TBMM'de skandal öneri!!! DTP'den 'demokratik özerklik' projesi!!!

ramo46

New member
HH Üyesi
Reaction score
0
DTP, Abdullah Öcalan’ın ortaya attığı ve “demokratik özerklik projesi” olarak adlandırdıkları...

DTP, Abdullah Öcalan'ın ortaya attığı ve "demokratik özerklik projesi" olarak adlandırdıkları,
Türkiye'nin federasyonlara bölünmesini öngören 2007 kongre kararlarını Türkçe, Kürtçe ve
İngilizce bastırıp milletvekillerine dağıtarak Meclis'i karıştırdı.

Cumhuriyet Gazetesi'nden Ayşe Sayın'ın haberine göre, DTP'liler uzun süre tartışılacak yeni
bir girişime imza attı. DTP, Diyarbakır'da 24 Ekim 2007 tarihinde yapılan "Demok-ratik Toplum
Kongresi"nde hazırlanan ve Kasım 2007'de yapılan 2. Olağan Kongre'de ise
"Siyasi Tutum Belgesi" olarak parti tüzüğüne giren Demokratik Özerklik Projesi'nin kamuoyuna
sunulup tartışılması için kitapçık hazırladı. Parti hakkındaki kapatma davasının en temel
dayanakları arasında yer alan kitapçık Kürtçe, Türkçe ve İngilizce basılıp, önce Meclis'teki
milletvekillerine, bakanlara ve büyükelçiliklere gönderildi. 64 sayfadan oluşan kitapçık,
23 Ekim'de tamamlanarak postayla milletvekillerinin sekreteryalarına ulaştırıldı.

Federasyon önerisi

DTP ve PKK'nin sembol renkleri "sarı-kırmızı-yeşil" renkli bezemeleriyle dikkat çeken ve
Türkiye'nin temelde federasyonlara bölünmesini öngören kitapçığa CHP ve MHP
milletvekilleri tepki gösterdi. CHP Genel Saymanı Mustafa Özyürek, "Türkiye'nin federasyona
bölünmesi öngörülüyor. Herhalde Meclis çatısı altında ilk kez Kürtçe bir yayın dağıtılıyor" dedi.

Abdullah Öcalan'ın avukatları aracılığıyla "tartışmaya açılması" talimatını verdiği "demokratik
özerklik" projesi Türkiye'nin 20-25 özerk bölgeye ayrılmasını öneriyor. Kamuoyuna
açıklandığında büyük tepki toplayan proje, "Türkiye'nin üniter yapısına saygı gösterilmesi
koşuluyla yerel ve bölgesel özerk yapıların önünün açılması, resmi dil ve bayrağın bütün
Türkiye için geçerli olmakla birlikte her bölgenin kendine ait sembolleri ve renklerine izin
verilmesi"ni içeriyor.

‘Valileri halk seçsin'

Parti tüzüğü haline getirilen projeyle, her bölgenin kendi ismi ile adlandırılacağı yeni bir
yönetim biçimi oluşturulması, yerel yönetimlere daha fazla yetki verilmesi, valilerin halk
tarafından seçilmesi talep ediliyor. Kürt dili ve kimliğinin anayasal güvenceye alınması
istenen projede, "Trabzon, Diyarbakır, Van, Erzurum gibi illerin bölgesel metropoller ilan
edilmesi, Kuzey Irak yönetimi ile dostane ilişkiler geliştirilmesi, yerel kaynakların
yerel yönetimlere aktarılması" önerileri sıralanıyor.

http://www.medyafaresi.com/index.php?hid=17874&cid=5

evet bende okudum. malesef akepe iktidarsızlığı memleketimi ne hale getirdi. oysaki BAĞBUĞUM o çakala ahow tv de haddini ne güzel bildirmişti. şimdiki cesaretlerine bak. yazıklar olsun böle hükümete

ancak hesap günü yaklaşıyor diye hissediyorum.

Bu lafları bu hainlere söyleyebilme cesaretini verenler utansın diyorum, başka da birşey demiyorum.

Teşekkür ederim yorumun için.
Bu yazıyı okurken müthiş öfkelendim.TBMM de böyle birşey olamaz dedim.
Her fırsatta demokrasi isteyen,insan haklarını dilinden düşürmeyen DTP
bu yaptıklarından sonra derhal içeri tıkılmalıydı.Darbeye zemin hazırlamak
için sözde çete kuran insanlar daha idddaname açıklanmadan içeri alınmadımı?

Dtp nin hazırlayıp sunduğu belgelerle suç işliyor değilmi?
bu belgeler delil teşkil etmezmi?

Öfkelendiğim bir hususta*** formda o kadar kel alaka konu var ...
bu konu için iki yorum aldım .Derdim o değil fakat , olayıda kavrayabilmiş
değilim.

Teşekkür ederim yorumun için.
Bu yazıyı okurken müthiş öfkelendim.TBMM de böyle birşey olamaz dedim.
Her fırsatta demokrasi isteyen,insan haklarını dilinden düşürmeyen DTP
bu yaptıklarından sonra derhal içeri tıkılmalıydı.Darbeye zemin hazırlamak
için sözde çete kuran insanlar daha idddaname açıklanmadan içeri alınmadımı?

Dtp nin hazırlayıp sunduğu belgelerle suç işliyor değilmi?
bu belgeler delil teşkil etmezmi?

Öfkelendiğim bir hususta*** formda o kadar kel alaka konu var ...
bu konu için iki yorum aldım .Derdim o değil fakat , olayıda kavrayabilmiş
değilim.

Sevgili Kardeşim
hiç öfkelenme

hapisteki pkklı o...puyu milletvekili yapıp meclise soktular
hatta yetmedi cumhurbaşkanlığı köşküne davet ettiler
sonra dağlıca ve aktütüne saldırıp askerlerimizişehit ettiler
yetmedi koskoca kuvvet komutanlarına ve genelkurmay başkanına
hesap ver paşa deme cüretini gösterdiler
ve daha sayamayacağım bir çok rezilliğe elbirliği ile imza attılar
ne oldu
hiçbirşey
sabrımızın sınırını zorluyorlar
bunu yaptık birşey olmadı bide bunu yapalım diyorlar
dört koldan birden
şerefsizce hayasızca fütursuzca saldırıyorlar
Cumhuriyetimizin ilkelerine ve onun bekçisi ordumuza

Bende diyorumki
tarih hepsini yazıyor
gün gelecek bu asil millet hesabını soracaktır bir bir
kimse heveslenmesin
ağızlarından akan salyaları o sözde üç renk bayraklarına silsinler

ya çok doluyum forum kurallarını çiğniyeceğim şimdi

Bir kere boyun eğilmeye görsün. Sonra herkese eğersin. Amerikancı olursan, amerikanca da konuştururlar kürtçe de şerefsiz herifler. ppkyı süpürmedikçe daha çok dtp görür bu devlet

dtp iyice zıvanadan çıktı kapatılacaklarını anlayınca bebek katilini savunma halkı galeyana getirme pkknın sözcülüğünü yapma misyonlarını daha bir ön sıralara çıkardılar bu verdikleri kitapçık ülkenin parça parça yapılmak istemesinden başka bir anlam içermemektedir.ama hala dokulmuzlıkları kaldırma vaadiyle gelip o dokunulmazlıklar sayesinde mecliste kalabilen bir hükümetin bu dokunulmazlıkları kaldırmamasından dolayı bunlar hala yargılanamamaktadır.ama adalet elbet yerini bulur.ama umudumu kaybetmedim bugün çocuklara taş attıranlar yarın hapisane duvarına çentik atarlar.

Geri