- Reaction score
- 0
Milli maçı izlemeye gelen Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile Cumhurbaşkanı Gül arasında görüşmeler yapıldı....
Gül "Tarih yazmıyoruz, tarih yapıyoruz. Bir günde tarih yapılmaz" derken, Serkisyan "Diasporadan izin almaya değil, hükümetimin kararı konusunda bilgi vermeye gittim" diye konuştu. Abdullah Gül, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'la yaptığı görüşmede iki ülkenin "tarih yazmadığını, tarih yaptığını" vurguladı. Sarkisyan da, Ermenistan diasporasıyla yaptığı görüşmelere açıklık getirerek, "Ben diasporaya izin almak için değil, Ermeni hükümetinin kararıyla ilgili bilgi vermek için gittim" dedi.
İki Cumhurbaşkanı Türkiye ile Ermenistan arasındaki milli maçı izlemeden önce Bursa'daki Almira Oteli'nde yaklaşık 1 saat süren heyetlerarası görüşmelere başkanlık etti, daha sonra da başbaşa görüştü. Gül'ün Sarkisyan onuruna otelde verdiği yemeğin ardından da, iki cumhurbaşkanı ve beraberindekiler maçı izlemek için Atatürk Stadı'na gitti. Diplomatik kaynaklar, görüşmenin fevkalade bir ortamda geçtiğini belirtti.
Cumhurbaşkanı Gül, görüşmede şu değerlendirmede bulundu:
"Biz bur...
Devami...