Tarihî camiyi İnönü satmış

Tarih bildiğini zanneden şahıs

Sevr asla mecliste imzalanmamış bir projedir.Evet sadece bir proje,bir teklif mesabesindedir.Çünkü bir muahedenin yürürlüğe girmesi için devlet reisi tarafından imza atılması lazımdır.Murahhasların imzalaması fazla birşey ifade etmez meğer ki meclisten geçirilip de devlet reisi imza atmış ola.Sultan Vahideddin(rahmetullahi aleyh) böyle bir imzası yok.Ayrıca Sevrin proje yani teklif olduğuna dair iki SARSILMAZ delil M.Kemal in 1927 basımlı nutku ve İnönü nün ''Ulus'' gazetesinde yayımlanan hatıralarıdır.Bu iki zat da Sevr için proje kelimesini kullanırlar.

Milleti,Sevri göstererek Lozan hayattır demekle kandırmayın.Birisi sadece murahhasların imzalaması ve meclis ile devlet reisinin onayından geçmemesi ile sadece proje olarak kalmış,öbürü aylarca müzakere edilip bir muahedenin meri olması için gereken bütün projelerden geçmiş bir cansuyu(!).

Üstad K.Mısıroğlunun Lozanla ilgili kitabını okursan hem Lozan ı hem onun neticesi olan bu sakim idari sistemi anlarsın

Okumaya erinirsen Üstadın Lozanla ilgili sohbetlerini paylaşıma açacağız bi iznillah

İnönü için güzel bir halk sözü vardır:Geldi İsmet,gitti kısmet

Bu millete okutulan tarihin özellikle Tanzimattan sonraki tarihin sağlığı şüphelidir.Çünkü o tarihe göre özellikle iki kişinin rolleri bi hakkın verilmemiş olur.Birisi Cennetmekan Sultan Abdülhamid Handır.Bu mübarek zat siyonistlerin bütün planlarını bozunca,siyonistler onu hem tarihten hem tahtından silmek için herşeyi yaptılar ve yapmağa devam ediyorlar.Bugün hala o mübarek zata bu memleket evlatları ''Kızıl Sultan'' diyebiliyorsa zaten niye bu haldeyiz sorusunun cevabını otomatikman alırız.Çünkü KAHRAMANLARLA HAİNLERİ birbirine karıştırıyoruz,peşinden gidilmesi gereken kişinin yerine başkasının kuyruğuna takılıp onu put ediniyoruz.Bundan daha büyük zulm olabilir mi?

Allah(c.c) zalimler topluluğunu hidayete iletmez(2/258)

10 agustos 1920 de noldu?tarihi bile yok sayıyorsun cıkarlarına geldigi sekilde, oku ve ogren 10 agustos 1920 yazıp.

Sevr Antlaşması Birinci Dünya Savaşı sonrasında İtilâf Devletleri ile Osmanlı Devleti arasında 10 Ağustos 1920'de imzalanan barış antlaşmasıdır.

osmanlı sevr i imzalayarak (damat ferit) satmıstır ülkeyi.(nokta)

"TBMM, Sevr'i imzalayanları vatan haini ilan etmiştir. TBMM Sevr'in yerine Lozan Barış Antlaşması'nı imzalamıştır."

npjigk.jpg

Damat Ferit Paşa Sevr
Anlaşması'nı imzalarken

http://www.sosyaldersleri.com/ink/kurtulus/kurtulus8.htm

10 agustos 1920 de noldu?tarihi bile yok sayıyorsun cıkarlarına geldigi sekilde, oku ve ogren 10 agustos 1920 yazıp.

Sevr Antlaşması Birinci Dünya Savaşı sonrasında İtilâf Devletleri ile Osmanlı Devleti arasında 10 Ağustos 1920'de imzalanan barış antlaşmasıdır.

osmanlı sevr i imzalayarak (damat ferit) satmıstır ülkeyi.(nokta)

"TBMM, Sevr'i imzalayanları vatan haini ilan etmiştir. TBMM Sevr'in yerine Lozan Barış Antlaşması'nı imzalamıştır."

npjigk.jpg

Damat Ferit Paşa Sevr
Anlaşması'nı imzalarken

http://www.sosyaldersleri.com/ink/kurtulus/kurtulus8.htm

Sen lozana başarı mı diyorsun?

