Tarih II - Öğretilen Yalan tarih

snıper

New member
Reaction score
0
Vereceğim resimler 1933 yılında Türkiye Tarih Cemiyeti tarafından liselerde okutulmak üzere yazılmış Tarih II kitabının resimleridir. Tamamen o dönemde liselerde okutulan tarih kitabı olup bir milletin nasıl İslam dininden kopartılma amaçlarına ışık tutan belgelerdir.Kitapta verilen yazıları okumasanız bile en azından altı çizili yerleri okumanızı sizden rica ediyorum. Ey Türk ve Müslüman genç kardeşlerim.Uyanalım ve artık bir takım gerçeklerin farkına varalım, neden bu hallerde bulunduğumuzun ,Osmanlı’dan bağlarımızın nasıl kopartıldığını görelim.

resim1gi.jpg

resim2z.jpg

resim3xs.jpg

resim5rg.jpg

resim6l.jpg

kimin emriyle yazılmış acaba

muhammed kaçtı lafı bile ağır bir laf ve sanki babalarının oğlunu anlatıyorlar

bu kitaptan daha önce ben haberdardım ve okumuştum daha neler var neler

bence yazilanlar yalan degil

sadece uslup sacma olmus bu kadar buyuk bir dinin peygamberini boyle basit dille anlatmak ne kadar dogru sanki hikaye anlatiyor

Atatürk' ümüzün bile bilmediği haberi olmadoğı neler yapılıyor.
Atatürk' ün yaptığı en basit örnek : Meclis acıldığı zaman Kur' an okutturmuştur.
o zamanlar yaşasaydıkda en basidi kendi arkadaşları veya yoldaşlarının bir çoğu veya bir kaçı Atatürk' e düşmandı öldürmek için ellerinden gelmediği yoktu.
Atatürk' ün dediği bir söz : Beni Türk Hekimlerine EMANET edin. <
Aslında tam tersi' de söylediği var. bunun için tartışmanın bir anlamı yok
Elhamdülillah hepimiz müslümanız bu kitapda veya başka kitaplarda olduğu gibi kötü durumlara düşürülmesini hiç birimiz istemeyiz ama bazı yapanlar yüzünden direk oklar hep aynı yöne gitmesi de yanlış.
Allahü teâlâ sayesinde bizler ve Atatürk dünyaya geldi onun sayesinde bu savaşlar kazanıldı.
Sonucda her insanda zeka var ama kullanılması önemli.

kimin emriyle yazılmış ?

o dönem milli eğitim bakanı kımse o o dönem tarih kurumunun başında kim varsa o dönem bu ülkeyi yöneten kimse o direkt ATATÜRK ü suçlayamayız
bence yazilanlar yalan degil

sadece uslup sacma olmus bu kadar buyuk bir dinin peygamberini boyle basit dille anlatmak ne kadar dogru sanki hikaye anlatiyor

doğru gerçekler bunlar ama uslup da onemli ama asıl olan bahsedilen kişi ve nasıl bahsedildiği ayıptır müslüman bir halkın peygamberini anlatan bir kitab bu bunu okuyan geçlik nasıl dini öğrensin

Geri