Fieber
Game Over
- Katılım
- 5 Ara 2007
- Mesajlar
- 6,159
- Reaction score
- 0
- Puanları
- 0
Tarihten notlar

I.Dünya Savaşı yıllarındaki hayatı gerçekci gözlemlerle anlatan Selahaddin Enis (Atabeyoğlu)'in Zaniyeler(Fahişeler) adlı romanın kapağı. Bu kitap Cumhuriyet'ten sonra basılmıştır

Bu fotograf küpürü Hayat Tarih Gazetesi'nin 8.sayısından alınmıştır

Kıbrıs prensi, heykeltıraş Pygmalion, tüm kadınların kusurlu olduğunu düşünüp ideal bir kadının heykelini yapmaya çalışır. Galatea adını verdiği bu eser, o kadar güzel olmuştur ki, Pygmalion kendi eserine aşık olur.

Gördes
Yıl 1952. Gördes Merkez İlkokulu öğrencileri için olağan üstü belki de ömürleri boyunca unutamayacakları bir gün. Gelen Amerikan yardımından paylarına diş macunu,diş fırçası, boyalı kalemler ve küçük plastik traktörler düşmüş. Vakıa çok önemsenmiş ki derhal kasabanın tek fotoğrafçısı çağrılmış ve elde yardım malzemerliyle bu an ölümsüzleştirilmiş.

İsmail Ali Bey (1866-1913)
Felsefeye olan düşkünlüğünden dolayı Volter İsmail diye adlandırılan bu zat Mekteb-i Tıbbiye-i Şahane'de Hikmet-i Tabiiye dersi okuturmuş. Tarihimizde ilk rontgen denemelri yapan kişidir. Anlatmış olduğu fizik derslerinin deneyle daha iyi anlaşılması için eleektrik makinesini derslere götürür ve öğrencilere "dokunmayın fevt (ölmek) olursunuz"dermiş. dokununanlara bir şey olmayınca da "fevt oldunuz" diye espiri yaparmış.

"İştirak" Osmanlı Sosyalist Fırkası'nın yayın organı olarak ilk kez 26 Şubat 1910'da Hüseyin Hilmi (İştirakçi Hilmi) tarafından çıkarılmış. Ahmet Samim'in öldürülmesi dolayısıyla yanda görülen özel sayısı nedeniyle Divan-ı Harb-i Örfi tarafından kapatılır. 1 Eylül 1910'da yeniden çıkmasına izin verildiyse de üç sayı sonra ameleyi isyana teşvik ettiği bahanesiyle yeniden kapatılır ve yayıncısı derdest edilir.
İştirak 14 Temmuz 1912'den sonra ancak 14 sayı çıkabilir

Osmanlı'nın ilk feministleri, ilk dernekler, savaş sonrası yaraları sarmaya yönelik yardım dernekleriydi. Kız çocuklarının eğitimi amaç edinen, kadınların iş yaşamına girebilmesi için mücadele vermişlerdir.

Bazı Mustafa Kemal düşmanlarının olmadığını iddia ettikleri İstiklal Savaşı günlerimizde, Sakarya nehrinin doğusuna çekilen Türk ordusuna ulaştırılmak üzere Erzurum'dan ve Kars'tan toplar yola çıkarılmıştı.

Selçuklu Sultanı Alaaddin Keykubat Moğol tehlikesine karşı Sivas surlarını yeniliyor -E. Yavi 1221-

Halikarnas Balıkçısı’nın tuvalinde ölüme meydan okuduğu an.

Danişmendli Melik Ahmed Gazi Sivas’ı alışı 1095-E. Yavi-

İngiliz yazar-şair Lord Byron Yunan isyanında destek vermek için Yunanistan’a gelmiş ve papaz tarafından kutsandığını gösteren tablo.

Bu posta kartı, 1900′lü yıllarda Girit’teki Ortodoks kadınlarını gösteriyor.