Ege adalarını,B. Trakyayı, Batumu ,Musulu ve boğazları itilaflara teslim edeceksin sonra lozana başarı diyecen.

Bu milletin harb meydanında kazandığı zaferi masa başında teslim etmek ne hazindir.
Bunu başaran ismet inönüdür.Kutluyorum.

Sen lozana başarı mı diyorsun?

Ege adalarını,B. Trakyayı, Batumu ,Musulu ve boğazları itilaflara teslim edeceksin sonra lozana başarı diyecen.

Bu milletin harb meydanında kazandığı zaferi masa başında teslim etmek ne hazindir.
Bunu başaran ismet inönüdür.Kutluyorum.

evet çok haklısın ne güzelde Sevr imzalanmıştı aslında
Sevr anlaşmasında Batı Trakya bizimdi,Batum bizimdi, Musul bizimdi, Ege Adaları sanki :D
ülke tamamen yabancılara verilememiştir Lozan başarısızdır
Sevr çok yaşa padişahım çok yaşa, padişah ne dediyse kanundur, padişahım iyisini bilir doğrusunu yapmıştır, hepimiz padişahız :clap

Lozan hakkında konuşmak için Sevr Anblaşmasını okuyup öğrenmek lazım
bunları ille de okuyup ayrıca öğrenmeye gerek yok ortaokulda lisede hep anlatılmış olan konular, kısa bir tekrar yapalım şimdi bahsettiğin yerlerde Sevr anlaşması esnasındaki durumu açıklayalım

Sınırlar (madde 27-36): Edirne ve Kırklareli dahil olmak üzere Trakya'nın büyük bölümü Yunanistan'a, Ceyhan-Antep-Urfa-Mardin-Cizre kent merkezleri Suriye'ye bırakılacak, İstanbul Osmanlı Devleti'nin başkenti olarak kalacak;

Kürt Bölgesi (madde 62-64): İngiliz, Fransız ve İtalyan temsilcilerinden oluşan bir komisyon Fırat'ın doğusundaki Kürt vilayetlerinde bir yerel yönetim düzeni kuracak; bir yıl sonra Kürtler dilerse Milletler Cemiyeti'ne bağımsızlık için başvurabilecek;

Arap ülkeleri ve Adalar (madde 94-122): Osmanlı savaşta veya daha önce kaybettiği Arap ülkeleri, Kıbrıs ve Ege Adaları üzerinde hiçbir hak iddia etmeyecek;

Boğazlar Lozan'dan daha sonradan halledildi, onu da halleden yine çok beğenmediğiniz İsmet İnönü' ydü

İnönü'yü eleştirin tabi ama bu şekilde bilmeden etmeden çamur atma amaçlı çalışmayın

Beyler siz Türkçe anlamıyorsunuz herhalde.Sevr asla yürürlüğe girmemiş,teklif aşamasında kalmış bir projedir.Bu proje kelimesini M.Kemal ve İnönü ye istinad ederek söylediğimi daha evvel belirttim.Sevr projesi,sadece murahhasların imzaladığı MECLİSTEN GEÇMEYİP SULTAN VAHİDEDDİN HAN(rahmetullahi aleyh) tarafından imzalanmayarak akim kalmış bir müzakeredir.Niye bu kısmı es geçiyorsunuz?Niye yok Damad Ferid imzalamış da yok cart yok curt diyorsunuz?Parlamentodan geçmemiş devlet reisi onaylamamış ki Türkiye nin muahedeyi kabul ettiği iddia edilsin.Hatta Vahideddin Han(r.a) o hain İttihadçılar bunu onaylamasın diye meclisi feshetmiştir.Tarih kitaplarında anlatıldığı gibi kendi padişahlığını pekiştirmek için değildir.

Halbuki Lozan aylarca müzakere edilmiş,İnönü defalarce Türkiyeye gelmiş gitmiş,mecliste görüşülmüş ve en nihayet devlet reisi tarafından imzalanarak bir muahedenin meri olması için gerekli bütün hukuki prosedürlerden geçmiştir.Murahhasların imza atması bir antlaşmanın yürürlüğe girmesi için pek fazla önem arz etmez.Sevr i Sultan Vahideddin Han(r.a) imzaladı mı ki yürürlüğe girsin?Onu imzalayan Damad Ferid acaba devlet reisi oldu da bizim mi haberimiz yok?

