Tarihini bilmeyen bir ülke geleceğine sağlıklı bakabilir mi?

Tarihini bilmeyen bir ülke geleceğine sağlıklı bakabilir mi?

• Evet

Kullanılan: 5 6.8%
  • Hayır

Kullanılan: 64 87.7%
  • ilgilenmiyorum/fikrim yok

Kullanılan: 4 5.5%

• Kullanılan toplam oy
    73
kesinlikle bakamaz. mesela 1980 lerde türkiyede bir iç savaş çıkarmaya çalışmıştı avrupa ülkeleri . ve insanlar sadece ve sadece görüşleri yüzünden kardeşlerini aynı toprakta yaşadığı insanları öldürmüştü . şu anda insanlar hala aynı duruma düşüyorlar . şimdide sağcı solcu değilde kürt türk arap laz ayrımı yapılıyor . hepimiz kadeşiz . insanların geçmişini bilmesi şart .

merak etme evet diyen çıkar mutlaka :)

geçmişini bilmeyen hiç bişiy olamaz

hayırrrrrr

bencede bakar.bügun dünyadaki ülkelerin hepsi geçmişten beri war deillerqi.yeni kurulan ülkeler war henüz geçmişi olmayan devletler war.yukarıda arkadaş dioya kürt türk savaşı oluo filan die.bizim geçmişimiz war geçmişide bilioruz kardeşce yaşadıgımız bu watan için beraber öldügümüzxü biliyoruz ona ragmen savaşack kimseyi bulamayıp birbirimizle savaşıoruz.elbette geçmiş çok önemli ama geçmişi olmayanın gelecegi olmaz deildir bencee.kimse geçmişten beri dünyada deil.

benim yorumum nerden kısmım da yazıyo;) açık olabildim sanırım..

Ben lisede iken tarih dersinden nefret ederdim. Ama hata etmişim. Şimdi abur cubur gibi elime ne geçerse okuyorum. Tarihi sadece sınav için öğrenenlere acıyorum. Beni tarihteki olaylarda neden ve sonuç ilişkisi cezbediyor.

tarihi hep kazananlar yazar..kaybedense hep benim...

her ülke kendi tarihini kitaplaştırırken belgeye dökerken objektifliğini çoğu zaman yitirirler bu da ne kadar milliyetçi olduklarına bağlıdir tamamen ülke tarihlerine bakın hep zaferler ve zaferler...

yani aslında şu sorgulanabilirdi

tarihimiz ne kadar objektif ve ne kadarına doğru diyebiliyoruz

meseLa japonLarı eLe aL zamaNında bi adaLarına atom bombası aTmışLar şiMdi her Öğrenciyi o ada mıdır tam hatırlmıorm bütün öğrencilerini oraya götürüyorLar ki ibreT aLDırıyorLar .Bütün öğrenciLere watan sewgisini orada aşıLıyorLar..Tarih oLmadan geLeceĞe sahp çok KoLaY sahip oLunMaz dienLerdeNİm...
Bunuda İLk okUlda bi öğretmenim söylemişti...

aMa Türk ÇocukLArını GeLİBoLu AdasıNa götüRüYOrsUN aDaM YerLere O aSKerLerin şehit oLduğu siperLere koLa şiŞeLerini atıyor çOk aYıp....GeneLLeme konuşmuyorum sadece gördüğüm 2 3 şeyi söyledim.

tarihi hep kazananlar yazar..kaybedense hep benim...

her ülke kendi tarihini kitaplaştırırken belgeye dökerken objektifliğini çoğu zaman yitirirler bu da ne kadar milliyetçi olduklarına bağlıdir tamamen ülke tarihlerine bakın hep zaferler ve zaferler...

yani aslında şu sorgulanabilirdi

tarihimiz ne kadar objektif ve ne kadarına doğru diyebiliyoruz

evet çok basit o zaman da oturup başkalarının yazdığı tarihi de okumak lazım ki biz zaten yıllarca Ermeni bir yazarın yazdığı tarih kitaplarını okutmadıkmı ülkemizde çocuklarımıza.bütün dünyada bir geçmişi tarihi olmayan ülkelerde bir tarih bilinci oluşturulmaya çalışılırken biz sahip olduğumuzdan vazgeçeceğiz neredeyse.
hani bir söz varya; KİMİ BULAMAZ, KİMİ BİLEMEZ

bencede bakar.bügun dünyadaki ülkelerin hepsi geçmişten beri war deillerqi.yeni kurulan ülkeler war henüz geçmişi olmayan devletler war.yukarıda arkadaş dioya kürt türk savaşı oluo filan die.bizim geçmişimiz war geçmişide bilioruz kardeşce yaşadıgımız bu watan için beraber öldügümüzxü biliyoruz ona ragmen savaşack kimseyi bulamayıp birbirimizle savaşıoruz.elbette geçmiş çok önemli ama geçmişi olmayanın gelecegi olmaz deildir bencee.kimse geçmişten beri dünyada deil.

senin geçmişin osmanlı arkadaşım

fikrim yok tartısılmaya acık bir konu

Geçmişini bilecek ki gelecek için geçmişinde yapılan hatalardan ders alıp ona göre yoluna devam edecek...

Geri