Tayyip Bey’in hoşuna gitmeyecek döküm

Thorpedo

New member
Reaction score
0
BAŞBAKAN kürsülerden bağırıyor: "4.5 yılda Türkiye’yi uçurduk, uçurduuuuk."

Şimdi Tayyip Bey’in Türkiye’yi nasıl ve nereye uçurduğuna bakalım:

Dünyanın en yüksek faizi Türkiye’de...

Dolarlarını getirip Türk parasına çeviren yabancılar yüzde 22 faizi cebe indiriyorlar.

Bu nedenle Türkiye’ye giren sıcak para 80 milyar doları geçti.

Borsanın yüzde 72’si yabancı yatırımcıların elinde.

Bankacılık sisteminin yüzde 42’sini yabancılar satın aldı.

Bir kez daha AKP iktidar olursa bu oranın yüzde yüze yaklaşacağına kuşku yok.

AKP iktidarında 80 yıllık cumhuriyet dönemindeki kadar borç yapıldı...

Türkiye’nin borcu 407 milyar dolar oldu. Yoğun özelleştirmelere karşın borç azalmıyor hızla artıyor.

İşsizlik facia...

Resmi rakamlara göre 3 milyona yaklaşıyor. Gerçek rakam nedir bilinmiyor.

Avrupa’nın en pahalı mazotu Türkiye’de satılıyor...

Türk insanı elektriğe Avrupalı’dan on kat fazla para ödüyor...

* * *

Belki Tayyip Bey kızıyor ama ne yapalım. Döküme devam:

Türkiye’deki büyümenin bütün rantını nüfusun sadece yüzde 5’i paylaşıyor. Yüzde 95’i havasını alıyor.

Bütün ekonomilerde büyüme görüldü. Türkiye’deki büyüme gelişmekte olan ülkeler ortalamasının altında kaldı. Yatırım yaparak, üretimi artırarak değil, ithalatımızı patlatarak, borçlanarak büyüyoruz.

4.5 yıllık AKP iktidarında yoksulluk, yolsuzluk, yoksunluk görülmemiş boyutlara çıktı...

Yolsuzluk ve talanın adı AKP ile bütünleşti

Vatandaş buna "Ali Dibo" adını taktı. Hemen her ilde "Ali Dibo"lar patladı.

Medya Başbakan ve bakanların çocuklarının 4.5 yılda nasıl servet sahibi oldukları haberleriyle doldu taştı...

AKP yandaşları para ve servet sahibi olurken 18 milyon insan yoksulluk sınırının, 1 milyon insan da açlık sınırının altında kaldı...

İşçi, memur, küçük esnaf, çiftçi başta olmak üzerene bütün dar gelirli kesimler perişan hale getirildi.

AKP iktidarının beceriksizliği yüzünden terör yeniden tırmanışa geçti...

Dış politikada hemen her mevzi yitirildi veya yitirilme noktasına getirildi...

Kıbrıs davasının peşi bırakıldı...

Avrupa Birliği Allah’a havale edildi.

Yunanistan’la sorunlar belirsizliğe itildi.

Kuzey Irak’taki gelişmeler sadece seyrediliyor.

* * *

Bütün bu döküme karşın Tayyip ile Abdullah Gül halkın karşısına çıkıp "Türkiye’yi uçurduk, uçurduuuk" diye bağırıyorlar.

353 milletvekiliyle 550 kişilik parlamentoda cumhurbaşkanı seçemeyen bir iktidar olarak boyunlarını büküp mazlumu oynuyorlar.

Meydanlarda din tüccarlığı yaparak, yoksul insanlara sadaka dağıtarak onların oylarını satın almaya çalışıyorlar.

Oy uğruna tarikatlara, cemaatlara teslim oluyorlar.

Sizce Tayyip Bey neden muhalefetten fellik fellik kaçıyor?

Adamın önüne yukarıdaki dökümü koyuverirler de ondan.

Tufan TÜRENÇ
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
KAYNAK

1-)Dünyanın en yüksek faizi Türkiye'deydi.Bi zamanlar 150%
2-)Dış borç 470 milyar olmadı 200 milyar civarı ve bunun büyük kısmı özel sektörün.kamunun değil.

Bİze Bİr Fİl Yetmez Az Daha GÖnder!

jangofet' Alıntı:
1-)Dünyanın en yüksek faizi Türkiye'deydi.Bi zamanlar 150%
2-)Dış borç 470 milyar olmadı 200 milyar civarı ve bunun büyük kısmı özel sektörün.kamunun değil.

Thorpedo öncelikle sana teşekkürler.

jangofet senin yazdıklarını okurken neden bilmem aklıma Nasrettin Hoca'nın Timur'un huzuruna;göndermiş olduğu filden şikayette bulunmak üzere gider ve ......:)

Siz Başbakanı hiç dinlemiyorsunuz, iddaların hepsine cevabı verdi siz onun günahını almaya devam edin. Ben yoruldum artık iftiralarınıza, çamurlarınıza ıspatlarıyla cevap yazmaya. Biri gidiyor biri geliyor Akp nin başarısına kulp takıyor, böyle cesaretli forumlarda muhalefet propagandası yapılıyor. Başbakan baykalla neden tv ye çıkmadığını cevap verdi. Baykalın kişiliği böyle bir tartışmaya müsait değil dedi ve bana göre 100 de 100 haklı. Sürekli iftira ve çirkin sözlerle miting lere toplanan insanları kandırıyor. Akp li türkiye çin ve tükmenistan gibi en hızlı büyüyen ülkelerden biri neyse kime anlatıyorum. Az kaldı...

