Tayyip memurluğu modeli!

MARCUSX

New member
Reaction score
0
Tayyip memurluğu modeli!

Tanrı büyüktür! Bana uzun ömür versin; neler görüp, neler duyacağım. ABD’liler geçen yüzyılın başında “bant sistemini” buldu. İnsanların beyin ve kol gücü kalitesini, üretimi rekordan rekora koşturacak şekilde geliştirdiler.

ABD’liler süper oldu.

Japonlar da müthiş adamlar.

“Kalite Çemberleri Modeli”ni yarattılar, sıfır fire, sıfır hataya ulaşmayı ibadet edinmiş insan malzemesi hamuruyla Japonya’yı yeniden yarattılar. Üretimde “kalite denetlenirdi” Japon’un bulduğu modelle “kalite üretilmeye” başlandı. İster işçi olsun, ister memur, ister müdür olsun ister amir tüm çalışanlara; yüksek kaliteye, yüksek verime, yüksek beceriye ulaşmak için her türlü inisiyatifi alma ve hatta istediği zaman bant sistemini durdurabilme yetkisi verildi.

Japonlar da süper oldu.

Almanlar da geri durmadı.

“Amerikalı’nın bant modeliyle Japon’un yalın üretim modelinin sentezini” bulup çıkarttılar. Beyin ve kol emeğini önce hatasızlıkla ve sonra da Alman çalışkanlığı ile buluşturup “Alman malı sağlamlığını” dünyaya kabul ettirdiler.

Almanlar da süper oldu.

Biz zaten süperdik!

Kayırma, kollama.

Az emek, çok avanta.

Yakınımdır, tanıdığımdır, partimizdendir, cemaattendir, bizdendir “üfürüklü-küflü negatif seçme (iyi adama iş yok, kötü adama en iyi işi verme) modeliyle” günümüzü gün edip, bugünlere geldik.

Ben bekliyordum!

7 yılı doldu, AKP iktidarı, onun beyin takımı, bize özgü yüzde yüz yeni yerli bir model bulacak ve önce “memur kadrolarında çalışan insan malzemesini” Türk-Kürt-Laz-Çerkez-Gürcü elde ne varsa mozaik insan malzemesiyle mayalayıp; “iyi adama iyi iş, torpilli, avantacı kötü adama kötü iş” vermeyi hedefleyen pozitif seçmeye toplumu geçirecekti. Gerçek demokrasi “bu pozitif seçme modeline” geçişle ancak mümkün olacak, Türk toplumu da Japonlar gibi “kalite üretme inisiyatifine” atlayacaktı!

Ve müjdeli haber geldi.

Çalışma Bakanı Ömer Dinçer, yoğun çalışmaları sonunda yüzde yüz yerli yeni bir modeli buldu. Bu buluş, dün gazetelere ve TV’lere haber oldu.

Okumuşsunuzdur.

Memurlar ikiye ayrılacak.

Eskiden kadroya alınmış, derecelendirilmiş “devlet memurları” ilk bölümü oluşturacaklar. Bunlar alt kademe memurları yani vatandaş Tahsin’in, Temel’in, Tahir’in memurları olmaya devam edecekler. Çalışma Bakanı’nın kendi ağzından açıkladığı tespitlerine göre; “devlet memurlarının yüzde 36’sı vasıfsız. Yüzde 11’i kamuya hizmet üretmekten uzak. Bu, domuz gribinden daha tehlikeli.” O yapıyı değiştirmek gerektiği için “devlet memuru”nun yanına dışarıdan memur alınacak, müsteşar, müsteşar yardımcısı, genel müdür, üst kurul üyesi olarak atanacak ve adına “Uygulama Memuru” denilen yeni kadrolar kurulacak. İyi anlatsın, herkes anlasın hem de Başbakan Tayyip Erdoğan’ı çağrıştırsın diye ben “Uygulama Memurluğu”nun adına “Tayyip Memurluğu” diyorum. Tayyip Memurluğu kadrosundan alınanlar içerideki eski vatandaş Tahir’in verimsiz, vasıfsız memurlarını; yüksek çalışkanlık, yüksek üretkenlik, yüksek kaliteye geçirmek aşısı görevi üstlenecekler.

İster inan, ister inanma!

Türkiye de süper olacak!

Kamu çalışanlarını “kalite üretmenin memuru” yapacak ve gerçek demokrasinin altyapısını oluşturacak modellere geçirecek yerde onun bunun memuru diye ikiye bölüyorlar.

7 yılda buldukları yenilik:

Tayyip Memurluğu oldu.

Daha neler duyacağız!

NECATİ DOĞRU

Geri