Tek Parti İktidarı Bitecek

Newwave

Altın Üye
Altın Üye
Reaction score
0

Tek parti iktidarı bitecek

Foreign Policy, Türkiye'de bundan sonra olabilecekleri öngören bir makale yayınladı

Medeniyetler çatışması teorisinin mimarı olan Profesör Samuel Huntington tarafından 1970 yılında kurulan ve ABD’nin en saygın siyaset dergilerinden biri olan Foreign Policy, Türkiye’de Ak Parti iktidarının son dönemde yaşadığı gerilimi ve bundan sonra olabilecekleri öngören bir makale yayınladı. İki ayda bir çıkan dergide Ian Bremmer imzasıyla yer alan makalede şu ifadeler kullanıldı:

AKP TÜM ÇEVRELERİN TEHDİDİ ALTINDA

2009 yaklaşırken Türkiye’de iyi haber olmaya aday olan gelişmelerin zaman geçtikçe kötüye gittiğine tanık oluyoruz. Ak Parti’nin popülerliği yüzde 32’nin altına kadar indi. Ak Parti, tüm çevrelerin tehdidi altında... Laikler, askerler, medyanın çoğunluğu ve ülkenin en önemli iş adamlarının bir kısmı partiyi eleştiriyor. Eğer DTP’nin kapatılması sokaklarda şiddete yol açarsa bu kez de hükümet milliyetçiler tarafından teröre karşı yumuşak durmakla suçlanacak. Ak Parti aynı zamanda muhafazakar dindar çevrelerden gelen tehditle de karşı karşıya...

TEK PARTİ İKTİDARI BİTECEK

Partinin politikalarından mutlu olmayan ve Ak Parti’nin üst düzey isimlerinin karıştığı yolsuzluk skandallarına kızan dindar çevreler giderek Saadet Partisi’ne yaklaşıyor. Ak Parti halen Türk politikasında dominat güç olarak pozisyonunu koruyor. Ancak son dönemdeki politikaları ülkede siyasi yelpazenin dört bir yanındaki insanları kendisinden uzaklaştırdı. Bundan sonraki seçimlerin Ak Parti ile onu eleştiren laik çevreler arasında her tür gerilimi provoke edeceğine eminiz. Türkiye’nin geleceği için hayati öneme sahip yabancı yatırımın gelmesini ve ekonomik yükselişi sağlayan tek parti iktidarının bu seçimle biterek Ak Parti’nin bir koalisyon hükümete mecbur kalma ihtimali giderek artıyor.

Kaynak

türkiye tek parti iktidarını ilkkez yaşamıyorki, kimsede kazık çakmadı ülke siyasietine elbet miadı dolan çekip gidecektir.. bu milletin değerlerine sadık kalıp, eski yanlışları çapulcuları ,darbe ve cunatacıları, devlet adını kullanan içerdeki çöreklenmiş devletçik derdi olanları tek tek ortaya çıkartacak, maddi ve manevi kalkınmayı sağlayacak her iktidar bu halkın gözünde değer bulur.. ha akp olmuş ha demokrat parti ha mhp ha saadet.. ama sırtını dönen tek partiler nasıl unutulmuyor ve hala iktidar yüzü göremiyorsa milletin hayrına iş görenlerde unutulmaz. akp gider bir başkası gelir, büyüklenmek yok ,3 dönemde görevi hakkyla götüremesse gitmesinide bilecek.

Zannetmiyorum.Ak parti 2011 de son kez gelecektir.Erdoğan dedi zaten yeni birşey değil ki!!
Ama iddisına varım 2011 de Ak parti kazanacak hem bildiğim birşey var hemde bazı nedenlerden dolayı.

Erdoğan Çankaya köşküne çıkınca.ihtimal AKP de tıpkı Özal sonrası ANAP'ın durumuna düşecektir.

Zaten amaç şimdiki iktidarı şimdi devirmek.Tayyip köşke çıktıktan sonra statüko için çok geç olacak.