Baskani dinliycek bisey yok. Türkiye Cumhuriyetinde Basbakanlik yahut cumhurbaskanlik yapacak kisinin kökü TÜRK olmali. Oglu gelini Amerikan vatandasi esinin ne halt oldugu belli degil kendinin cifte vatandasliginin olmadigi belli olmayan bir adamin TR nin basinda ne isi var. Önce Türk lügünü kabullenip sapina kadar Türk olmali sona oy istemeli. Milleti Dikiyor Sizler hala Dis Borc ic Borc Diyorsunuz okadar borcu azaltida neden hala bir ilerleme yok neden hala issiz sekilde burada sabah aksam mesajlari takip ediyosunuz kendinizi kandirmayin biraz uyanik olun.

ben R.T.ERDOGAN I tırnagımın pis.. kadar sevmeyen biri idim. konusmalarından ürkerdim. şu anda bile sevdigim söylenemez. ama yigidi öldür hakkını inkar etme demişler. herkes dort dortluk degıl herkesın yanlısları var. ama bu adamın 3-4 yanlısı varsa 10-15 dogrusu var. ee o zaman bu adam demekkı kotunun en ıyısı. ha yanlış yaptıgı zaman kulaklarından cekıldımı zaten hızaya gelıyor . ılımlı bırı bence ona bır sans daha tanımak lazım. ha ben bu arda ak partılı degılım gecen secımlerde oyumu chp ye attım bunuda bılesınız . sadece ulkemız refah bır ulke olsun kım ıyı ve ıyı yonetecek ıse o gelsın sag-sol fark etmez..

biz Başbakanı dinlemekten sıkıldık orası ayrı bir konu (şehitlere kelle,teröristbaşı öcalana sayın ya da El Kadıya kefilim,halkı azarlamasından)

ama

böyle cesaretli forumlarda muhalefet propagandası yapılıyor

yeri geldiğinde demokrasi yandaşlığında ve halkçılık konusunda mangalda kül bırakmayan bir partilinin yukarıdaki tarzda "tehditvari" yorumlarla adeta "aba altından sopa gösteren AKP oligarşisini" ortaya koyuyor.

ve diyoruz

"Mağrur olma padişahım, senden büyük Allah var!"

Bu yüzden yurtiçi ya da yurtdışı kaynaklı sadece yandaş besleyen her türlü zümre egemenliğine(oligarşiye) hayır!!!

Mustafa Kemal Atatürk demiş ki;
"Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir"

FLECH arkadaşım ben kimseyi tehdit etmedim yanlış mı anlaşıldım.
Fortminor, bende çok duydum akp yi amerikanın getirdiğini ama birde şöyle düşün bunun altından çıkan manayı.
Türkiyede seçim yapılıyor ama oylar amerikanın dediği şekilde sayılıyor. Amerikanın dediği parti barajı geçiyor veya baraja takılıyor. Burası muz cumhuriyetimi böyle birşey mümkünmü.

K£ĿWΪNAТǾЯ' Alıntı:
FLECH arkadaşım ben kimseyi tehdit etmedim yanlış mı anlaşıldım.
Fortminor, bende çok duydum akp yi amerikanın getirdiğini ama birde şöyle düşün bunun altından çıkan manayı.
Türkiyede seçim yapılıyor ama oylar amerikanın dediği şekilde sayılıyor. Amerikanın dediği parti barajı geçiyor veya baraja takılıyor. Burası muz cumhuriyetimi böyle birşey mümkünmü.

muhalefet yapmak veya iktidar partisini desteklemek demokratik bir hak ve özgürlük olduğuna göre
"cesaretli forumlar" tam olarak ne anlama geliyor???
unutma ki,herkes iktidarın istediği gibi yazmak zorunda değildir
Bu durum bana Bülent Arınç'ın geçen günlerde konuşan bir çiftçiye terbiyesiz demesini anımsattı