İşte ümmeti Kemal slogan betonlaşmasına binaen yetiştirildikleri için Sevri ölüm Lozanı hayat olarak bellemeleri gayet normaldir.

Youtube a girin K.Mısıroğlunun Lozanla ilgili sohbetlerini dinleyin.Tabi görecek göz,işitecek kulak ve anlayacak vicdan varsa

Ölümünün üzerinden bir ay bile geçmeden paraların üzerinden yetmedi devlet dairelerinden oda yetmedi ıokullardan ve pullarıdan Atatürkün resmini kaldırtan bir anlamda Atatürk ü satan bir adamın camiiyi satması çok normal değil mi

Mükemmel bir tesbit.Aynen katılıyorum.

Beyler siz Türkçe anlamıyorsunuz herhalde.Sevr asla yürürlüğe girmemiş,teklif aşamasında kalmış bir projedir.Bu proje kelimesini M.Kemal ve İnönü ye istinad ederek söylediğimi daha evvel belirttim.Sevr projesi,sadece murahhasların imzaladığı MECLİSTEN GEÇMEYİP SULTAN VAHİDEDDİN HAN(rahmetullahi aleyh) tarafından imzalanmayarak akim kalmış bir müzakeredir.Niye bu kısmı es geçiyorsunuz?Niye yok Damad Ferid imzalamış da yok cart yok curt diyorsunuz?Parlamentodan geçmemiş devlet reisi onaylamamış ki Türkiye nin muahedeyi kabul ettiği iddia edilsin.Hatta Vahideddin Han(r.a) o hain İttihadçılar bunu onaylamasın diye meclisi feshetmiştir.Tarih kitaplarında anlatıldığı gibi kendi padişahlığını pekiştirmek için değildir.

Halbuki Lozan aylarca müzakere edilmiş,İnönü defalarce Türkiyeye gelmiş gitmiş,mecliste görüşülmüş ve en nihayet devlet reisi tarafından imzalanarak bir muahedenin meri olması için gerekli bütün hukuki prosedürlerden geçmiştir.Murahhasların imza atması bir antlaşmanın yürürlüğe girmesi için pek fazla önem arz etmez.Sevr i Sultan Vahideddin Han(r.a) imzaladı mı ki yürürlüğe girsin?Onu imzalayan Damad Ferid acaba devlet reisi oldu da bizim mi haberimiz yok?

İşte ümmeti Kemal slogan betonlaşmasına binaen yetiştirildikleri için Sevri ölüm Lozanı hayat olarak bellemeleri gayet normaldir.

Youtube a girin K.Mısıroğlunun Lozanla ilgili sohbetlerini dinleyin.Tabi görecek göz,işitecek kulak ve anlayacak vicdan varsa

Vahdettin hayranlığı, resmi tarih yalandır,çarpıtmadır imaları, Kemalin ümmeti sözleri
(Kemal dediği asker arkadaşı bir dini kişilik sanki :mad:) ve de vicdan, diyalog muabbetleri
duyu organlarına yönelik bilimum basit duygu sömürüleriyle ben bilirim youtubedan öğrendim "sohbet" dinledim çünkü edaları

bunları bir kenara bırakıp önyargılarından arınman ve de daha önemlisi "Atatürk'ğn manevi kişiliğine saygısızlığı" bir köşeye bırakman konusunda tekrar uyarmayacağım.

acaba o dönemde Vahdettin Han kimdi ki imzalaması neyi değiştiriyordu?İtilaf devletlerinin kuklası konumunda bulunan bir adamın imzalayıp imzalamaması neyi değiştirecekti sanki istedikleri gibi anlaşmayı imzalatırlardı ve yürürlüğe koyarlardı, vatansever Vahdettin Han'ı savunmak için araya hain İttihatçılar sıkıştırılıyor burası çok komik gerçekten, diyelim İttihatçılar hain olsunlar yahu Vahdettin ne kadar vatanpervermiş ülkesi işgal edilirken gıkını çıkaramamış bu büyük zatı muhterem ( bi de bunu halifelik makamında olduğu için saygıyla anmak ne büyük mantıksızlıktır, halifelik görevini mükemmel bir biçimde yapan diğer padişahlarımıza ne büyük hakarettir) İşgal altındaki Mecliste ve de Başkentte alınan kararların ne değeri vardı acaba? bazen diyorum ki keşke Mustafa Kemal Atatürk bu ülkeyi kurtarma konusunda hiçbirşey yapmasaymış keşke, yaşadığı yeri haketmeyen, ülkesinin nası kurtarıldığını anlamaktan aciz, Osmanlı'dan kalma, ultra-ümmetçi kafalarla bir yere varılamayacağını anlamak için ille de işgal altında mı olmak lazım? hoş işgal altında olunca bile anlamayanlar olmuş manda olsun himaye olsun diyenler çıkmış bunları garipsememek lazım onun için

