Tarayıcılar Arasındaki Çözünürlük Problemi?

T4XI

New member
Reaction score
0
Öncelikle S.a. Arkadaşlar.

Şimdi sizlere web tasarımı hakkında çözemediğim bi sıkıntımı anlatacam.

Örnek Site : .............

Siteyi Internet Explorer'la görüntüleyince çok güzel bi şekilde çalışıyor. (Aynen tasarlandığı gibi).

Fakat Firefox'da açınca görüntüde bozukluk oluyor. Layer'lar filan kayıyor.

Bunu nasıl çözebilirim?

Siteyi verdim arkadaşlar. Reklam olarak algılanacak bi site değil. İçinde ne paylaşım var nede ona benzer bişey. Sadece örnek olarak verdim.

Sıkıntı olursa kaldırabilirim.

Cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar.

NOT: Kullandığım Program Macromedia Dreamweaver 8

kullandıgın pc nin ekran ayarlarına bak

Ekran ayarlarıyla bi ilgisinin olmadığını düşünüyorum. Çünkü tek benim PC de değil. Kimin Bilgisayarında olursa olsun Firefox tarayıcısıyla açınca böyle oluyor.

Int exp ve Google Chrome arasındada oluyordu bu sorun ama pek brşey etkilemiyor diye üstünde durmadım

ve aleyküm selam,
sorunun çözümü css hack lerde bulabilirsin. Bütün tarayıcılar, aynı yorumu yapmadığı için görünümde sorunlar çıkıyor. Örnek siteyi kaldırmışlar, sorunu hala çözemediysen site adresini pm at. yardımcı olmaya çalışırım.

böyle sorunların çıkması gayet doğal, tarayıcıların CSS kodlarını farklı şekilde algılamasından kaynaklanıyor.
Bu işe browser optimizasyonu denir, CSS kodlarında değişiklik yapacaksın, genişlik yükseklik, pixeller
herşeyi en uygun şekilde yapmalısın.
Gerekirse her tarayıcı için ayrı css dosyası oluşturabilirsin.

Tabloyla çalışıyorsan bazen kaymalar olabiliyor. Ya tablo düzenini çok iyi ayarlıycaksın yada "
Kod:
<div></div>
"lerle çalışcaksın çok iyi bildiğimden degilde aynı sorun benimde başıma geldi. Bana bunu tavsiye ettiler simdi sorunsuz calısıyor

Geri