Arınç, çiftçiye kızdı

MANİSA'nın Sarıgöl İlçesi’ne bağlı Bağlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hizmet binasının açılışı sırasında yaptığı konuşmasını, “Çifçiyi öldürdünüz. Alaşehir Suma Fabrikası'nı sattınız. Üzümün kilosu 40 Ykr'tan satıldı'' diye laf atan 70 yaşındaki sekiz torun sahibi Mehmet Boğa, TBMM Başkanı Bülent Arınç'ı kızdırdı. AKP'ye oy verdiğini de söyleyen Mehmet Boğa'yı, “Sağdan soldan laf atarsanız, hem kötü niyetli hem saygısız olursunuz'' diye azarladı. Arınç, Sarıgöl Belediye Başkanı CHP'li Ömer Karca'ya da dönerek “Sen de harekete geçersin. Eğer birileri buraya özel adam gönderirse, sen onları tanırsın, kulaklarından çekersin. Çekemezsen bana söylersin, ben icabına bakarım'' dedi.
Seçim bölgesi Manisa ve çevresinde gezilerini sürdüren TBMM Başkanı Bülent Arınç, bugün de Bağlıca Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin hizmet binasını, düzenlenen törenle hizmete açtı. Manisa Valisi A. Refik Arslan'ın da katıldığı açılış töreninde konuşan Arınç, çiftçiye her zaman destek olduklarını belirterek, “Üzüm konusu önemli. Bu nedenle gerekli önlemler alınmaktadır'' derken, üzüm üreticisi Mehmet Boğa, “Çifçiyi öldürdünüz. Alaşehir Suma Fabrikası'nı sattınız. Üzümün kilosu 40 Ykr'tan satıldı'' diye bağırdı. Mehmet Boğa'nın bu sözlerine sinirlenen Arınç, TBMM Başkanı olarak gelip kürsüye çıktığını belirterek, “Sağdan soldan laf atarsanız, hem kötü niyetli hem saygısız olursunuz. Konuşmamı bitirdikten sonra söz alarak konuşabilsiniz. Sarıgöllü insanlara saygısızlık yakışmaz'' dedi.
Daha sonra, Sarıgöl Belediye Başkanı CHP'li Ömer Karca'ya dönen Arınç, “Sen de harekete geçersin. Eğer birileri buraya özel adam gönderirse, sen onları tanırsın, kulaklarından çekersin. Çekemezsen bana söylersin, ben icabına bakarım. Bir meclis başkanı konuşurken böyle terbiyesizlik olmaz. Ondan sonra söz alan konuşur varsa derdi anlatır'' diye konuştu.
Konuşmasını, AKP'nin Manisa ve çevresine yaptığı hizmetleri anlatarek sürdüren Arınç, “Eğer bu hükümetin yaptıklarından memnuniyet duymuyorsanız, 10 gün sonra sandık başına gittiğinizde, hükümetteyken başarısız oldukları için millet tarafından reddedilen siyasi partilere oy verebilirsiniz. Dört yıldan bu yana kavgasız gürültüsüz, ipsiz urgansız, az oldu ama öz oldu diye düşünürseniz de kararınızı ona göre verirsiniz'' dedi.
TBMM Başkanı Bülent Arınç konuşmasının ardından Bağlıca Köy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hizmet Binası'nı hizmete açtı.

http://www.milliyet.com.tr/2007/07/11/son/sontur43.asp

altı çizili bölüm ilginç değil mi???
Meclis Başkanının icabına bakması gereken vatandaşlar mıdır?
Vatandaşlar bir yanlış yaptığında kızmak sinirlenmek yerine rahmetli Ecevit in veya Sayın Gül'ün üslubu ile cevap vermek varken neden bu kadar sinirlendi?(o kadar kişiye örnek oluyor Meclis Başkanı sıfatını böyle taşıması yakışık almıyor)

umarım senin dediğin gibi ben yanlış anlamışımdır.

ayrıca

-Dünyanın en yüksek faizi Türkiye’de...
-Dolarlarını getirip Türk parasına çeviren yabancılar yüzde 22 faizi cebe indiriyorlar.
-Avrupa’nın en pahalı mazotu Türkiye’de satılıyor...
-Borsanın yüzde 72’si yabancı yatırımcıların elinde.
-Bankacılık sisteminin yüzde 42’sini yabancılar satın aldı.
-Türk insanı elektriğe Avrupalı’dan on kat fazla para ödüyor

bu yazılanların iyi giden ekonomi ile veya Başbakanın olsun ya da sayın Babacan ın olsun açıklayamadıkları ile ne gibi bir bağıntısı var onu da anlamak çok zor gerçekten.

durustt33' Alıntı:
ben R.T.ERDOGAN I tırnagımın pis.. kadar sevmeyen biri idim. konusmalarından ürkerdim. şu anda bile sevdigim söylenemez. ama yigidi öldür hakkını inkar etme demişler. herkes dort dortluk degıl herkesın yanlısları var. ama bu adamın 3-4 yanlısı varsa 10-15 dogrusu var. ee o zaman bu adam demekkı kotunun en ıyısı. ha yanlış yaptıgı zaman kulaklarından cekıldımı zaten hızaya gelıyor . ılımlı bırı bence ona bır sans daha tanımak lazım. ha ben bu arda ak partılı degılım gecen secımlerde oyumu chp ye attım bunuda bılesınız . sadece ulkemız refah bır ulke olsun kım ıyı ve ıyı yonetecek ıse o gelsın sag-sol fark etmez..

Senin gibi düşünen yüzüyüze görüştüğüm çok CHPli arkadaşım var. Dürüstlüğün den dolayı teşekkür. Özellikle son cümlen noktayı koymuş.

Geri