Mayhoş
mayhoş
ßaşLık saçma ama oLsun canım ßöyLe istedi.
Hep ßöyLe diyecek ßir yiğit ßekLedim geLmedi
(
Kazık kadar Kız oLdun ßecerikSiz diyenLeri utandırmak amaçLı kaLktım Yemek kursuna gittim yine oLmadı..
GeLmedi napaLım kader Kısmet
ßak şimdi kaLktım ona KELEBEK Muffin yaptım
Kek malzemeleri;
*4 yumurta,
*4 fincan şeker,
*5 fincan un,
*1/2 paket kabartma tozu,
*250 gr haşlanmış ve rondodan geçirilmiş ıspanak püresi,
Krema malzemeleri;
*1 Su bardağı süt,
*1 adet yumurta,
*1/2 su bardağı un,
*1/2 su bardağı şeker,
*4-5 çorba kaşığı margarin
*1 çay kaşığı vanilya,
Hazırlanışı;
1. Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
2. Karışıma elenmiş un ve kabartma tozunu da katıp, kaşıkla karıştırın.
3. Ispanağı da bu karışıma ekleyip, kaşıkla iyice karıştırın.
4. Kek karışımını muffin kalıplarına dökerek, önceden 180 derecede ıstılmış fırında pişirin.
5. Krema malzemelerinden vanilya ve margarin hariç diğerlerini iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ve margarini ekleyip, karıştırın.
6.Soğuyan muffinlerin üst kısımlarını düzgün bir şekilde kesin.
7. Daha önceden hazırladığınız kremayı muffinlerin üstlerine sürün yada sıkma torbası ile sıkın.
8.Keserek çıkardığınız muffin parçalarını düzgünce ortadan ikiye kesin ve kremanın üstüne kelebek kanatları şeklinde yerleştirin.
9.Üstlerine pudra şekeri serperek süsleyin.
Afiyet oLsun
Oda yetmedi günLer geçirken tıpkı ßir hazan yapragına döndüm diyerek
ßaşka ßir kurabiye yaptım
(
Oda yetmedi..Yetiremedim
Malzemeler;
* 150 gr tereyağı,( oda sıcaklığında)
* 2 yumurta,
* 1 su bardağı pudra şekeri,
* 3 çay bardağı buğday nişastası,
*1 çay kaşığı zencefil,
* 2 çay kaşığı tarçın,
* 2,5 su bardağı un
* 1/2 çay kaşığı karbonat
* Yeşil ve kırmızı gıda boyası,
Hazırlanışı;
1.Öncelikle fırın 180 derecede ısıtılır.
2. Gıda boyası ve 1 çay bardağı buğday nişasta hariç tüm malzeme karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurulur.
3. Hamurdan bir miktar ayrılarak yeşil gıda boyası karıştırılıp iyice yoğurulur.
4.Bir miktar hamurada kırmızı gıda boyası karıştırılarak yoğurulur. Hamur çok yumuşak olursa, (kullanılan yağın çeşidine göre bazen daha fazla un gerekebiliyor.) ayırdığınız nişastadan azar azar ekleyebilirsiniz. ( ben bir miktar ekledim )
5. Önce yeşilli hamurdan bir parça ve renksiz hamurdan bir parça alınarak birleştirilir ve önceden ayırdığımız nişasta serpilerek merdane yardımı ile 0.5 cm kalınlığında açılır.
6.Açılan parçadan bir yaprak kalıbı ile yaprak kalıbınız yok ise dilediğiniz herhangi bir kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın.
7. Aynı uygulamayı kırmızılı hamur için ve renksiz kalan hamur içinde uygulayın.
8. Kalıplarla kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek, yaşlaşık 10-15 dakika pişirin. Çok fazla kızarmadan fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun
Oda yetmedi kaLßimi sundum..
Görmedi Hain..
Gerekli Malzemeler ;
1 su bardağı un
1/2 su bardağı toz badem
200 gr bitter küvertur ( benmaride eritilmiş)
1 su bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
eğer isterseniz 1 tatlı kaşığı rom
5 yumurta ( oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı toz kakao (nomu kullandım)
2 su bardağı konserve vişne taneleri
Üzeri için ;
300-400 gr şeker hamuru
gıda boyaları
Öncelikle kek'imizi hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurta, şeker , vanilya ve isterseniz rom'u hızlı bir şekilde çırpmaya başlayalım. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyelim. Ve toz bademi de ilave edip hepsini kaşıkla karıştıralım.
Yumurtalı karışımımıza erittğimiz çikolatalarımızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Sırasıyla yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim. Karışıma toz malzemelerimizi de ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edelim.
En son sularını iyice süzdüğümüz vişnelerimizi karışımımıza ekleyip tahta kaşık ile alttan üste doğru karıştıralım. Alttan üstte doğru karıştırmamızın sebebi, karışımın hava almasını sağlamamızdır..
Büyük dikdörtgen kalıbımızı iyice yağlayıp karışımımızı içerisine dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızın üzerinde 2 saat bekletelim.
Kek'imiz soğuduktan sonra ters çevirip kalıbımızdan çıkartalım. Kekin alt tabanı üzerine göre daha nemli olacaktır. O yüzden bu tarafı ile kekimizi hazırlayacağız.
ßaktım ki Onu mutLu etmek ne mümKün ßende Kendimi MutLu etmek istedim..
Afiyet oLsun
ßak ßakaLım Kim ßeceriksiz miş
Zaman geçiyor hızLa ama Yoksun...
Hep ßöyLe diyecek ßir yiğit ßekLedim geLmedi
Kazık kadar Kız oLdun ßecerikSiz diyenLeri utandırmak amaçLı kaLktım Yemek kursuna gittim yine oLmadı..
GeLmedi napaLım kader Kısmet
ßak şimdi kaLktım ona KELEBEK Muffin yaptım
Kek malzemeleri;
*4 yumurta,
*4 fincan şeker,
*5 fincan un,
*1/2 paket kabartma tozu,
*250 gr haşlanmış ve rondodan geçirilmiş ıspanak püresi,
Krema malzemeleri;
*1 Su bardağı süt,
*1 adet yumurta,
*1/2 su bardağı un,
*1/2 su bardağı şeker,
*4-5 çorba kaşığı margarin
*1 çay kaşığı vanilya,
Hazırlanışı;
1. Yumurtaları ve şekeri, şeker eriyinceye kadar çırpın.
2. Karışıma elenmiş un ve kabartma tozunu da katıp, kaşıkla karıştırın.
3. Ispanağı da bu karışıma ekleyip, kaşıkla iyice karıştırın.
4. Kek karışımını muffin kalıplarına dökerek, önceden 180 derecede ıstılmış fırında pişirin.
5. Krema malzemelerinden vanilya ve margarin hariç diğerlerini iyice karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan indirdikten sonra vanilyayı ve margarini ekleyip, karıştırın.
6.Soğuyan muffinlerin üst kısımlarını düzgün bir şekilde kesin.
7. Daha önceden hazırladığınız kremayı muffinlerin üstlerine sürün yada sıkma torbası ile sıkın.
8.Keserek çıkardığınız muffin parçalarını düzgünce ortadan ikiye kesin ve kremanın üstüne kelebek kanatları şeklinde yerleştirin.
9.Üstlerine pudra şekeri serperek süsleyin.