Ŧ ℓ ε ŧ ¢ ħ;2970814' Alıntı:

tabi ya ne güzel Sevr imzalanmıştı topraklar paylaşılmıştı, Lozan çıktı sonradan ülke satıldı
aç oku biraz tarihini öğren derim

bırak o memleketi ingilizlere teslim eden padişahının peşinden gitsin..

Tarihimizin en büyük kırıklığı!
Sarıkamış kendisi tarafından kaybedilmiştir söyliim onuda :mad:

ikinci dünya savasini cikaran, cinde komunizmi kuran, uzaya giden ilk insan da odur ayrica.

Beyler beyler okuyun biraz. Nedir bu Enver Pasa'yi kurtarmak icin saga sola pislik atma hevesi. Enver Pasa size ne yapti. 90.000 askerinizi savasmadan öldürmek disinda.

K. Misirlioglu kim ya adam mi o. Gelmis bana su söyle bir kitap yazdi onu dinleyin diyorsun. Misirlioglu'nun tarih bilgisi hayalperestlerle, beyinsizleri etkiler sadece.

Sultan Vahdettin Han ha vay be. Tek bir iyi is yapmadan bu kadar sevilmek. insanda sans olmaliymis. Tek yapman gereken dogru ailede dogmak. Ondan sonra vatan haini olmusun., ülkenin icine etmisin kime ne yine de seni seven kisiler cikiyor Vahdettin efendi. Bence disarda ki köpegin bile daha fazla degeri vardir. Hic olmazsa hirli hirsiz gelince gel gec demiyor havliyor.

Damad Ferit devlet reisi olmamismis. Sadrazamlik ne? Ne diye bu ülkede bir sadrazam varmis?

Musul'u, Suriye'yi Lozan'da kaybetmismisiz. Musul'un isgal tarihine bakin. 1918 yilli. Biz Musul'u Lozan'da kaybetmedik. Biz orayi kurtaramadik. Ülkenin cogunuda kurtardiktan sonra Musul'u kaybetmisiz o kadarda olsun. Mustafa Kemal, inönü ordulari yönetirken Vahdettin ne yapiyordu sarayinda keyif catmaktan baska. Ya gercek bir kurtarici olsa bu adam düsmanla(ingilizlerle) kacmazdi. Kemal'in ordusu bize karsidir, Yunanlilar dostumuzdur diye bildiriler atilmasi icin emir veren kim.

Beyler cok cahilsiniz gidin tarih okuyun(sacma sapan insanlardan degil) ve at gözlüklerinizi cikarin.

Peki öğretmenim bana tarih öğretsene.Senin tarihini çok merak(!) ediyordum ya zati

K.Mısıroğlunu beğenmiyorsan ispat et onun dediklerinin aksini.Ee adam demek haybeye hapis yattı.Yalandan yattı desek bile bile yalan söyleyen politikacılar neden haps olunmadı?O da ayrı bir adalet faciası.

Musul'u askeri manada TAMAMEN kaybetti isek 30 Ekim Mondros Mütarekesi hengamında bize aid olan yerleri baz alıp asgari vatan görüşü manası taşıyan Misak ı Milli neden Musulu içine almaktadır?Zaten Lozan da Musulun kaybı askeri değil hukukidir.Bu farkı kavrayın.Kavramanız için şöyle açıklayaylım CEPHEDE KAZANDIĞIMIZI MASADA KAYBET(TİRİL)MEMİZDİR.

