tavuk göğsü..

ByGorkem

New member
malzemeler.

4 fincan un
4 fincan şeker
1 paket margarin
1 lt süt
1 vanilya

yapılışı..margarin teflon tencereye alınır kısık ateşte eritlir şeker eklenip bi iki karıştırılır,un ilave edilip iki üç dakika karıştırılır daha sonra süt eklenip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirilir vanilya eklenip ateşten alınır,daha sonra mikserle 25 / 30 dakika kadar çırpılır..

alternetifler;kaselere boşaltılıp tarçınla servis yapılabilir.
karışımın yarısına kakao ekleyip iki renkli yapılabilir (tavsiye edilmez tadı değişiyo)
yayvan bi tepsiye kakaolu bisküvi kırıkları serpiştirilip üzerine karışımı döküp yaydıktan sonra muz dilimleri fındık kırıkları eklenilebilir ( bunu rulo şeklinde de yapabilirsiniz) dolapta iyice soğuduktan sonra afiyetle yenilir...
 

HTML

Üst