''İNSANLAR NE ŞEKİLDE YÖNETİLMEYE LAYIKSA O ŞEKİLDE YÖNETİLİRMİŞ''
ortalarda böyle bir laf dönüp dolaşıyor..........
bu lafın bağlayıcılığı varmı?ne amaçla söylenmiş olabilir?sadece geyikten-boş laftan ibaretmi?
sosyo bilimsel dayanağı varmı?
tarihte layıkıyla yönetilmiş insanlar varmı?
tarihte insanlara layık bir yönetim olmuşmu?
şu anda ki yönetim halkımıza layıkmıdır?
halkımız böyle yönetilmeyi hakkediyormu?
-bu konuda çok kararsız kaldım sizler ne düşünüyorsunuz ...
Tarihinde layıkıyla yönetilmiş bir ülke insanı var.Biz.
Şöyle açıklamak istiyorum.Hep birşeye dikkat ettim.Cumhuriyetin ilk yıllarında çekilen resimlere yada filmlere baktığımda insanların sadece yüzleri değil gözlerinin içi gülüyor.Yani gözleri pırıl pırıl ve umutla bakıyor.Savaştan yeni çıkmış bir toplumda onca yokluğa ve olumsuz koşullara rağmen insanların gözlerinin içine kadar yansıyan o güven ve mutluluğu açıklamanın tek yolu galiba önce yöneticilerine inanmaları...Ve emek verdikleri can verdikleri bir savaştan galip çıkaran ATA'ya duydukları sevgi ve güven bu da onları daha güçlü kılıyor.Oysa şimdi o insanların torunları olan bizlere bakarsak aynı duygudan eser yok.Yorgun ve mutsuz bir toplum haline gelmişiz.Boşvermişlik adamsendecilik ve tepkisizlik hakim olmuş insanımıza.
okumuyoruz, öğrenmeye kapalıyız, araştırmıyor merak da etmiyoruz.Her seferinde yeni birilerine inanıp peşine takılıyıoruz.Yeni umutlarla yeni politik idoller yaratıp oy veriyoruz kendimizi süründürüyoruz.Kendi haklarımızdan habersiziz. Üstelik umursamıyoruz da ki en tehlikelisi de bu.
Milliyetçiliği bile yanlış yerlerde arıyoruz.Vatan sevgisi ayrıdır, kutsaldır. Her insan vatanını sevmeye mecburdur. bunu vatanından önce kendisi için yapmaladır zaten, Ama milliyetçilik yapacaksak, ihracat rakamlarını katlayacaksın, eğitim düzeyini arttıracaksın, şehirlerin düzenli, güzel ve güvenli olacak, yolların köprülerin parkların derelerin tertemiz olacak, insan haklarına ve evrensel değerlere saygılı olacaksın, rüşvet, adam kayırma, torpilcilik silinmiş olacak, her gelen parti kafasına göre at koşturup bütünadamlarını işe yerleştirip diğerlerini sürüp kadrolaşmayacak, bilimde teknolojide ileri gideceksin, sporda başarılı olacaksın, kültüre sanata sanatçıya değer vereceksin, üretecek ve düşüneceksin.Yoksa birileri gelecek vatan diyecek bir başkası din diyecek oylarını toplayıp bizim verdiğimiz yetkilerle bizim sonumuzu hazırlayacak.O birileri hiç bitmeyecek tabii biz değişmezsek.....
Konu için teşekkürler.........