Ayrıca şunu unutma:Sadrazam olarak Sevr e gitmedi Damad Ferid.Oraya murahhas olarak yani diplomat olarak gitti.Hadi diyelim Sadrazam olarak gitsin gene hukuki prosedür değişmez.Sen bir müdür olarak holdingde karar alsan o kararın sırf senin kararınla meri olduğunu zannediyorsun herhalde.O karar yönetim kurulundan geçer sonra yönetim kurulu başkanı yani halk tabiri ile patron onu imzalar ancak o şekilde alınan karar meri olur.Bir milletin kaderini etkileyecek bir kararı nasıl olur da padişah imzalamadığı halde padişahın hatası olarak sırf murahhas imzaladı diye izah edilir?Yönetim kurulu başkanı imzalamazsa o kararı holdingde bile kararlar yürümezken devletin başakanın imzalamadığı karar nasıl yürüyecek?Siz Damad Feridi Vahideddin den daha mı üst rütbede görüyorsunuz? O zaman tarih bilginiz meydana çıkar zaten.

Vahideddin in suçu Damad Feridi Sevr e göndermekse işitme engeli olan,o zamana kadar hayatında asker çizmesinden başka ayakkabı görmemiş İnönüyü Lozana gönderenler çok mu masumlar ve büyük siyasi adamlardır?

Kur'anı Kerimi yırıtıp tuvalete atanda inönüydü..

Peki öğretmenim bana tarih öğretsene.Senin tarihini çok merak(!) ediyordum ya zati

K.Mısıroğlunu beğenmiyorsan ispat et onun dediklerinin aksini.Ee adam demek haybeye hapis yattı.Yalandan yattı desek bile bile yalan söyleyen politikacılar neden haps olunmadı?O da ayrı bir adalet faciası.

Musul'u askeri manada TAMAMEN kaybetti isek 30 Ekim Mondros Mütarekesi hengamında bize aid olan yerleri baz alıp asgari vatan görüşü manası taşıyan Misak ı Milli neden Musulu içine almaktadır?Zaten Lozan da Musulun kaybı askeri değil hukukidir.Bu farkı kavrayın.Kavramanız için şöyle açıklayaylım CEPHEDE KAZANDIĞIMIZI MASADA KAYBET(TİRİL)MEMİZDİR.

Ayrıca şunu unutma:Sadrazam olarak Sevr e gitmedi Damad Ferid.Oraya murahhas olarak yani diplomat olarak gitti.Hadi diyelim Sadrazam olarak gitsin gene hukuki prosedür değişmez.Sen bir müdür olarak holdingde karar alsan o kararın sırf senin kararınla meri olduğunu zannediyorsun herhalde.O karar yönetim kurulundan geçer sonra yönetim kurulu başkanı yani halk tabiri ile patron onu imzalar ancak o şekilde alınan karar meri olur.Bir milletin kaderini etkileyecek bir kararı nasıl olur da padişah imzalamadığı halde padişahın hatası olarak sırf murahhas imzaladı diye izah edilir?Yönetim kurulu başkanı imzalamazsa o kararı holdingde bile kararlar yürümezken devletin başakanın imzalamadığı karar nasıl yürüyecek?Siz Damad Feridi Vahideddin den daha mı üst rütbede görüyorsunuz? O zaman tarih bilginiz meydana çıkar zaten.

Vahideddin in suçu Damad Feridi Sevr e göndermekse işitme engeli olan,o zamana kadar hayatında asker çizmesinden başka ayakkabı görmemiş İnönüyü Lozana gönderenler çok mu masumlar ve büyük siyasi adamlardır?

Musul sorunu tartisilirken Lozana katilan devletler Musul sorununun ingiltere ve Türkiye arasinda oldugunu söyleyip bu meseleyi acik birakiyorlar aynen Hatay meselesi gibi. Yani senin Lozanda Musul'u kaybetigin yok. Cok merak ediyorsanda Lozan anlastmasinin maddeleri burda oku. Okumuyacagina eminim eminim Misirogluda okumamistir. Tarihci olarak bes kurus degeri olmadigi icin. Ha soruyorsan ben okudum. Bilmedigim konuda baskalari gibi tartismaya girmem.
http://www.ttk.org.tr/index.php?Page=Sayfa&No=249
Sonrasinda Musul nasil kaybedildi diye sorarsan ingilizlerin destegiyle isyan eden ve bütün doguyu saran seriat isteriz diye isyan eden Seyh Sait yüzünden kaybedildi. Biz orayla ugrasirken olayi oldu bittiye getirip ingilizler Musul'u isgal ettiler.
Yani Musul Lozanda degil Seyh Sait isyani zamaninda kaybedildi. Lozan antlasmasinin imza tarihi 24 Temmuz 1923 iken Musul'un Irak'a baglanmasi 1926 yili.

