Tayyip Türk mü? -1-

hırant dink te ben Türküm diyordu.
tayyipi savunmak için kasma tayyipin cibiliyetini iyi biliriz,fetulahında cibiliyeni iyi biliriz bülent arınçında cibiliyetini biliriz.

Türklüğe düşman olanların kanında akan ihaneti iyi biliriz.

muhsin yazıcıoğlu için dostlar bizi pazarda görsün hesabı yalandan arama yapanlarıda biliriz.

üç gün boyunca enkaza ulaşamayan köylüler değil DEVLETTİ, devleti yönetenler nasıl yönetiyorki bu kadar kısa zamanda olaya müdahale ediliyor.devleti yönetenlerin ruhunu biliriz.

seninkini bilemem türklüğünü felan ama o koyduğun adamın yani Başbakan R.Tayyip Erdoğan"“Türk, Kürt, Laz, Çerkez, aklınıza ne gelirse, hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliği altında bir ve beraber olacağız. Alt kimliklere saygı duyacağız. Ancak hepimizin bir üst kimliği var. Nedir o? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.”

http://www.turksolu.org/97/erdem97.htm

ne kadar bu siteyi sevmesemde söylencek bi sözü söylemişler...:goz::goz::goz:

“Sayın Başbakan bölgeye geldi ve tekrar umut verici açıklamalar yaptı. Bu anlamda Türkiyelilik kimliği çerçevesinde çözüm ve tartışma durumunu yeniden gündeme getiren bir söylem kullandı.” (10 Aralık 2005) BUNU SÖYLEYEN APONUN SAĞ KOLU MURAT KARAYILAN İTİ

“Başbakan’ın kullandığı kavramları daha önce ben kullanmıştım, bu kavramlar bana aittir. Başbakan, bu kavramları aslında biliyor, ancak AKP ne kadro olarak, ne de zihniyet yapısı olarak buna hazır değil. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığını anayasal üst kimlik olarak kabul ediyoruz. Alt kültürlere engeller kaldırılmalı.” BUNU SÖYLEYEN İMRALIDA YATAN APO KÖPEĞİ

“Türk, Kürt, Laz, Çerkez, aklınıza ne gelirse, hepsi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı üst kimliği altında bir ve beraber olacağız. Alt kimliklere saygı duyacağız. Ancak hepimizin bir üst kimliği var. Nedir o? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız.” BUNU SÖYLEYEN AK PARTİSİ GENEL BAŞKANI VE TÜRKİYE CUMHURİYETİ BAŞBAKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN .......

senin türklüğün kimseyi ilgilendirmez evet ama bende rizeliyim o zaman bende şöylemiyim diye soru sorarak kendi durumunu tartışma konusu eden de sensin .çünkü soru sormuşsun .kime sorduğunda belli değildi bende yine senin türklüğüne laf etmeden yanıt verdim .şimdi neden alınmışsınız sevgili smodumuz ....

verdiğiniz linkte basbakan ben türküm eşimde arap demiş evet gördüm...bu sözleri kendi ağzından duyamadık ama ..sadece gazateye demeç vermiş .oda nereye? new york times gaztesine .ne bilelim ne kadar doğrudur değildir .belki yandaş medyanın uydurduğu bir haber .ben kendi ağzından duymak istedim kendi sesinden ..nasıl apoya sayın şehitlerimize kelle diyor ya işte o şekilde kendi sesinden ..beni baskası inandırmaz .ayrıca şu sözleri söyleyen de yine bu basbakan değilmi .bir türk bu sözleri kime hizmet için söylesin ....

TAYYİP ERDOĞANIN TÜRKLÜKLE İLGİLİ SÖZLERİ

'' Sen ne Mutlu Türküm dersen diğeride Ne mutlu kürdüm der ''

“Biz de, Türkiye’de Türkiyelilik bilincini yakalamalıyız. Bunu bir de Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı bilinci ile zenginleştirmeliyiz.”

“Etnik unsurlar vardır. kürt’ü vardır, laz’ı, çerkez’i, gürcü’sü, arnavut’u, boşnak’ı, Türk’ü vardır. Bunlar ülkemizde bir alt kimliktir. Bunun bir tek üst kimliği vardır; o da Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığıdır.”

