken militanlık yapıp ortalığı karışmaya çalışan militanlaradır benım lafım

gözüyle gören biri olarak ne olup bittiğini anlatmak zor değil ama anlamak sana kalmış

türbanlıdan banane daha önemlisi sanane

ben grev hakkına laf etmedim eğer yazımı okursan anlarsın ama okumamışsın reflek muhalefet dediğim olay işte bu

orda tekel işçisi kenarda otururken militanlık yapıp ortalığı karışmaya çalışan militanlaradır benım lafım

gözüyle gören biri olarak ne olup bittiğini anlatmak zor değil ama anlamak sana kalmış

pravakator hepsi onların orda yatan aclık grevi yatan 40 yasında adamların neler tartısıom kimlerle sen dalgana bak provakatorlerinle

Tekel iscileri cok iyi kazandi bu güne kadar.!!Ama haksizlikta olmamali:bored:Niye memur statüsünde olmak istiyorlar ki??Onlar isci.!Sezar`in hakkini Sezar`a!!!!!!!!!!Diger iscilere yazik degil mi?

hepsinin hesabına bugün itibaı ile 41 milyar para yattı. 4/C ye geçtiklerinde de ortlama 800 ila 900 lira maaş alacaklar

ayrıca iki yıl hiç çalışmadan yatarak milyarlarca para aldılar. Hükümetin yapacağının en iiyisini yaptı

tavzi vermesin

aynen katılıyorum. hükümet fazlasını bile yaptı. normalde hükümet tekel işçilerine 4/c hakkı da vermeyebilirdi. böyle bi zorunluluğu yok ama insanları açıkta bırakmamak için 4/c hakkı da tanıdılar ve onun üzerinde de çalışarak daha fazlasını sundu. normal 4/c de asgari ücret 650 alacaklardı bunlar 800-900 civarı verdiler. ama nankörlük işte..

iyi o zaman sana bana desinler ki 4/c ver arkadaşlar işe gircenmi balıklama atlıyım her şartı kabul ediyim sonrada greve gidelim yok hakkımızı niye vermiyosun bu ne ya işçisin arkadaşım öyle bedevadan 49 gün grev yapmayla memurmu olcaksın ohh valla süpermiş boşunamı okudum ben bu kadar

Geri