Serv'i de Vahdettin imzalamismis hadi ordan. Kim diyor Misircioglu yok Misirogluydu galiba aman her neyse ismi iste. Emin ol fantazi kitabi yazmak istesem Misiroglundan daha iyi yazarim:D

Ha Damat Ferit hakkinda kendisi Londra elciliginde katipken Abdülhamit'in kizkardesi Mediha sultanla evlenen ve bu evlilikten sonra Londra elciligini istegi Abdulhamit tarafindan cevrildigi icin 30 yil boyunca hic bir devlet isinde calismamis sirf ingilizlere yakin diye Vahdettin tarafindan sadrazam yapimis birisi. inönünün aldigi egitimin onda birisini almamis, kendi bileginin hakiyla degil evlilik yoluyla basa gelmis birisi. Bana bu insani mi savunuyorsunuz.:durdurun

Ölümünün üzerinden bir ay bile geçmeden paraların üzerinden yetmedi devlet dairelerinden oda yetmedi ıokullardan ve pullarıdan Atatürkün resmini kaldırtan bir anlamda Atatürk ü satan bir adamın camiiyi satması çok normal değil mi

Haklısın

Atatürkçü deyipte Atatürkü satan, bir gezi esnasında "Millet bizim düşmanımızdır" diyen bir zihniyetin Ülkenin camisi ni satması şaşırtıcı olmamalı

Adam Şavaşta kazandıklarımızı anlaşma adı altında Lozanda düşmanlarımıza teslim edip gelmiş birisidir.

Demek o zamandan satılmaya başlamışız. Yazık

aLLah akıL versn...

Kur'anı Kerimi yırıtıp tuvalete atanda inönüydü..

tuvalette miydin acaba bu kadar emin konuşmuşsun da?

çamur at izi kalsın mantıgıyla hareket edip güldürüyorsunuz kendinize, bu çabanızı takdir ediyorum

Musul sorunu tartisilirken Lozana katilan devletler Musul sorununun ingiltere ve Türkiye arasinda oldugunu söyleyip bu meseleyi acik birakiyorlar aynen Hatay meselesi gibi. Yani senin Lozanda Musul'u kaybetigin yok. Cok merak ediyorsanda Lozan anlastmasinin maddeleri burda oku. Okumuyacagina eminim eminim Misirogluda okumamistir. Tarihci olarak bes kurus degeri olmadigi icin. Ha soruyorsan ben okudum. Bilmedigim konuda baskalari gibi tartismaya girmem.
http://www.ttk.org.tr/index.php?Page=Sayfa&No=249
Sonrasinda Musul nasil kaybedildi diye sorarsan ingilizlerin destegiyle isyan eden ve bütün doguyu saran seriat isteriz diye isyan eden Seyh Sait yüzünden kaybedildi. Biz orayla ugrasirken olayi oldu bittiye getirip ingilizler Musul'u isgal ettiler.
Yani Musul Lozanda degil Seyh Sait isyani zamaninda kaybedildi. Lozan antlasmasinin imza tarihi 24 Temmuz 1923 iken Musul'un Irak'a baglanmasi 1926 yili.

Serv'i de Vahdettin imzalamismis hadi ordan. Kim diyor Misircioglu yok Misirogluydu galiba aman her neyse ismi iste. Emin ol fantazi kitabi yazmak istesem Misiroglundan daha iyi yazarim:D

Ha Damat Ferit hakkinda kendisi Londra elciliginde katipken Abdülhamit'in kizkardesi Mediha sultanla evlenen ve bu evlilikten sonra Londra elciligini istegi Abdulhamit tarafindan cevrildigi icin 30 yil boyunca hic bir devlet isinde calismamis sirf ingilizlere yakin diye Vahdettin tarafindan sadrazam yapimis birisi. inönünün aldigi egitimin onda birisini almamis, kendi bileginin hakiyla degil evlilik yoluyla basa gelmis birisi. Bana bu insani mi savunuyorsunuz.:durdurun

cevabınızı gayet iyi vermiş arkadaş Türk tarih kurumundan belgelerle, umarım hala gelip burda yalan yanlış konuşup bilgisizce kendini savunmaya çalışanlar olmaz diye bir temenni de buluncam ama nerde

Geri