Tantuni

Ata Kızı

Angel Of Revenge






TANTUNI
500gr dana eti
3 adet domates
4 adet yesil biber
2 dis sarmisak
siviyag
tuz,karabiber,pul biber

LAVAS:
Malzemeler;
3 su bardagi un
1 tatli kasigi yas maya
1 cay kasigi tuz
aldigi kadar su

YAPILISI;

[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Once Lavasi hazirlayalim.Bir kabin icine yas mayayi,az su ile eritelim,unu ilave edelim,tuzu da ilave edip kulak memesi kivamina gelene kadar yoguralim.Minik bezeler yaptiktan sonra mayalandiralim.Tezgaha un serpip bezeleri pisirmek icin kullanacaginiz teflon tava büyüklügünde bir merdane ile acalim.Teflon tavada altini ve üstünü kizarana kadar cevirerek pisirelim.
[/FONT]
[FONT=Trebuchet MS, Arial, Helvetica, sans-serif]Etleri minik minik dograyalimTavaya sivi yagi koyup etleri ilave ediyoruz etleri güzelce kavurduktan sonra kapagini kapatiyoruz ,suyunu salip cektikten sonra üzerine dogradigimiz biberi ve sarmisaklari ilave ediyoruz.Kabuklari soyulmus domatesi,tuzu ve baharatlari da ilave edip biraz daha kavuruyoruz.Pisince ocaktan alip lavasla servis ediyoruz[/FONT]
 

sonsuzluğa

Moderator
acıktım :saskin
 

bozdo

New member
bir ara mersin'i ziyaret et : ))
istanbuldada güzel yapan yerler var ve her etten tantuni olmaz : ))
 

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Mersine gittim ilk orada yedım zaten:))) sonra bır kere de İstanbul da yedım ..bana çok yaglı ve agır geldı : )
 

bozdo

New member
Bende Mersinde yedim ilkkez ve gayet güzeldi : ))
lüks görüntülü yerlerde yemeyecen bu tür oraya has yemekleri küçük yerleri tercih edicen : ))
buda ufak bir dip not olsun: )
 

Ata Kızı

Angel Of Revenge
Teşekkur ederım sagol bilgiler ıcın , aklımda olsun : ) Ama şahsen ben öyle fazla lüx yerlerden hıc hazzetmem ..rahat rahat oturup yemegımı yemek ısterım :))))
 

bozdo

New member
Yeni gittiğin bir yerede esnaf harici orta yaş üzeri bir amca teyze dede nene hangisini görürsen sorucan : )
-Burda ne yemek yenir? neresi iyi yemek yapar. : ))

ve oralar kesinlikle en rahat yemekyiyeceğin yerler olur genelde : )
 
Üst