Afiyet oLsun
Oda yetmedi günLer geçirken tıpkı ßir hazan yapragına döndüm diyerek
ßaşka ßir kurabiye yaptım
Oda yetmedi..Yetiremedim
Malzemeler;
* 150 gr tereyağı,( oda sıcaklığında)
* 2 yumurta,
* 1 su bardağı pudra şekeri,
* 3 çay bardağı buğday nişastası,
*1 çay kaşığı zencefil,
* 2 çay kaşığı tarçın,
* 2,5 su bardağı un
* 1/2 çay kaşığı karbonat
* Yeşil ve kırmızı gıda boyası,
Hazırlanışı;
1.Öncelikle fırın 180 derecede ısıtılır.
2. Gıda boyası ve 1 çay bardağı buğday nişasta hariç tüm malzeme karıştırılır ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edinceye kadar güzelce yoğurulur.
3. Hamurdan bir miktar ayrılarak yeşil gıda boyası karıştırılıp iyice yoğurulur.
4.Bir miktar hamurada kırmızı gıda boyası karıştırılarak yoğurulur. Hamur çok yumuşak olursa, (kullanılan yağın çeşidine göre bazen daha fazla un gerekebiliyor.) ayırdığınız nişastadan azar azar ekleyebilirsiniz. ( ben bir miktar ekledim )
5. Önce yeşilli hamurdan bir parça ve renksiz hamurdan bir parça alınarak birleştirilir ve önceden ayırdığımız nişasta serpilerek merdane yardımı ile 0.5 cm kalınlığında açılır.
6.Açılan parçadan bir yaprak kalıbı ile yaprak kalıbınız yok ise dilediğiniz herhangi bir kurabiye kalıbıyla şekiller çıkarın.
7. Aynı uygulamayı kırmızılı hamur için ve renksiz kalan hamur içinde uygulayın.
8. Kalıplarla kestiğiniz kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizerek, yaşlaşık 10-15 dakika pişirin. Çok fazla kızarmadan fırından çıkarın ve iyice soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun

Oda yetmedi kaLßimi sundum..
Görmedi Hain..
Gerekli Malzemeler ;
1 su bardağı un
1/2 su bardağı toz badem
200 gr bitter küvertur ( benmaride eritilmiş)
1 su bardağı sıvı yağı
1 tatlı kaşığı sıvı vanilya
eğer isterseniz 1 tatlı kaşığı rom
5 yumurta ( oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı yoğurt
4 çorba kaşığı toz kakao (nomu kullandım)
2 su bardağı konserve vişne taneleri
Üzeri için ;
300-400 gr şeker hamuru
gıda boyaları
Öncelikle kek'imizi hazırlayalım. Fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
Yumurta, şeker , vanilya ve isterseniz rom'u hızlı bir şekilde çırpmaya başlayalım. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu eleyelim. Ve toz bademi de ilave edip hepsini kaşıkla karıştıralım.
Yumurtalı karışımımıza erittğimiz çikolatalarımızı ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Sırasıyla yağ ve yoğurdu ilave edip çırpmaya devam edelim. Karışıma toz malzemelerimizi de ekleyip homojen bir karışım elde edinceye kadar çırpmaya devam edelim.
En son sularını iyice süzdüğümüz vişnelerimizi karışımımıza ekleyip tahta kaşık ile alttan üste doğru karıştıralım. Alttan üstte doğru karıştırmamızın sebebi, karışımın hava almasını sağlamamızdır..
Büyük dikdörtgen kalıbımızı iyice yağlayıp karışımımızı içerisine dökelim. Önceden ısıttığımız fırınımızda yaklaşık 40 dakika pişirelim. Piştikten sonra tezgahımızın üzerinde 2 saat bekletelim.
Kek'imiz soğuduktan sonra ters çevirip kalıbımızdan çıkartalım. Kekin alt tabanı üzerine göre daha nemli olacaktır. O yüzden bu tarafı ile kekimizi hazırlayacağız.

ßaktım ki Onu mutLu etmek ne mümKün ßende Kendimi MutLu etmek istedim..
Afiyet oLsun
ßak ßakaLım Kim ßeceriksiz miş

Zaman geçiyor hızLa ama Yoksun...