Birden fazla partiden oluşan bir hükümet ülkeye bir şey getirmiyor tam aksine zaman kaybı. O gidip onu iknaya çalışıyor bu gidip bunu. ABD yi görüyorsunuz. Bir başkan çıkana kadar önce Demokratlar kendi arasında Cumhuriyetçiler kendi arasında yarışır. Kendi tabanlarından galip geleni örneğin demokratı hemen hemen tüm demokratcılar destekler. Sonra demorat-cumhuriyet kapışır ortaya bir başkan çıkar ve herkes başkanını sahiplenir. O başkan iyi kötü ülkesine bişeyler yapar ve halk beğenirse 4 yıl sonra gene seçer.
Ama bişeyleri yaptığı dönemde hergün muhalefet medya vs vs tarafından yerden yere vurulmaz. Netice de bişeyler yapar gider. Ama bizim ülkemizde adam tek basına iktidarken bile zor adım atıyorda koalisyonu varın siz düşünün geçmişe bakın.

Parmak kaldırdığını gördüm yoksa iddiayamı gireceksin.Ben varım....Haa bildiğime gelince tahmini zor tabi söylemem.Varsan ben burdayım....

evet parmak kaldırıyorum
akp bir daha tek başına iktidara gelemeyecek
koalisyona girer mi orası tartışılır

Parmak kaldırdığını gördüm yoksa iddiayamı gireceksin.Ben varım....Haa bildiğime gelince tahmini zor tabi söylemem.Varsan ben burdayım....

Adnan Oktar sapığının (motorcu tarikatı) mehdi olacağını iddia ettiğin bir çok paylaşımın var forumda. Ben seninle iddiaya hazırım. Lütfen bunu kanıtlar mısın?

Adnan Oktar sapığının (motorcu tarikatı) mehdi olacağını iddia ettiğin bir çok paylaşımın var forumda. Ben seninle iddiaya hazırım. Lütfen bunu kanıtlar mısın?

:D Sırrım bana kalsın madem öyle bu sayfayı not ediyorum.Ölmezde yaşarsak hep birlikte göreceğiz.Metehan ve madness kardeşlerim sakın yanlış anaşılmasın savaş değil sadece fikir.
İkicsi ben hiçbir zaman Oktar Mehdi'dir demedim sevdiğim bir insandır o ayrı.Darwinizmi kim çökertseydi örneğin siz yapsaydınız bende sizi baş tacı ederdim...
Artı Mehdi'yi bulmak kolay değil ancak imanın nuruyla tanınır ve gizlidir.Daha çıkacağı zamana var tabi zannediyorum az kaldı...
Eğer Mehdi'dir demişsem yada biryerde yazmışsam gösterin bir daha ayak basarsam namerdim....
Ben sadece 2011 iddia ettim.2 kişi hayır dedi...Bende evet diyorum.....
Selametle....

ne üzüyosun kendnizi paşalar

epirsenizde köpürsenizde 5 yıl daha tayyip başbakan :)

alternatifi yok boşuna kasmayın ve hayal kurmayın 5 yıl daha akparti ye sabredeceksiniz sonrası evet anap gibi olma ihtimali var yalnız tayyib erdoğan konuşmalarında hep şuna değiniyor 'biz dersimize iyi çalıştık ' 1 yerlere mesajlarmı veriyor ?aanlayan anlamıştır o kadar arif var çünkü

BİTMEZZZZZ

Ahada Buraya Yazıyorum ''BİTMEZZZZ''

Elektrikler kesilir, trafolar patlar, mühürsüz çuvallar geçerli sayılır, sayıldıktan sonra imha edilmesi gereken oylar bir şekilde çöplerden çıkar ,ahırlarda kayıtlı yüzlerce sanal seçmen oy kullanır cemaatın güvenlikçileri Hakka hizmet için her türlü hileye göz yumar ,çingeneye altın aç olana makarna üşüyene kömür köpeklerede kemik dağıtılır.

Veeeee hiç bir şey değişmez ........Ahada buraya yazıyorum ''DEĞİŞMEZZZ''

Sansar gibi kanını emdi bu ülkenin bir daha gelse ne oluuur gelmese ne olur. Halk bütün bunlara rağmen onu hala başımıza getirirse bu halka da yazıklar olsun. Nice akp ye oy veren işçilerin sonunu görüyoruz televizyonlarda

Geri