“kürt sorunu ve şu anda adını saymadığımız tüm siyasal, ekonomik veya kültürel sorunlar, ülkenin genel prensiplerinden ayrıştırılmamalıdır. Hepsi, demokratik Cumhuriyet prensipleri içerisinde ele alınmalıdır”. (Demokratik Cumhuriyet söyleminin terörist başı Abdullah Öcalan’ın tezi olduğunu hatırlatmak isterim)

“Türk Türküm, kürt kürdüm, laz lazım, çerkez çerkezim diyebilecek. Hepimizin üst kimliği Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır. Türk, kürt, çerkez, laz aklınıza ne gelirse hepsi Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşlığı üst kimliği altında bir ve beraber olacağız. Alt kimliklere saygı duyacağız. Ancak hepimizin bir üst kimliği var. Nedir o? Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığıdır”

Başbakanımızın Gürcistan’a kalabalık bir milletvekili heyeti ile yaptığı seyahatte ettiği sözler şunlar:

“Ben de Gürcüyüm. Ailemiz Batum’dan Rize’ye göç etmiş bir gürcü ailesidir"

sevgili smod ..muhsin yazıcıoğlu konularındaki yorumlarına bakarak senin milliyetçi bir insan olduğunu düşündüm ve sana hemserin sayılan ozan arifin de bu konuda bir kaç şiirini eklemek istiyorum ....

Kimlik - Ozan Arif​

Dinle ehl-i siyaset, yani siz ehl-i gaflar!
Hep sizden mi çıkacak, bu çirkin ihtilaflar...
Şu alt kimlik, üst kimlik, lafları nasıl laflar?

Bunlar Batı'nın ağzı, bunlar gavur fendiler,
Türkiye'de tek kimlik, Türklük'tür efendiler...

Tarih bağı, din bağı, damardaki kan bağı,
Kültür bağı, dil bağı ve ortak vatan bağı,
Bu bağlar, bir milleti millet yapan can bağı...

Bu bağları çürüyen, milletler tükendiler,

Ne Kürt, ne Laz, ne Çerkez, bunlar ayrı ırk değil,
Türklük'ten ayrı kimlik, gerektiren fark değil,
Bu bir farksa o zaman; Avşar, Yörük Türk değil,

Hiç olur mu öyle şey, onlar Türk'ün kendiler,

Şimdi kimi soracak; 'Kürt'ler Türk müdür yani?'
'Türk'tür tabi ne sandın, ayrı ırk mıdır yani?'
'Hasan' 'Hasso' olmuşsa, bu bir fark mıdır yani?

Bakmayın 'Apo' gibi piçlerle kirlendiler,

Ana Türk'tü, baba Türk, hepsi birer kardeşti,
Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, bu sebeple birleşti,
Türk Milleti olarak, Türkiye'ye yerleşti.

Ay-yıldız'ın altında, düvelleri yendiler,

Nabızları bir attı, gönülleri bir vurdu,
Bu kardeşler bin yıldır, omuz omuza durdu,
Çocukları evlendi, yeni yuvalar kurdu,

Torun-toprak oluştu, onlar da evlendiler,

Şimdi Karadeniz'de, bir Gürcü'ye bir Laz'a,
Türk değilsin de de gör, gelir boğaz boğaza,
İstersen Palu'ya git, Zaza da aynı Zaza,

Bunlar size gelip de, kimlik mi dilendiler,

Erzurum'da 'dadaş'lar, Elazığ'da 'gakkoş'lar,
Türklüğüne laf etsen, yedi ceddinden başlar,
Küfürle de bırakmak, haşlar adamı haşlar,

Onlar Türk'ün yumruğu, ne başlara indiler,

Bu isimler ya bir boy, ya aşiret adıdır,
Her birisi Türklüğün, lezzetidir, tadıdır,
Mensupları milletin öz be öz evladıdır,

Anadolu denilen, beşiğe belendiler,

Herkesin bir boyu var, şuyum-buyum der elbet,
Velakin Türklüğünden, taviz vermez bu millet...
Siyaset yosmaları, illet etmeyin illet...

Millet sizi seçerken, Türk diye güvendiler,

Ozan årif diyor ki; bu deveyi güdecek,
Türkiye'de yaşayan, Türk'e biat edecek,
Haa... 'Ben etmem' diyorsa, def olacak gidecek,

Uzatmaya gerek yok, denecekler dendiler,

Ozan Arif​

Geri